Складно уявити собі зимове меню без консервації
Рецепти соусів на зиму сподобаються всім, хто не уявляє гарнірів без кисло-солодких закруток. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Помийте та наріжте овочі, почистьте перець та яблука від нутрощів. Пропустіть середнього розміру шматки томатів, яблук, перців та моркви через м'ясорубку. Подрібніть в окрему тарілку часник. Перемішайте в каструлі масу з томатів, перців, моркви та яблук до однорідності. Відправте каструлю на плиту. Після закипання проваріть півтори години.
Далі додайте часник, гострий перець, олію, оцет та цукор, посоліть. Все перемішайте, за потреби додайте воду. Проваріть ще 20 хвилин, якщо потрібно, досоліть. Простерилізуйте банки та кришки та просушіть. Наповніть банки й закривайте, охолодіть їх, перевернувши догори дном, до ранку. Зберігайте в сухому прохолодному місці.
Зелень промийте й просушіть, а далі дрібно нашинкуйте кріп, кінзу і м'яту. Змішайте її з подрібненим чилі та часником. Сливи помийте, викладіть в каструлю, залийте водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Коли сливи вихолонуть, протріть м'якоть слив через сито та вилийте в сотейник. До ягідної маси додайте сіль, цукор, рубану зелень і хмелі-сунелі. Перебийте все блендером, доведіть до кипіння й тушкуйте 6-7 хвилин, помішуючи.
Порада від Інформатора: розлийте соус по стерильних банках, охолодіть в перевернутому стані й зберігайте в сухому прохолодному місці.
Помийте базилік та відділіть листя від стебел. Обчистіть часник, вичавіть сік лимона. Базилік, часник та горіхи перебийте блендером із додаванням лимонного соку, перцю та солі. Розкладіть соус песто по сухих чистих банках та зверху полийте в кожній оливковою олією.
Порада від Інформатора: соус можна просто туго закрити кришками-закрутками, не закатувати. Зберігати таку заготівлю слід в холодильнику.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.