Якщо весь день спостерігаються опади, то це може свідчити про настання сухої осені: прикмети та заборони на 17 вересня
Diana Gloster - ШОКОЛАД
Зараз слухають і кайфують - прем'єра кліпу
"Шоколад" — це історія про жінку, яка свідомо обирає любити, не втрачаючи себе у стосунках. Вона віддається коханню та насолоджується кожним моментом життя, при цьому залишаючись собою. Це мій посил кожній не погоджуватися на менше чи другорядну роль, завжди обирати себе та дозволяти собі проявлятися. Вміти кохати, не втрачаючи свою самоцінність — одне з найбільших мистецтв для жінки. Тож я хочу надихнути саме тебе бути чесною з собою і з тим, хто заполонив серце, навіть якщо почуття палають і збивають з ніг.
Події та тенденції, які принесе нам затемнення 18 вересня, впливатимуть на нас протягом двох років.
Погода
Дізнайся прогноз для твого міста
Оновлено станом на
Кулінарний рецепт від Інформатора
Незвичний рецепт салату Цезар для Алли Мазур: з димними нотками
В цьому салаті для посилення смаку умамі замість курки використовується копчена скумбрія, що надає страві димних ноток, а також злегка підсмажені на сковорідці грінки - для додаткової ситості.
Курс валют на сьогодні
Дізнайтесь актуальну інформацію станом на
17.09.2024
Влітку так хочеться зберегти якомога надовше аромати стиглих соковитих плодів, і багатьом господиням це вдається за рахунок консервації. Втім, тут теж є свої секрети, якими Інформатор з вами охоче поділиться.
Консервуємо овочі й фрукти
Рокладайте овочі чи фрукти за розміром і ступенем зрілості. Так вам буде набагато зручніше розташовувати їх у банках, щоб не залишалося багато порожнього місця.
Використовуйте для маринаду тільки чисту фільтровану питну воду.
Не перестарайтеся з приправами. Відсоток прянощів не має перевищувати 5% від вмісту ваших банок, проте помірний яскравий пряний присмак навряд чи зіпсує вашу консервацію. А от з часником варто знати міру.
Щодо солі, найкраще брати звичайну кам’яну. Йодована, дрібна або концентрована сіль, наприклад "Екстра", може негативно вплинути на структуру овочів, зокрема, огірків, зіпсувати їх, або банки просто "вибухнуть".
Розмішайте вміст банок з консервацією дерев'яними паличками від суші. Так ви видалите надлишки повітря і не пошкодите скло. Замість паличок також можете використовувати дерев'яні шпажки для шашлику.
Варимо варення
Полуницю і малину миють, не відриваючи плодоніжок, після чого викладають на папір, просушують, а тільки потім перебирають. Ягоди і фрукти з власного саду перед варінням потрібно мити якомога менше.
Щоб ягоди у варенні зберегли форму і аромат, залийте їх на 3-4 години гарячим сиропом і тільки потім варіть. Плоди з твердою шкіркою, наприклад, сливи, проколіть при цьому дерев'яною зубочисткою.
Щоб перевірити готовність варення, візьміть блюдце і поставте його в морозильник на кілька хвилин. Діставши, капніть варення на край - крапля не стікає на дно блюдця, воно готове.
Якщо варення довго не густіє, додайте в нього трохи лимонного соку або яблучного пюре.
Консервувати можна із заморожених, скажімо, ягід. Якщо гадаєте, що варення втратить від цього у смаку - не турбуйтеся, різниці навіть не відчуєте.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.