У маринаді, в шоколаді та у вигляді соусу: консервуємо сливи на зиму

Слива стане прикрасою зимового столу, а подавати її можна не тільки до чаю, але й до м'яса та холодцю

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, кухня, сливи
Соуси зі сливи - неперевершено ароматні!

Рецепти маринованих слив та консервованих сливових соусів сподобаються всім шанувальникам цієї напрочуд ароматної кістянки. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор традиційно має для вас кулінарну пораду!

Саме слива дарує взимку потужний аромат літа!
Саме слива дарує взимку потужний аромат літа!

Сливи мариновані як оливки: до м'яса

Вам знадобиться:

  • Сливи - 2 кг.
  • Вода - 700 мл.
  • Цукор - 450 г.
  • Оцет 9% - 350 мл.
  • Лаврове листя - 8 г.
  • Чорний перець горошок - 1/2 чайні ложки.
  • Гвоздика - 1/2 чайної ложки.
  • Сіль - 1 чайна ложка.

Як готувати: 

Перемийте та відберіть у слив хвостики. У воду додайте сіль, гвоздику, лавр, цукор і оцет. Закип'ятіть маринад, щоб повністю розчинився. 

Перекладіть сливи в каструлю. Залийте їх пряним маринадом. Накрийте каструлю кришкою, залиште на добу. Через добу злийте маринад (без слив) і закип'ятіть. Ще раз залийте сливи. 

На третій день проробіть те саме: злийте маринад, прокип'ятіть і залийте ним сливи, розкладені по стерилізованих банках. Закатайте і зберігайте на зиму, смачного!

Сливовий кетчуп від Євгена Клопотенка: до столу

Вам знадобиться:

  • Сливи - 1 кг.
  • Томати - 2 штуки.
  • Солодкий перець - 1 штука.
  • Перець чилі - 1 штука.
  • Зубчик часнику - 1 штука.
  • Оцет - 2 столові ложки.
  • Цукор - 1 столова ложка.
  • Сіль - 1-2 столові ложки.

Як готувати: 

Помийте сливи та очистіть від кісточок, наріжте довільними шматочками. Томати, солодкий перець та перець чилі теж довільно наріжте.

Пропустіть усі нарізані інгредієнти через м’ясорубку. Зубчик часнику – через часникодавку. Перелийте отриману суміш у сотейник, додайте цукор і сіль. Варіть на невеличкому вогні приблизно 40 хвилин чи 1 годину. Додайте оцет та трохи перемішайте.

Готовий кетчуп зі слив перелийте у стерилізовані банки та закрийте кришками. Після того, як він охолоне за кімнатної температури, поставте зберігатися у прохолодне місце.

Порада від Інформатора: час варіння кетчупу залежить від того, яку консистенцію ви хочете отримати – більш рідку чи густішу.

Шоколадна "Нутелла" зі сливи: до чаю

Вам знадобиться:

  • Сливи - 3 кг.
  • Цукор - 1 кг.
  • Вершкове масло - 200 г.
  • Какао - 50 г.
  • Чорний шоколад - 100 г.
  • Горіхи - 1,5 склянки.

Як готувати: 

Видаліть зі злив кісточки. Пропустіть м'якоть через м'ясорубку. Вилийте в каструлю з товстим дном, додайте цукор. Перемішайте, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні 40 хв. Піну можна не знімати. Додайте вершкове масло, саме воно нейтралізує піну.

Додайте какао й шоколад. Варіть, помішуючи ще 20 хвилин. За бажання можна додати горіхи. Для цього пропустіть їх через м'ясорубку та додайте в джем за 10 хвилин до закінчення варіння. Розлийте в стерилізовані банки та закатайте.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube