Три легких авторських зимових супи - рецепти

Урізноманітніть кулінарну карту ваших обідів та перших страв.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Оригінальність цих супів не ускладнює їхнього приготування!

Рецепти небанальних авторських супів сподобаються усім, хто втомився від звичних смаків. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Сьогодні приготуємо три зимових супи - суп з капусти та квасолі з макаронами та яйцем-пашот, швидкий курячий суп з лаймом та овочами, а також зелений овочевий мінестроне з кнедликами.

За годинниковою стрілкою зверху вниз: швидкий курячий суп з лаймом та овочами, зелений мінестроне з кнедликами, суп з капусти та солодкої картоплі з макаронами та яйцем-пашот.
За годинниковою стрілкою зверху вниз: швидкий курячий суп з лаймом та овочами, зелений мінестроне з кнедликами, суп з капусти та квасолі з макаронами та яйцем-пашот. Фото: The Guardian.

Ми можемо прагнути різних страв, але опівдні нас усіх об'єднує ситна й заспокійлива їжа, яка дає енергію і користь для тіла, розуму й душі. Замість нишпорити ресторанчиками у пошукаї таких страв, пропонуємо приготувати їх вдома. Тож, руки на кухню!

Рецепт №1. Суп з капусти та квасолі з макаронами і яйцем-пашот

Цей суп ідеально підходить для сірих і похмурих днів. Приготований з різнокольорових овочів, дрібних макаронів та яєць-пашот, він заспокоює і піднімає настрій. Рідкий яєчний жовток розчиняється в прозорому бульйоні, роблячи суп майже кремоподібним, а макарони вбирають у себе всі аромати, роблячи його трохи насиченішим і ситнішим!

Вам знадобиться: 

  • Цибуля - штука. 
  • Часник - великий зубчик. 
  • Капуста - 100-150 г.
  • Квасоля - 250 г.
  • Овочевий бульйон - 600 мл.
  • Чебрець - 6 гілочок.
  • Розмарин - 2 гілочки. 
  • Лавровий лист - 2 листочки.
  • Макарони - 110 г. 
  • Яйця - 2 штуки. 
  • Сіль, перець - до смаку. 
  • Оливкова олія - для пасерування та заправки.
Для цього супу Ви можете варити яйця по одному або приготувати їх усі разом, слідкуючи за часом приготування кожного окремого яйця.
Капуста і квасоля - прекрасний дует для зимового супу, але ви також можете використовувати білу картоплю або батат. 

Як готувати:

У середній каструлі на середньому вогні розігрійте трохи олії. Додайте цибулю та часник і обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин або до м'якості.

Додайте капусту і квасолю, готуйте хвилину, потім додайте гарячий бульйон, чебрець, розмарин і лавровий лист. Посоліть і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин. Вийміть і викиньте чебрець і розмарин, варіть ще 10 хвилин, додайте макарони відповідно до інструкцій на упаковці, щоб вони та овочі були готові одночасно. Коли макарони та овочі стануть м'якими, вийміть і викиньте цибулю, часник і лавровий лист, знову приправте за смаком, накрийте кришкою і поставте в тепле місце.

Поставте невелику каструлю з підсоленою водою на повільний вогонь і розбийте яйце в невелику миску. Тримайте велику ложку над поверхнею води, а потім обережно перекиньте яйце на ложку. Опустіть ложку у воду, тримайте її там, поки білок не почне біліти, потім столовою ложкою акуратно зачерпніть яйце з великої ложки в гарячу воду і залиште його варитися протягом трьох хвилин. За допомогою шумівки перекладіть яйце на тарілку і повторіть процедуру з рештою яєць, регулюючи вогонь так, щоб страва слабко кипіла. 

Розлийте суп по тарілках і покладіть в середину кожної порції яйце-пашот. Гострим ножем зріжте верхівки яєць, щоб жовтки стікали в суп, потім збризніть трохи оливковою олією і негайно подавайте до столу.

Порада від Інформатора: для цього супу ви можете варити яйця по одному або приготувати їх усі разом, слідкуючи за часом приготування кожного окремого яйця. Їх можна зварити в пашот, та все ж краще готувати окремо. Овочі повинні варитися близько 20 хвилин, тому перевірте час приготування ваших макаронів і додайте їх до супу досить рано, щоб макарони та овочі були готові одночасно.

Рецепт №2. Зелений мінестроне з галушками

Приготування такого супу займає всього 20 хвилин і не може бути простішим: оберіть ваші улюблені пельмені, киньте їх у киплячий бульйон із зеленими овочами, і ви зможете сидіти перед тарілкою заспокійливого супу в найкоротші терміни.

Вам знадобиться:

  • Овочевий бульйон - 600 мл. 
  • Сіль, мелений перець - до смаку.
  • Заморожені свіжі квасоля, горошок, цукіні - 310 г.
  • Селера - стебло.
  • Пельмені з начинкою - 340 г.
Галушки оберіть за смаком - які найбільше любите, можете взагалі приготувати власні ;)
Галушки оберіть за смаком - які найбільше любите, можете взагалі приготувати власні ;)

Як готувати: 

У середній каструлі доведіть бульйон до кипіння, посоліть і поперчіть. Зменшіть вогонь, додайте овочеву суміш і селеру та варіть на повільному вогні 10 хвилин, до готовності. В цей час додайте і варіть пельмені відповідно до інструкції на упаковці, щоб вони були готові одночасно з овочами. Приправте за смаком, розділіть на дві тарілки, посипте кількома листочками селери і подавайте до столу.

Порада від Інформатора: до цього супу можна додавати равіолі зі шпинатом або тортелліні, куплені в сусідньому маркеті. Все на ваш смак, суп це не зіпсує! 

Рецепт №3. Швидкий курячий суп з лаймом та овочами

При приготуванні правильного курячого супу у велику каструлю потрібно занурювати цілу курку, багато овочів і свіжої зелені, адже він повинен бути наваристим і концентрованим, з блискучими краплями золотистого жиру. І, звісно, варитися він має не менше години. Чули про таке від власних мам та бабусь? Забуваємо про це, і застосовуємо геть інший підхід. Коли на вулиці негода і хочеться зігрітися зсередини - готуємо страву за іншою технологією.

Вам знадобиться: 

  • Курячий бульйон - 600 мл.
  • Лайм - штука. 
  • Лавровий лист - 2 штуки. 
  • Сіль, мелений перець - до смаку. 
  • Куряча грудка - штука.
  • Кабачок - половинка.
  • Горошок (свіжий чи заморожений) - 85 г.
  • Морква - 2 штуки.
  • Селера - стебло. 
  • Оливкова олія - 2 чайні ложки. 
  • Зелена цибуля - пучок. 
Під час приготування цього супу Переконайтеся, що бульйон слабо кипить, відрегулюйте вогонь за необхідності.
Під час приготування цього супу - переконайтеся, що бульйон слабо кипить і відрегулюйте вогонь за необхідності.

Як готувати: 

У середній каструлі доведіть до кипіння бульйон, цедру і сік лайма та лавровий лист, посоліть і поперчіть. Додайте курку, кабачки, горошок, моркву і селеру, накрийте кришкою і доведіть до повільного кипіння. Якщо бульйон сильно закипить, м'ясо стане жорстким. Вариіть курку 12-15 хвилин, до повної готовності, потім перекладіть на дошку і двома виделками розберіть на шматочки.

Знову посоліть суп за смаком, поверніть курку в каструлю, додайте оливкову олію та нарізану зелену цибулю. Гарячий суп розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube