Мариновані овочі по-японськи та салат Квітуча сакура для Тіни Кароль

До складу салату входять японські гриби шиітаке, маринована курка, броколі та соковиті томати - справжня сакура у цвіту!

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Мариновані овочі - неперевершена легка закуска, що користується великою популярністю в усьому світі.

Рецепти японської кухні сподобаються усім, хто любить пікантні овочеві страви і слідкує за власною фігурою. Готувати їх надзвичайно просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

25 січня, тобто вже завтра, святкує народини популярна українська співачка, справжня поп-діва української естради, Тіна Кароль. Вона завжди дивує прихильників не тільки своєю творчістю, але і власною стрункістю. Тож Інформатор поцікавився, як Тіні це вдається. Виявляється, вона полюбляє японську кухню, багату різноманітними овочевими салатами та легкими закусками. 

Стрункості Тіни Кароль можна тільки позаздрити, та Інформатор розгадав її секрет, і це - японські овочеві салати!
Стрункості Тіни Кароль можна тільки позаздрити, та Інформатор розгадав її секрет, і це - рецепти японської кухні!

Пропонуємо вашій увазі закуску з маринованих овочей та салат "Квітуча сакура", які мало кого здатні залишити байдужими. Ці страви для тих, хто любить пікантні овочі й ретельно слідкує за власним виглядом, аби зберігати його привабливим. 

Рецепт 1. Пікантна овочева закуска з маринованих овочів по-японськи 

Вам знадобиться: 

  • Редька дайкон – 500 г.
  • Морква – 300 г.
  • Черешки селери – 3 штуки.

Для маринаду:

  • Оцет рисовий – 75 мл.
  • Цукор – 2 столові ложки.
  • Сіль – 1,5 столові ложки
  • Перець чилі сухий – 1 штука.
  • Зерна гірчиці – 2 г.
Яскраві мариновані овочі, нарізані брусочками стануть ідеальною закускою на будь-якому святі!
Яскраві мариновані овочі, нарізані брусочками, стануть ідеальною закускою не тільки на щодень, але і на будь-якому святі!

Як готувати: 

Нарізати всі овочі тонкими брусочками 6-7 см завдовжки. Закип'ятити 500 мл води і додати сіль, цукор і рисовий оцет, перемішати до повного розчинення, прибрати з плити.

У банку щільно скласти овочі і залити гарячим маринадом, залишити банку на столі до охолодження, потім прибрати в холодильник і через 2 дні пікантна закуска готова.

Порада від Інформатора: така закуска з успіхом може бути подана до столу як гарнір до м'ясної чи рибної страви чи навіть замінити салат. 

Рецепт 2. Салат "Квітуча сакура"

Вам знадобиться: 

  • Оливкова олія – 5 столових ложок.
  • Вершкове масло – 1/4 пачки.
  • Цукор – 1 чайна ложка.
  • Куряче філе – 450 грам.
  • Капуста броколі – 300 г.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Імбирний корінь – 15 г.
  • Гриби шиітаке (або печериці) – 8 штук.
  • Кунжутне насіння – 20 г.
  • Соєвий соус – 55 мл.
  • Рисове вино (або білий винний оцет) – 50 мл.
  • Томати черрі – 11 штук.
  • Стручковий горошок – 200 г.
Такий салатик припаде до смаку будь-кому, гарантуємо!
Такий салатик припаде до смаку будь-кому, гарантуємо!

Як готувати: 

Спершу приготуйте маринад для курки. Помийте й почистіть імбирний корінець, натріть його на дрібній тертці (можна розкришити його в пасту на блендері).
Додайте до рослинного масла подрібнений імбир, цукор, кунжутні зернята, сіль.

Наріжте невеликими шматочками куряче філе (шкіру і кістки заздалегідь відокремте), ополосніть, обсушіть. Опустіть куряче м’ясо в маринад з олії, імбиру і кунжуту, залиште на годину. 

Гриби шиітаке також помийте й висушіть. Закип’ятіть воду, додайте в неї соєвий соус, та рисове вино або білий винний оцет, на ваш смак. Відваріть не більше 7 хвилин та поріжте красивими часточками.

Свіжий стручковий горошок проваріть в солоній воді 5 хвилин. Близько 7 хвилин проваріть капусту броколі, якщо не заморожена, посоліть.

Далі розігрійте сковорідку та на вершковому маслі обсмажте замариновану курку - до ароматної скоринки. Помийте солодкі томати та наріжте тонкими кружальцями.

Фінально зберіть салат, як підказує рецепт. До курки додайте відварену капусту та зелений горошок, томати та гриби. Залийте все соєвим соусом, перемішайте і можна подавати!

Порада від Інформатора: щоб вершкове масло не потемніло при смаженні й не придбало неприємний коричневий відтінок і присмак горілого, перед його додаванням змастіть сковороду рослинною олією. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube