Цього дня народилися німецький музикант лідер проекту Enigma Міхаель Крету та та німецька поп-співачка Сандра
Артем Пивоваров, SadSvit - Терпи
Зараз слухають і кайфують - прем'єра кліпу
Ця пісня - черговий спосіб підтримати наших людей та нагадати, що випробування, через які ми проходимо щодня, не лише залишаються болісним досвідом, а й загартовують, роблячи нас сильнішими.
У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
Погода
Дізнайся прогноз для твого міста
Оновлено станом на
Кулінарний рецепт від Інформатора
Котлету по-київськи переробили на Близькому Сході: вийшли м'ясні кіббехи
Кіббех зазвичай складається з двох компонентів: пряної м’ясної начинки, загорнутої навколо приправленого булгурного пшеничного тіста, яке також часто містить м’ясо.
Курс валют на сьогодні
Дізнайтесь актуальну інформацію станом на
18.05.2025
Розмішуйте варення дерев'яними паличками від суші.
Влітку так хочеться зберегти якомога надовше аромати стиглих соковитих плодів, і багатьом господиням це вдається за рахунок консервації. Втім, тут теж є свої секрети, якими Інформатор з вами охоче поділиться.
Консервуємо овочі й фрукти
Рокладайте овочі чи фрукти за розміром і ступенем зрілості. Так вам буде набагато зручніше розташовувати їх у банках, щоб не залишалося багато порожнього місця.
Використовуйте для маринаду тільки чисту фільтровану питну воду.
Не перестарайтеся з приправами. Відсоток прянощів не має перевищувати 5% від вмісту ваших банок, проте помірний яскравий пряний присмак навряд чи зіпсує вашу консервацію. А от з часником варто знати міру.
Щодо солі, найкраще брати звичайну кам’яну. Йодована, дрібна або концентрована сіль, наприклад "Екстра", може негативно вплинути на структуру овочів, зокрема, огірків, зіпсувати їх, або банки просто "вибухнуть".
Розмішайте вміст банок з консервацією дерев'яними паличками від суші. Так ви видалите надлишки повітря і не пошкодите скло. Замість паличок також можете використовувати дерев'яні шпажки для шашлику.
З часником в консервації варто знати міру.
Варимо варення
Полуницю і малину миють, не відриваючи плодоніжок, після чого викладають на папір, просушують, а тільки потім перебирають. Ягоди і фрукти з власного саду перед варінням потрібно мити якомога менше.
Щоб ягоди у варенні зберегли форму і аромат, залийте їх на 3-4 години гарячим сиропом і тільки потім варіть. Плоди з твердою шкіркою, наприклад, сливи, проколіть при цьому дерев'яною зубочисткою.
Існує простий спосіб перевірити варення на готовність.
Щоб перевірити готовність варення, візьміть блюдце і поставте його в морозильник на кілька хвилин. Діставши, капніть варення на край - крапля не стікає на дно блюдця, воно готове.
Якщо варення довго не густіє, додайте в нього трохи лимонного соку або яблучного пюре.
Консервувати можна із заморожених, скажімо, ягід. Якщо гадаєте, що варення втратить від цього у смаку - не турбуйтеся, різниці навіть не відчуєте.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.