Готуємо незвичайні корн-доги, пиріг та роли
Рецепти оригінальних страв з сосисок сподобаються усім, хто полюбляє, коли їжа радує не тільки шлунок, але й око. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Змастіть сковорідку вершковим маслом. Розріжте кожну сосиску вздовж і посередині так, аби краї залишалися скріпленими. Викладіть сосиски на сковорідку так, аби на ній вийшло умовне "сонечко", та в кожний розріз кожної сосиски поставте скляну рюмку.
Змішайте 3-4 яйця, вершки чи сметану з борошном та зеленню, все посоліть та поперчіть. Ретельно збийте вінчиком та вилийте на сковорідку до сосисок - в прогалини між ними. Вийміть рюмки, вбийте в кожен розріз по жовтку.
Прикрасьте центр вашого "пирога" навпіл розрізаним свіжим томатом. Запікайте страву до готовності - хвилин 15.
Порада від Інформатора: якщо ви придбали вже прикопчені сосиски, врахуйте, що вони солоніші та можуть бути доволі гостренькими. Тож, обережно із додаванням до страви солі та перцю!
Спершу замішайте тісто. В миску влийте 150 мл води, додайте цукор та дріжджі, всипте борошно. Накрийте тісто та поки відставте його убік - нехай підійде.
Розріжте сосиски навпіл, брусочками поріжте твердий сир. Візьміть шпажки для шашлику та наколіть на них половинки сосисок та шматочки сиру.
Дістаньте тісто, вбийте туди яйце та ще досипте борошна, добре вимішайте й знову поставте підійти. Коли тісто підніметься, простежте, щоб його консистенція була схожа на густу сметану з грудочками.
Візьміть шпажки із сосисками та сиром і кожну обмакніть в тісто, немов печиво у шоколад. Обваляйте в панірувальних сухарях та смажте в рослинній олії на пательні, на відкритому вогні. Дайте вихолонути.
Порада від Інформатора: подавайте корн-доги з кисляком чи томатним соком. Присмачити їх можна традиційними майонезом, кетчупом чи гірчицею!
Наріжте сосиски (якщо маєте в натуральній оболонці, її знімати не потрібно, якщо ж оболонку слід зняти, то спершу зробіть це) на кільця шириною в 2-3 см. Наріжте листкове тісто тонкими смугами - шириною 2-3 см, аби в нього загорнути нарізані кільця сосисок. За бажання, можна додати між сосисками та тістом тонко нарізані пластинки твердого або бутербродного сиру.
Загорніть шматочки-кругляшки сосисок в тісто та поставте на деко розрізом вниз. Деко змастіть вершковим маслом. Запікайте "роли" 25-30 хвилин при температурі 180С, поставивши в духовку миску з водою, аби волога, що буде випаровуватись, не дала сосискам пригоріти. Перевертати їх не слід, час від часу можна перевіряти готовність.
Порада від Інформатора: присмачте вже готові сосисочні "роли" маринованим імбирем та васабі, чи навіть корейською морквою за смаком - це додасть апетитну гостринку та східного аромату вашій страві. Адже роли, як не як.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.