Рецепт кабачків по-корейськи, а також кабачкова ікра і навіть аджика
Рецепти консервації з кабачків сподобаються усім прихильникам зимових закусок. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Помийте кабачки та зчистіть їхню шкірочку, також відріжте краї. Наріжте їх кружальцями по 2 см, а тоді на дрібні кубики розміром в 1 см. Помідори поріжте на чотири частинки, викинувши зелену серединку. Натріть моркву на звичайній тертушці. Цибулю також поріжте на кубики.
На розпечену пательню влийте олію, туди ж додайте цибулю та моркву, все підсмажте до легкого золотавого кольору (дуже засмажувати не треба!). Викладіть на дно каструлі кабачки (якщо овочі не влазять в одну тару, розділіть на дві), зверху томати й підсмажені цибулю з морквою. Додайте розрізаний навпіл часник (зубчики). Всипте сіль, цукор, суміш перців та коріандр.
Додайте воду й поставте кас трулю на середній вогонь, тушіть 40 хвилин, помішуючи. Отримавши з варева консистенцію густого рагу, зніміть його з вогню та перебийте масу блендером в пюре. Додайте томатну пасту та оцет, перемішайте. Проваріть ікру ще 5 хвилин, помішуючи, так, щоб вона трохи кипіла. Все, ікра готова, залишилось наповнити нею банки. Смачного!
Кабачки наріжте дрібними кубиками. Якщо на кабачках є зіпсовані місця, очистіть їх від шкірки. Очищену моркву натріть на великій тертушці.
На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи. Помідори залийте окропом та залиште на 5 хвилин. Потім з помідорів зніміть шкірку та видаліть плодоніжки. Розріжте помідори на четвертинки та складіть у чашу блендера. Подрібніть помідори в пюре.
У великій каструлі з'єднайте кабачки, моркву, пюре із помідорів. Додайте олію, оцет, цукор, сіль, перець і часник - очищений і спресований. Перемішайте.
Поставте каструлю на сильний вогонь, доведіть до кипіння. Варіть аджику з кабачків 1,5 години. Банки простерилізуйте, кришки прокип'ятіть близько 15 хвилин. Розкладіть гарячу аджику з кабачків по сухих теплих банках, закрийте герметично кришками.
Кабачки натріть на терці. Натріть моркву й додайте до кабачків. Далі наріжте тоненькою соломкою болгарський перець. Дрібно наріжте та додайте у миску листя базиліку. Туди ж вичавіть часник, вкиньте цукор і сіль, спеції. Влийте оцет. Все добре перемішайте, накрийте плівкою та залиште як мінімум на 2 години промаринуватися.
Кабачки пустять багато соку. Щільно укладіть салат в банки, щоб не було порожнечі. Банки попередньо простерилізуйте. Залийте маринад, що залишився. Накрийте простерилізованими кришками. Поставте банки у велику каструлю, на дно покладіть рушник і залийте водою до самого верху. Півлітрові баночки з салатом мають покипіти ще 20 хвилин. Після переверніть їх на кришку та загорніть у теплий рушник до повного охолодження.
Порада від Інформатора: особливого смаку страві додадуть свіжомелені спеції, їх можна розігріти в киплячій олії, тоді вони віддадуть максимум свого аромату! А вже після додавати до страви.
@nataliia.zhuk Кабачки по-корейськи на зиму. 👇👇👇Інгредієнти: 👇👇👇 ✅ 1,5 кг кабачків ✅ 500 г моркви ✅ 300 г болгарського перцю ✅ пучок базиліку ✅ головка часнику ✅ 4 ст л цукру ✅ 1 ст л солі ”Ямуна” ✅ 1 ст л паприки ”Ямуна” ✅ 1/3 ч л перцю чилі “Ямуна” ✅ 1-2 ч л коріандр ”Ямуна” ✅ 1/2 ч л чорного перцю (горошку або меленого) ”Ямуна” ✅ 80 мл 9% оцет ✅ 100 мл олії Цю смакоту можна і так їсти, а можна і на зиму закрутити. Півтора кілограма кабачків натираємо на терці. Також натираємо 500 грамів моркви та додаємо до кабачків. Далі нарізаємо тоненькою соломкою два болгарських перця. Ще для рецепту нам знадобиться невеликий пучок базиліку, який дрібно нарізаємо та додаємо у миску. Туди ж видавлюємо одну головку часнику. 4 столові ложки цукру та одну столову ложку солі. Також додаємо ароматні спеції. Використовую спеції від торгової марки Ямуна @Yamuna spices : столову ложку паприки, перець чилі за смаком, коріандр та чорний перець горошком. Свіжомелені спеції додають особливого аромату. Перемелюємо їх разом і теж відправляємо в миску. Ще наливаємо дев’яти відсотковий оцет. Та добре розігріваємо олію і виливаємо на спеції. Так вони віддадуть більше свого аромату. Все добре перемішуємо, накриваємо плівкою та залишаємо як мінімум на 2 години промаринуватися. Кабачки пустили багато соку. Щільно укладаємо салат в банки, щоб не було порожнечі. Банки я вже простерилізувала. Заливаємо маринад, що залишився. Накриваємо кришками, які теж потрібно простерилізувати. Ставимо у велику каструлю, на дно кладемо рушник, і заливаємо водою до самого верху. Півлітрові баночки з салатом потрібно стерилізувати 20 хвилин після закипання. Після стерилізації перевертаємо на кришку та загортаємо у теплий рушник до повного охолодження. З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло майже 5 півлітрових баночок. Салатик вийшов дуже смачний. Консервуй разом з Ямуною, щоб смак був насиченим та пікантним. #кабачки #кабачкиназиму #рецепткабачків #кабачкипокорейски #ямуна ♬ оригінальний звук - Смачні Рецепти
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.