Незвичайні рецепти консервації кабачків на зиму

Рецепт кабачків по-корейськи, а також кабачкова ікра і навіть аджика

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, кухня, лайфхак
Консервація з кабачка виходить надзвичайно смачнюча

Рецепти консервації з кабачків сподобаються усім прихильникам зимових закусок. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Кабачкова ікра "Українська"

Вам знадобиться:

  • Кабачки - 3 кг.
  • Помідори - 900 г.
  • Морква - 900 г.
  • Цибуля - 450 г.
  • Часник - 100 г.
  • Цукор - 6 чайних ложок.
  • Сіль - 6 чайних ложок.
  • Перець - 2 чайні ложки.
  • Коріандр - 2 чайні ложки.
  • Яблучний оцет 6% - 2 столові ложки. 
  • Томатна паста - 200 мл.
  • Олія - 200 мл. 
Кабачкуова ікра за українським рецептом - це смак, знайомий вам з дитинства!
Кабачкова ікра за українським рецептом - це смак, знайомий вам з дитинства!

Як готувати:

Помийте кабачки та зчистіть їхню шкірочку, також відріжте краї. Наріжте їх кружальцями по 2 см, а тоді на дрібні кубики розміром в 1 см. Помідори поріжте на чотири частинки, викинувши зелену серединку. Натріть моркву на звичайній тертушці. Цибулю також поріжте на кубики. 

На розпечену пательню влийте олію, туди ж додайте цибулю та моркву, все підсмажте до легкого золотавого кольору (дуже засмажувати не треба!). Викладіть на дно каструлі кабачки (якщо овочі не влазять в одну тару, розділіть на дві), зверху томати й підсмажені цибулю з морквою. Додайте розрізаний навпіл часник (зубчики). Всипте сіль, цукор, суміш перців та коріандр. 

Додайте воду й поставте кас трулю на середній вогонь, тушіть 40 хвилин, помішуючи. Отримавши з варева консистенцію густого рагу, зніміть його з вогню та перебийте масу блендером в пюре. Додайте томатну пасту та оцет, перемішайте. Проваріть ікру ще 5 хвилин, помішуючи, так, щоб вона трохи кипіла. Все, ікра готова, залишилось наповнити нею банки. Смачного!

Аджика з кабачка

Вам знадобиться:

  • Кабачки - 2 кг.
  • Морква - 400 г.
  • Помідори - 2 штуки.
  • Часник - 1 головка.
  • Олія - ​​200 мл.
  • Оцет 6% - 120 мл.
  • Цукор - 70 г (до смаку).  
  • Сіль - 50 г (до смаку).
  • Перець червоний мелений - 1 чайна ложка (до смаку).
Закуски з кабачків на зиму: ікра, аджика, по-корейськи 1
Аджика з кабачка виходить дуже ніжна.

Як готувати:

Кабачки наріжте дрібними кубиками. Якщо на кабачках є зіпсовані місця, очистіть їх від шкірки. Очищену моркву натріть на великій тертушці.

На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи. Помідори залийте окропом та залиште на 5 хвилин. Потім з помідорів зніміть шкірку та видаліть плодоніжки. Розріжте помідори на четвертинки та складіть у чашу блендера. Подрібніть помідори в пюре.

У великій каструлі з'єднайте кабачки, моркву, пюре із помідорів. Додайте олію, оцет, цукор, сіль, перець і часник - очищений і спресований. Перемішайте.

Поставте каструлю на сильний вогонь, доведіть до кипіння. Варіть аджику з кабачків 1,5 години. Банки простерилізуйте, кришки прокип'ятіть близько 15 хвилин. Розкладіть гарячу аджику з кабачків по сухих теплих банках, закрийте герметично кришками.

Кабачки по-корейськи

Вам знадобиться:

  • Кабачки - 1,5 кг.
  • Морква - 500 г.
  • Болгарський перець - 300 г.
  • Базилік - пучок.
  • Часник - головка.
  • Цукор - 4 столові ложки.
  • Сіль - 1 столова ложка.
  • Паприка - 1 столова ложка.
  • Перець чилі - 1/3 чайної ложки.
  • Коріандр - 1-2 чайні ложки.
  • Чорний перець (горошок або мелений) - пів чайної ложки.
  • Оцет 9% - 80 мл.
  • Олія - 100 мл.
Цю смакоту можна їсти так, а можна на зиму заготувати!
Цю смакоту можна їсти так, а можна на зиму заготувати!

Як готувати:

Кабачки натріть на терці. Натріть моркву й додайте до кабачків. Далі наріжте тоненькою соломкою болгарський перець. Дрібно наріжте та додайте у миску листя базиліку. Туди ж вичавіть часник, вкиньте цукор і сіль, спеції. Влийте оцет. Все добре перемішайте, накрийте плівкою та залиште як мінімум на 2 години промаринуватися.

Кабачки пустять багато соку. Щільно укладіть салат в банки, щоб не було порожнечі. Банки попередньо простерилізуйте. Залийте маринад, що залишився. Накрийте простерилізованими кришками. Поставте банки у велику каструлю, на дно покладіть рушник і залийте водою до самого верху. Півлітрові баночки з салатом мають покипіти ще 20 хвилин. Після переверніть їх на кришку та загорніть у теплий рушник до повного охолодження.

Порада від Інформатора: особливого смаку страві додадуть свіжомелені спеції, їх можна розігріти в киплячій олії, тоді вони віддадуть максимум свого аромату! А вже після додавати до страви. 

@nataliia.zhuk Кабачки по-корейськи на зиму. 👇👇👇Інгредієнти: 👇👇👇 ✅ 1,5 кг кабачків ✅ 500 г моркви ✅ 300 г болгарського перцю ✅ пучок базиліку ✅ головка часнику ✅ 4 ст л цукру ✅ 1 ст л солі ”Ямуна” ✅ 1 ст л паприки ”Ямуна” ✅ 1/3 ч л перцю чилі “Ямуна” ✅ 1-2 ч л коріандр ”Ямуна” ✅ 1/2 ч л чорного перцю (горошку або меленого) ”Ямуна” ✅ 80 мл 9% оцет ✅ 100 мл олії Цю смакоту можна і так їсти, а можна і на зиму закрутити. Півтора кілограма кабачків натираємо на терці. Також натираємо 500 грамів моркви та додаємо до кабачків. Далі нарізаємо тоненькою соломкою два болгарських перця. Ще для рецепту нам знадобиться невеликий пучок базиліку, який дрібно нарізаємо та додаємо у миску. Туди ж видавлюємо одну головку часнику. 4 столові ложки цукру та одну столову ложку солі. Також додаємо ароматні спеції. Використовую спеції від торгової марки Ямуна @Yamuna spices : столову ложку паприки, перець чилі за смаком, коріандр та чорний перець горошком. Свіжомелені спеції додають особливого аромату. Перемелюємо їх разом і теж відправляємо в миску. Ще наливаємо дев’яти відсотковий оцет. Та добре розігріваємо олію і виливаємо на спеції. Так вони віддадуть більше свого аромату. Все добре перемішуємо, накриваємо плівкою та залишаємо як мінімум на 2 години промаринуватися. Кабачки пустили багато соку. Щільно укладаємо салат в банки, щоб не було порожнечі. Банки я вже простерилізувала. Заливаємо маринад, що залишився. Накриваємо кришками, які теж потрібно простерилізувати. Ставимо у велику каструлю, на дно кладемо рушник, і заливаємо водою до самого верху. Півлітрові баночки з салатом потрібно стерилізувати 20 хвилин після закипання. Після стерилізації перевертаємо на кришку та загортаємо у теплий рушник до повного охолодження. З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло майже 5 півлітрових баночок. Салатик вийшов дуже смачний. Консервуй разом з Ямуною, щоб смак був насиченим та пікантним. #кабачки #кабачкиназиму #рецепткабачків #кабачкипокорейски #ямуна ♬ оригінальний звук - Смачні Рецепти

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube