Три шалено смачних закруток: консервуємо салати на зиму

Рецепти консервованих салатів із кабачків і грибів, перців із морквою та огірків із цибулею

Рецепт, їжа, продукти, лайфхак, корисні поради, харчування
Взимку ви подякуєте нам за ці рецепти

Рецепти консервованих салатів сподобаються всім добрим господиням та їхнім рідним. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Салат з кабачків та грибів 

Вам знадобиться:

  • Кабачки (очищені) - 1,5 кг.
  • Печериці - 0,5 кг.
  • Цибуля - 0,5 кг.
  • Майонез - 5 столових ложок (200 г).
  • Оцет 9% - 2 столові ложки. 
  • Часник - 5-6 зубчиків.
  • Сіль - 2 чайні ложки (без гірки).
  • Перець чорний - 1/3 чайної ложки.
  • Петрушка (не обов'язково) - 1/3 пучка.
  • Рослинна олія для смаження - 120-150 мл.
Ми вибрали найпростышы в приготуванны зимовы салати - на будь-який смак!
Ми вибрали найпростіші в приготуванні зимові салати - на будь-який смак! Та відірватись неможливо :)

Як готувати: 

Кабачки очищаємо від шкірки та нарізаємо кубиком 1-1,5 см. У сковороду вливаємо невелику кількість рослинної олії та обсмажуємо кабачки порційно до золотистої скоринки. Готові кабачки перекладаємо на паперовий рушник.

Поки смажаться кабачки, нарізаємо гриби - пластинками. Теж обсмажуємо на сковороді. Спочатку випарюємо рідину, потім додаємо трохи олії й на великому вогні засмажуємо до золотистості.

Дрібним кубиком нарізаємо цибулю й обсмажуємо на сковороді. Тепер збираємо наш салат. До кабачків додаємо гриби, цибулю, петрушку, часник тремо на дрібній тертці. І викидаємо до салату. Солимо, перчимо. Потім додаємо оцет та майонез.

Все акуратно перемішуємо. Дуже обережно, щоб кубики кабачків не розламалися й залишилися цілими. Пробуємо на сіль і розкладаємо по банках. Укладаємо щільно щоб не було порожнеч.

Порада від Інформатора: банки не щільно прикриваємо кришками та встановлюємо в каструлю застелену рушником. Заливаємо водою по плічка банок і стерилізуємо 20 хвилин після закипання. Закатуємо, потім перевертаємо та укутуємо.

Консервовані перці з морквою 

Вам знадобиться:

  • Болгарський перець (очищений) - 1, 5кг.
  • Морква - 500 г.
  • Петрушка - пучок.
  • Гострий перець - до смаку.
  • Цукор - 180 г.
  • Сіль - 20 г.
  • Оцет - 180 мл.
  • Олія - 180 мл.
  • Часник - 8 зубчиків.
  • Солодка паприка - 1 чайна ложка з верхом.
  • Чорний перець - 1чайна ложка без верха.
  • Хмелі-сунелі - 1 чайна ложка.

Як готувати: 

Попередньо очищений від насіння перець нарізаємо вздовж соломкою. Перекладаємо його в ємність для маринування. Чищену миту моркву натріть на тертушці для моркви по-корейськи. Всипте її до нарізаного перцю, туди ж вкиньте дрібно нарізану петрушку та очищений від насіння гострий перчик. 

Додайте цукор, сіль, оцет, часник, пропущений через прес, паприку, чорний перець, хмелі-сунелі. Розігріваємо на сковороді олію без запаху й вилийте на спеції. Все добре перемішайте та залиште маринуватися на 3-4 години. За цей час овочі добре пустять свій сік. 

Коли овочі добре промаринувалися, перекладіть їх у вимиті содою банки й простерилізуйте разом із салатом. Щільно укладіть салат в банку та залийте соком від овочей. Сік служитиме салату маринадом - проткніть його дерев'яною шпажкою, аби рідина заповнила всі пори в банці. 

Порада від Інформатора: закатуйте кришки й перегортайте банки, аби перевірити, чи не заходить повітря. Зберігайте в кухонній шафі чи холодильнику - різниці немає. Салат виходить в міру гострим - смачного!

Салат з огірків, цибулі та зелені

Вам знадобиться:

  • Огірки - 4 кг.
  • Цибуля - 800 г.
  • Кріп, петрушка - пучок.
  • Сіль - 2 столові ложки.
  • Цукор - 2 столові ложки.
  • Перець чорний мелений - 1 столова ложка.
  • Лавровий лист - 3 штуки.
  • Оцет 9% - 100-150 мл.
  • Олія рафінована - 200 мл.

Як готувати: 

Помийте овочі, огірки наріжте кільцями середньої товщини, а цибульку - напівкільцями. Порубайте зелень. Все перемішайте.

Підготуйте спеції - змішайте все в одній піалі. Присипте огірки з цибулькою спеціями. Влийте оцет та олію. Ще раз все перемішайте та залиште на 2-3 години. Кожні пів години мішайте.

Помийте банки содою, висушіть, викладіть салат в банки, накрийте їх кришкою. Поставте банки стерилізуватись - в каструлю на рушник, за потреби - підлийте воду. Щойно закипить - стерилізуйте 15 хвилин. 

Порада від Інформатора: через 15 хвилин закатуйте та перевертайте, щоб так охололо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube