Замість звичних сніданків - три найкращі рецепти тостів

Існує безліч смачних тостів, тож поки що відкладіть бутербродик з ковбаскою вбік.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Такі перекуси стануть дивовижним зарядом енергії та настрою зранку!

Рецепти цікавих тостів до сніданку сподобаються усім, кому набридли бутерброди з ковбаскою щоранку. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Існує безліч смачних тостів, які можуть розмалювати ваші кулінарні будні фарбами улюблених смаків. Пропонуємо вашій увазі прості в приготуванні, але надзвичайно поживні, ароматні та нетривіальні авторські рецепти тостів, які не залишать байдужими навіть найвибагливіших поціновувачів смачненького.

На нашу думку, такі перекуси зі знайомих всім продуктів, які надзвичайно легко купити в найближчому супермаркеті, стануть дивовижним зарядом енергії та настрою, особливо зранку. Важливо: усі намазки для тостів можна приготувати заздалегідь, а вранці розігріти під час готування страви. Тож неодмінно спробуйте приготувати. Руки на кухню! 

Рецепт №1. Тости з яйцем та печерицями у вершковому соусі

Вам знадобиться:

  • Тостовий хліб з висівками - 2 шматочки.
  • Оливкова олія - 3 столові ложки.
  • Печериці - 450 г.
  • Вершкове масло - 20 г.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Гостра паприка - 1 чайна ложка.
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Діжонська гірчиця - 1 чайна ложка.
  • Кислосолодкий або рибний соус - 4 чайні ложки (вегетаріанці можуть не додавати).
  • Вершки - 150 г.
  • Петрушка - пучок. 
  • Яйця - 2 штуки. 
Тост з яєчнею та перерицями готується зі знайомих продуктів. але звучить по-новому!
Тост з яєчнею та перерицями готується зі знайомих продуктів, але його смак звучить по-новому!

Як готувати:

Підсмажте хліб і тримайте його теплим.

Підсмажте гриби, для цього поставте найбільшу сковороду на сильний вогонь і, коли вона нагріється, додайте 2 столові ложки рослинної олії. Додайте порізані на четвертинки гриби і смажте, не помішуючи, 2-3 хвилини. Потім перемішайте і готуйте ще трохи, доки всі сторони не підсмажаться більш менш рівномірно.

Зробіть соус: злегка зменшіть вогонь і додайте вершкове масло, нарізаний часник, паприку і трохи солі та перцю. Готуйте кілька хвилин, поки часник не почне ароматно пахнути, потім додайте гірчицю, кислосолодкий чи рибний соус і вершки. Готуйте приблизно 1 хвилину, щоб вершки злегка загусли, а потім додайте петрушку.

Зберігайте в теплі, поки ви підсмажуєте яйця (на окремій сковороді) на столовій ложці олії, що залишилася.

Порада від Інформатора: злегка натріть теплі тости цілим зубчиком часнику, а потім викладіть на них гриби та соус. Зверху покладіть яєчню і їжте.

Рецепт №2. Тости з квасолею та цибулею-шалот

Вам знадобиться:

  • Консервована квасоля - 1 банка (400 г).
  • Цибуля-шалот - пучок.
  • Рослинна олія - 1-2 столові ложки.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Мед - ½ чайної ложки.
  • Діжонська гірчиця - ¼ чайної ложки.
  • Сіль - щіпка.
  • Оцет - крапля.
  • Червоний перець - дрібка (до смаку).
  • Паприка солодкого копчення - ½ чайної ложки. 
  • Насіння фенхелю - щіпка.
  • Кмин - ¼ чайної ложки.
  • Орегано - ¼ чайної ложки.

Для подачі:

  • Хліб - 2 шматочки.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Вершкове масло - столова ложка.
Приготуйте цю солодку, димчасту та тонізуючу страву з квасолі за кілька простих кроків!
Приготуйте цю солодку, димчасту та тонізуючу страву з квасолі за кілька простих кроків!

Як готувати:

Розм'якшіть цибулю-шалот в олії на сковороді на повільному вогні - накривши її кришкою, можна пришвидшити розм'якшення і зменшити ймовірність пригорання. Через кілька хвилин додайте часник і готуйте на повільному вогні ще пару хвилин. 

Злегка збільште вогонь і додайте паприку, насіння фенхелю, кмин і орегано, за потреби додайте трохи олії. Як тільки з'явиться аромат, зменшіть вогонь, додайте дрібку червоного перцю і готуйте ще пару хвилин до повного розм'якшення. Додайте квасолю, мед, гірчицю і сіль, а також трохи води для розпушення. Перемішайте, потім варіть на повільному вогні 10 хвилин, поки готуєте тости та яйця, доливаючи ще трохи води, якщо потрібно.

Покладіть хліб у тостер і приготуйте яєчню або яйце-пашот. Звісно, щедро змастіть тост вершковим маслом. У невелику сковорідку додайте щіпку насіння фенхелю та крапельку меду і злегка прогрійте.

Порада від Інформатора: перед подачею на стіл влийте в квасолю оцет, викладіть її на тост, зверху покладіть яйце і на завершення змастіть його невеликою кількістю соусу з фенхелю та меду.

Рецепт №3. Тости з баклажанами, базиліком та часником

Вам знадобиться:

  • Баклажани - 4 штуки.
  • Червона цибуля - 1 штука.
  • Гарбузове насіння - 4 столові ложки.
  • Перець чилі -1 штука.
  • Кмину - 1 чайна ложка.
  • Оливкова олія - 5 столових ложок.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Базилік - жменя.
  • М'ята - жменя.
  • Лимонний сік - ½ лимона.
  • Хліб на заквасці - 8 шматочків
  • Морська сіль і чорний мелений перець.
Цей тост особливо зайде всім любителям гостренького!
Цей тост особливо зайде всім любителям гостренького!

Як готувати:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Кілька разів наколіть помиті та почищені баклажани виделкою, викладіть їх на деко і поставте в духовку. Готуйте 40-50 хвилин, поки вони майже не розваляться.

Тим часом покладіть цибулю, гарбузове насіння, перець чилі та кмин у тарілку разом з 1 столовою ложкою оливкової олії. Посоліть і поперчіть. Перемішайте все разом і запікайте, час від часу помішуючи, близько 20 хвилин, поки цибуля не стане м'якою, насіння не почне хрустіти, а все не почне чудово пахнути. Відставте в сторону, поки баклажани готуються.

Дайте запеченим баклажанам охолонути протягом 15 хвилин, а потім вийміть м'якоть у миску. Додайте часник, нарізані стрічками базилік і м'яту, лимонний сік, 2 столові ложки оливкової олії, і велику кількість солі та перцю, перемішайте.

Розігрійте ребристу сковороду-гриль на сильному вогні, підсмажте хліб з обох боків (це можна зробити в тостері). Розріжте тости навпіл, скропіть їх оливковою олією, що залишилася, і трохи посоліть. 

Порада від Інформатора: викладіть суміш з баклажанів на тости, посипте сумішшю цибулі та насіння, а зверху розкидайте листочки базиліка та м'яти, додайте трохи перцю і добре збризніть оливковою олією.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube