Тайська курка з базиліком та двома соусами - рецепт

Читать на русском

Розширте власні гастрономічні горизонти: курку з базиліком подають разом з розсипчастим рисом.

Читать на русском
Рецепт, їжа, тайська кухня, кухня народів світу, корисні поради, лайфхак, продукти
Вам знадобиться два соуса - соєвий та рибний, це справжня пікантна смакота

Розширте власні гастрономічні горизонти: курку з базиліком подають разом з розсипчастим рисом.

Рецепт тайської курки з базиліком та двома соусами сподобається всім любителям пікантних страв. Готувати його просто. А щоб смакувало ще дужче, Інформатор припас для вас смачну пораду!

Тайська кухня готується вкрай просто і дуже швидко - 90% страв лише здаються складними, а смак виходить мега яскравий. Розширте свої гастрономічні горизонти і приготуйте курку за тайським рецептом. Така страва не стане для вас кардинально екзотичною, а її пікантність можна регулювати відповідно до свого смаку. Для приготування тайської курки з базиліком потрібно не так багато!

Вам знадобиться: 

  • Рослинна олія - 30 мл.
  • Часник - 3 зубці.
  • Перець чилі - 2 середні.
  • Куряча грудка - 2 штуки. 
  • Базилік (бажано лимонний) - листя, пучок. 
  • Рибний соус - 20 мл. (ціна в магазині в середньому від 150 грн.)
  • Соєвий соус - 20 мл. 
  • Сік лайма - 20 мл. 
  • Коричневий (або білий) цукор - 1 чайна ложка.
  • Сіль - до смаку.
  • Розсипчастий рис - для подачі.
Тайська курка з базиліком приправляється соком лайма, соєвим та рибним соусом!
Тайська курка з базиліком приправляється соком лайма, соєвим та рибним соусом!

Як готувати:

Пластинками поріжте зубчики часнику, а перець чилі - смужками. Курку поріжте шматочками - відносно невеликими кубиками. 

Далі у глибокій сковорідці, на найсильнішому вогні, розігрійте олію. Додайте часник та перчик чілі. Обсмажуйте, помішуючи, приблизно хвилину, доки аромат часнику не зм’якне. Додати курку й смажте, помішуючи, доки птиця повністю не змінить колір, приблизно 2-3 хвилини.

Додайте обидва соуси, цукор, сік лайму та сіль до смаку й смажте, помішуючи, ще 2 хвилини, до готовності курки. Додайте майже все листя базиліку, перемішайте й зніміть з вогню.

Сервірувальні тарілки наповніть рисом, зверху викладіть тайську курку з базиліком, прикрасьте свіжим листям базиліку й подавайте до столу.

Не полінуйтеся і приготуйте цю страву, отримаєте по-справжньому пікантну смакоту!
Не полінуйтеся і приготуйте цю страву, отримаєте по-справжньому пікантну смакоту!

Порада від Інформатора: для приготування цієї страви є один технічний секрет - і це великий вогонь. Страва має не тушкуватись, а смажитись! Якщо вогонь буде малим, то курка почне пускати сік, майте це на увазі.

Крім того, варто знати, що в оригіналі курку до цієї страви тайці нарізають шматочками. Хоч звісно, якщо дуже лінуєтесь, можна взяти фарш. А ще, така страва буде смачна й зі свинини. Неодмінно спробуйте!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.