Тайська курка з базиліком та двома соусами - рецепт
Розширте власні гастрономічні горизонти: курку з базиліком подають разом з розсипчастим рисом.
Розширте власні гастрономічні горизонти: курку з базиліком подають разом з розсипчастим рисом.
Рецепт тайської курки з базиліком та двома соусами сподобається всім любителям пікантних страв. Готувати його просто. А щоб смакувало ще дужче, Інформатор припас для вас смачну пораду!
Тайська кухня готується вкрай просто і дуже швидко - 90% страв лише здаються складними, а смак виходить мега яскравий. Розширте свої гастрономічні горизонти і приготуйте курку за тайським рецептом. Така страва не стане для вас кардинально екзотичною, а її пікантність можна регулювати відповідно до свого смаку. Для приготування тайської курки з базиліком потрібно не так багато!
Вам знадобиться:
- Рослинна олія - 30 мл.
- Часник - 3 зубці.
- Перець чилі - 2 середні.
- Куряча грудка - 2 штуки.
- Базилік (бажано лимонний) - листя, пучок.
- Рибний соус - 20 мл. (ціна в магазині в середньому від 150 грн.)
- Соєвий соус - 20 мл.
- Сік лайма - 20 мл.
- Коричневий (або білий) цукор - 1 чайна ложка.
- Сіль - до смаку.
- Розсипчастий рис - для подачі.
Як готувати:
Пластинками поріжте зубчики часнику, а перець чилі - смужками. Курку поріжте шматочками - відносно невеликими кубиками.
Далі у глибокій сковорідці, на найсильнішому вогні, розігрійте олію. Додайте часник та перчик чілі. Обсмажуйте, помішуючи, приблизно хвилину, доки аромат часнику не зм’якне. Додати курку й смажте, помішуючи, доки птиця повністю не змінить колір, приблизно 2-3 хвилини.
Додайте обидва соуси, цукор, сік лайму та сіль до смаку й смажте, помішуючи, ще 2 хвилини, до готовності курки. Додайте майже все листя базиліку, перемішайте й зніміть з вогню.
Сервірувальні тарілки наповніть рисом, зверху викладіть тайську курку з базиліком, прикрасьте свіжим листям базиліку й подавайте до столу.
Порада від Інформатора: для приготування цієї страви є один технічний секрет - і це великий вогонь. Страва має не тушкуватись, а смажитись! Якщо вогонь буде малим, то курка почне пускати сік, майте це на увазі.
Крім того, варто знати, що в оригіналі курку до цієї страви тайці нарізають шматочками. Хоч звісно, якщо дуже лінуєтесь, можна взяти фарш. А ще, така страва буде смачна й зі свинини. Неодмінно спробуйте!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- В Таїланді пригощають супом з півстолітньою витримкою. Поки ніхто не помер - відео
- Ароматний чкмерулі - грузинська страва на честь Тамари Гвердцителі
- Кислі обприскування і гарячі ванни: способи прибрати хімію з фруктів і овочів, про які забули господині
- Яку рибу небезпечніше їсти: спійману в природі чи вирощену на фермі - відповідь науки
- TikTok розбурхав рецепт коктейлю Сонна дівчина: випив і відключився
- Чому дієти допомагають не всім, хто худне: відповідь вам не сподобається
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.