Урізноманітніть кулінарну карту ваших обідів та перших страв.
Рецепти небанальних авторських супів сподобаються усім, хто втомився від звичних смаків. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Сьогодні приготуємо три зимових супи - суп з капусти та квасолі з макаронами та яйцем-пашот, швидкий курячий суп з лаймом та овочами, а також зелений овочевий мінестроне з кнедликами.
Ми можемо прагнути різних страв, але опівдні нас усіх об'єднує ситна й заспокійлива їжа, яка дає енергію і користь для тіла, розуму й душі. Замість нишпорити ресторанчиками у пошукаї таких страв, пропонуємо приготувати їх вдома. Тож, руки на кухню!
Цей суп ідеально підходить для сірих і похмурих днів. Приготований з різнокольорових овочів, дрібних макаронів та яєць-пашот, він заспокоює і піднімає настрій. Рідкий яєчний жовток розчиняється в прозорому бульйоні, роблячи суп майже кремоподібним, а макарони вбирають у себе всі аромати, роблячи його трохи насиченішим і ситнішим!
У середній каструлі на середньому вогні розігрійте трохи олії. Додайте цибулю та часник і обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин або до м'якості.
Додайте капусту і квасолю, готуйте хвилину, потім додайте гарячий бульйон, чебрець, розмарин і лавровий лист. Посоліть і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин. Вийміть і викиньте чебрець і розмарин, варіть ще 10 хвилин, додайте макарони відповідно до інструкцій на упаковці, щоб вони та овочі були готові одночасно. Коли макарони та овочі стануть м'якими, вийміть і викиньте цибулю, часник і лавровий лист, знову приправте за смаком, накрийте кришкою і поставте в тепле місце.
Поставте невелику каструлю з підсоленою водою на повільний вогонь і розбийте яйце в невелику миску. Тримайте велику ложку над поверхнею води, а потім обережно перекиньте яйце на ложку. Опустіть ложку у воду, тримайте її там, поки білок не почне біліти, потім столовою ложкою акуратно зачерпніть яйце з великої ложки в гарячу воду і залиште його варитися протягом трьох хвилин. За допомогою шумівки перекладіть яйце на тарілку і повторіть процедуру з рештою яєць, регулюючи вогонь так, щоб страва слабко кипіла.
Розлийте суп по тарілках і покладіть в середину кожної порції яйце-пашот. Гострим ножем зріжте верхівки яєць, щоб жовтки стікали в суп, потім збризніть трохи оливковою олією і негайно подавайте до столу.
Порада від Інформатора: для цього супу ви можете варити яйця по одному або приготувати їх усі разом, слідкуючи за часом приготування кожного окремого яйця. Їх можна зварити в пашот, та все ж краще готувати окремо. Овочі повинні варитися близько 20 хвилин, тому перевірте час приготування ваших макаронів і додайте їх до супу досить рано, щоб макарони та овочі були готові одночасно.
Приготування такого супу займає всього 20 хвилин і не може бути простішим: оберіть ваші улюблені пельмені, киньте їх у киплячий бульйон із зеленими овочами, і ви зможете сидіти перед тарілкою заспокійливого супу в найкоротші терміни.
У середній каструлі доведіть бульйон до кипіння, посоліть і поперчіть. Зменшіть вогонь, додайте овочеву суміш і селеру та варіть на повільному вогні 10 хвилин, до готовності. В цей час додайте і варіть пельмені відповідно до інструкції на упаковці, щоб вони були готові одночасно з овочами. Приправте за смаком, розділіть на дві тарілки, посипте кількома листочками селери і подавайте до столу.
Порада від Інформатора: до цього супу можна додавати равіолі зі шпинатом або тортелліні, куплені в сусідньому маркеті. Все на ваш смак, суп це не зіпсує!
При приготуванні правильного курячого супу у велику каструлю потрібно занурювати цілу курку, багато овочів і свіжої зелені, адже він повинен бути наваристим і концентрованим, з блискучими краплями золотистого жиру. І, звісно, варитися він має не менше години. Чули про таке від власних мам та бабусь? Забуваємо про це, і застосовуємо геть інший підхід. Коли на вулиці негода і хочеться зігрітися зсередини - готуємо страву за іншою технологією.
У середній каструлі доведіть до кипіння бульйон, цедру і сік лайма та лавровий лист, посоліть і поперчіть. Додайте курку, кабачки, горошок, моркву і селеру, накрийте кришкою і доведіть до повільного кипіння. Якщо бульйон сильно закипить, м'ясо стане жорстким. Вариіть курку 12-15 хвилин, до повної готовності, потім перекладіть на дошку і двома виделками розберіть на шматочки.
Знову посоліть суп за смаком, поверніть курку в каструлю, додайте оливкову олію та нарізану зелену цибулю. Гарячий суп розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.