До вашої уваги три рецепти томатів в маринаді - без спецій, зі спеціями та у власному соку.
Рецепти консервованих помідорів сподобаються всім, хто любить томати з банки взимку. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Маринад на 1 літр води (2 банки по 3 л - це 3 л води):
Помідори помийте. Проколіть кожен виделкою хрест-навхрест біля хвостика. Викладіть в банку (стерилізувати не потрібно). Залийте окропом та дайте постояти 15 хвилин.
Зробіть маринад та доведіть до кипіння. Злийте воду з помідорів та залийте маринадом. Все, кришки можна закатувати.
Порада від Інформатора: для маринаду оцет можна використати яблучний, тоді його знадобиться 5 столових ложок із розрахунку на літр води.
На 1 літр томатного соку:
Помідори помийте. Кожен розріжте хрест-навхрест з краю, протилежного хвостику. Викладіть в миску. Залийте крутим окропом, щоб покрило томати, й залиште на пару хвилин. Цілі миті помідори наріжте на шматочки та викладіть в іншу миску. Накрийте кришкою та протушкуйте 15-20 хвилин, час від часу помішуючи.
Злийте воду з томатів, які стояли під окропом. Залийте холодною водою. Простерилізуйте банки (це можна зробити в мікрохвильовці) та кришки - на вогні. З помідорів, що були залиті окропом, зніміть шкірку. Томати, які варилися та пустили сік, перебийте погружним блендером. На це піде пару хвилин (якщо блендер пластиковий - почекайте, поки томати вихолонуть).
Розділіть томатний сік навпіл. Половину знову доведіть до кипіння. Додайте сіль, цукор та спеції й викладіть в киплячий сік томати без шкірки. Щойно томати прокипіли 5 хвилин - можна розкладати їх по банках, не знімаючи каструлю з вогню. Викладайте томати в банки обережно, щоб вони залишились цілими, заливайте томатний сік до верху баночок і закатуйте ті швиденько. Поставте банки в тепло на добу - до повного остигання.
Порада від Інформатора: перед тим, як викладати томати в маринад з соку - спробуйте його на смак і додайте за потреби солі чи спецій!
Для маринаду з розрахунку на 3 літрові банки:
Спочатку слід відібрати помідори середньої величини. Відібрані помідори слід добряче промити. В якості спецій можна приготувати лист смородини, лист вишні, цибулю, петрушку, перець, гвоздику і лавровий лист.
Вкладіть ці спеції на дно банок. Наповніть банки помідорами. Далі залийте помідори у банці окропом, та залиште на 15 хвилин. Коли вода трохи охолоне, злийте її у каструлю, додайте до неї сіль, цукор. Доведіть до кипіння і додайте оцет. Після того як маринад закипів, залийте ним банки з помідорами.
Порада від Інформатора: після того, як банки з помідорами залиті маринадом, закатайте їх, укутайте в рушник та дайте охолонути. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.