В романі Толкіна Володар перснів вистачає смачних описів різноманітних страв.
Рецепт кролика з травами сподобається усім прихильникам легендаріуму Джона Рональда Руела Толкіна. Готувати його просто! А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
28 січня народився американський актор Елайджа Вуд, який здобув світової популярності після виконання в кіно ролі гобіта, головного героя роману "Володар перснів" Фродо Беггінса.
В романі вистачає смачних описів різноманітних страв. Ось один з них:
"Зрештою, Сем знайшов, що хотів. Але в пошуках він не забував ні багаття, ні сплячого Фродо. Сонце здіймалося все вище. Повітря тепліло, і роса на траві висохла. Незабаром шматки кролика вже побулькували в каструльках разом з пучками трав. Сем відчував, що ось-ось засне. Він дав м'ясу протушкуватися близько години, раз у раз перевіряючи готовність виделкою і пробуючи бульйон".
Інформатор розповість, як приготувати ідеального кролика на травах!
Наріжте кролика на порційні шматки і обваляйте в борошні. Добре розігрійте велику глибоку сковороду і обсмажте в ній шматочки кролика з двох боків до золотистої скоринки без олії, на сильному вогні.
Посоліть, поперчіть і влийте воду - півтори-дві склянки. Чебрець, шавлію і лавровий лист зв'яжіть кулінарною ниткою в один пучок і додайте на пательню. Моркву, ріпу та картоплю очистіть та наріжте великими шматками. Висипте у пательню поверх м'яса.
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та накрийте кришкою. При цьому рідина в пательні повинна лише слабко побулькувати. Гасіть в такому режимі близько години або трохи довше.
Пораді від Інформатора: в кінці приготування видаліть пучок ароматних трав та скоригуйте кількість солі.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.