Рецепти консервованих салатів із кабачків і грибів, перців із морквою та огірків із цибулею
Рецепти консервованих салатів сподобаються всім добрим господиням та їхнім рідним. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Кабачки очищаємо від шкірки та нарізаємо кубиком 1-1,5 см. У сковороду вливаємо невелику кількість рослинної олії та обсмажуємо кабачки порційно до золотистої скоринки. Готові кабачки перекладаємо на паперовий рушник.
Поки смажаться кабачки, нарізаємо гриби - пластинками. Теж обсмажуємо на сковороді. Спочатку випарюємо рідину, потім додаємо трохи олії й на великому вогні засмажуємо до золотистості.
Дрібним кубиком нарізаємо цибулю й обсмажуємо на сковороді. Тепер збираємо наш салат. До кабачків додаємо гриби, цибулю, петрушку, часник тремо на дрібній тертці. І викидаємо до салату. Солимо, перчимо. Потім додаємо оцет та майонез.
Все акуратно перемішуємо. Дуже обережно, щоб кубики кабачків не розламалися й залишилися цілими. Пробуємо на сіль і розкладаємо по банках. Укладаємо щільно щоб не було порожнеч.
Порада від Інформатора: банки не щільно прикриваємо кришками та встановлюємо в каструлю застелену рушником. Заливаємо водою по плічка банок і стерилізуємо 20 хвилин після закипання. Закатуємо, потім перевертаємо та укутуємо.
Попередньо очищений від насіння перець нарізаємо вздовж соломкою. Перекладаємо його в ємність для маринування. Чищену миту моркву натріть на тертушці для моркви по-корейськи. Всипте її до нарізаного перцю, туди ж вкиньте дрібно нарізану петрушку та очищений від насіння гострий перчик.
Додайте цукор, сіль, оцет, часник, пропущений через прес, паприку, чорний перець, хмелі-сунелі. Розігріваємо на сковороді олію без запаху й вилийте на спеції. Все добре перемішайте та залиште маринуватися на 3-4 години. За цей час овочі добре пустять свій сік.
Коли овочі добре промаринувалися, перекладіть їх у вимиті содою банки й простерилізуйте разом із салатом. Щільно укладіть салат в банку та залийте соком від овочей. Сік служитиме салату маринадом - проткніть його дерев'яною шпажкою, аби рідина заповнила всі пори в банці.
Порада від Інформатора: закатуйте кришки й перегортайте банки, аби перевірити, чи не заходить повітря. Зберігайте в кухонній шафі чи холодильнику - різниці немає. Салат виходить в міру гострим - смачного!
Помийте овочі, огірки наріжте кільцями середньої товщини, а цибульку - напівкільцями. Порубайте зелень. Все перемішайте.
Підготуйте спеції - змішайте все в одній піалі. Присипте огірки з цибулькою спеціями. Влийте оцет та олію. Ще раз все перемішайте та залиште на 2-3 години. Кожні пів години мішайте.
Помийте банки содою, висушіть, викладіть салат в банки, накрийте їх кришкою. Поставте банки стерилізуватись - в каструлю на рушник, за потреби - підлийте воду. Щойно закипить - стерилізуйте 15 хвилин.
Порада від Інформатора: через 15 хвилин закатуйте та перевертайте, щоб так охололо.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.