Обід Фродо Беггінса: тушкований кролик у духмяних травах - рецепт

В романі Толкіна Володар перснів вистачає смачних описів різноманітних страв.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Ця страва ще й вельми дієтична!

Рецепт кролика з травами сподобається усім прихильникам легендаріуму Джона Рональда Руела Толкіна. Готувати його просто! А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

28 січня народився американський актор Елайджа Вуд, який здобув світової популярності після виконання в кіно ролі гобіта, головного героя роману "Володар перснів" Фродо Беггінса. 

Елайджа в роді Фродо.
Елайджа в ролі Фродо.

В романі вистачає смачних описів різноманітних страв. Ось один з них:

"Зрештою, Сем знайшов, що хотів. Але в пошуках він не забував ні багаття, ні сплячого Фродо. Сонце здіймалося все вище. Повітря тепліло, і роса на траві висохла. Незабаром шматки кролика вже побулькували в каструльках разом з пучками трав. Сем відчував, що ось-ось засне. Він дав м'ясу протушкуватися близько години, раз у раз перевіряючи готовність виделкою і пробуючи бульйон".

Інформатор розповість, як приготувати ідеального кролика на травах!

Вам знадобиться: 

  • Половина кролика - приблизно 600 г.
  • Борошно - 1 столова ложка. 
  • Чебрець, шавлія - невеликий пучок. 
  • Лавр - декілька листочків.
  • Морква- одна велика.
  • Ріпа - пара штук. 
  • Картопля - 2-3 середніх картоплини.
  • Сіль, перець - до смаку. 
Кролик на травах - страва надзвичайно ароматна!
Кролик на травах - страва надзвичайно ароматна!

Як готувати: 

Наріжте кролика на порційні шматки і обваляйте в борошні. Добре розігрійте велику глибоку сковороду і обсмажте в ній шматочки кролика з двох боків до золотистої скоринки без олії, на сильному вогні.

Посоліть, поперчіть і влийте воду - півтори-дві склянки. Чебрець, шавлію і лавровий лист зв'яжіть кулінарною ниткою в один пучок і додайте на пательню. Моркву, ріпу та картоплю очистіть та наріжте великими шматками. Висипте у пательню поверх м'яса.

Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та накрийте кришкою. При цьому рідина в пательні повинна лише слабко побулькувати. Гасіть в такому режимі близько години або трохи довше.

Пораді від Інформатора: в кінці приготування видаліть пучок ароматних трав та скоригуйте кількість солі.

Ця страва це й доволі дієтична, спробуйте!
Ця страва ще й доволі дієтична, спробуйте - неможливо відмовитись!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube