Перці в якості консервації здатні прикрасити й урізноманітнити будь-які ваші страви
Рецепти консервованого солодкого перцю сподобаються всім шанувальникам літніх смаколиків взимку. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Продукти (овочі):
Маринад:
На дно у банку:
Візьміть невеличкі перці - жовті, помаранчеві, червоні. Вони мають вміщатися в банку, мати товсті стінки й бути солодкими. Помийте й видаліть серцевину, не розрізаючи перець навпіл. Він має залишатися цілим. Проваріть перець в киплячій воді 1 хвилину, аби вона стала м'яка.
Нашинкуйте капусту, натріть моркву на терку так, як корейську. Наріжте цибулю чверть кільцями. Додайте до цибулі, моркви та капусти чорний перець та часник, перемішайте. Овочі мають залишатися хрусткими.
Зваріть маринад. У воду додайте, цукор, сіль, оцет та олію, закип'ятіть. Нафаршируйте перець сумішшю з капусти, моркви та цибулі. На дно в чисті банки викладіть промиті гілочки петрушки, зубчик часнику та чорний перець горошком із лавром.
Наповніть баночки перцями та залийте маринадом, накрийте кришкою кожну банку та каструлю для стерилізації. Так вміст банок краще прокипить. Простерилізуйте їх в окремій посудині протягом 20-30 хвилин залежно від об'єму банки, дно якої вистеліть рушником. Коли виймете банки - закрутіть. Дайте охолонути та поставте на зберігання в прохолодне місце - до зими.
Порада від Інформатора: щоб банки вийшли заповненими догори, можна докласти суміш з капусти та моркви з цибулею над перцями. Нехай смакує!
Помийте перець всіх кольорів, вичистіть зайве (хвости, насіння) та наріжте доволі дрібним кубиком. Так само наріжте часник і червону цибулю. Порубайте зелень. Все висипте в одну посудину. Посоліть, поперчіть, додайте сушений базилік та перемішайте. Викладіть в баночку та залийте доверху оливковою олією. Прямо так і зберігайте - в холодильнику.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.