В цей день народилися український актор Ігор Ласточкін та американський актор Джеймс Сімпсон
Таро гороскоп на листопад
Прогноз для всіх знаків Зодіаку по картах на найближчий місяць
У листопаді 2024 року Плутон увійде до знаку Водолія, де пробуде наступні 20 років. Астрологи припускають, що це призведе до технологічних проривів, а також глобальних змін у світовій політиці.
Якщо туман із ранку - скоро настане відлига: прикмети та заборони на 21 листопада
Петро Чорний - 7000 АЛЛО
Зараз слухають і кайфують - прем'єра кліпу
Артист презентував нове музичне відео «7000 АЛЛО» у якому постав у стильних образах, зовсім незвичних для свого іміджу. Ця робота стала фундаментом для нового творчого напрямку виконавця.
Сонце увійде в активний і заповзятливий знак Стрільця: підвищиться наш ентузіазм, енергійність, бажання діяти, змінювати своє життя
Погода
Дізнайся прогноз для твого міста
Оновлено станом на
Кулінарний рецепт від Інформатора
Хитрий овоч на сніданок, який замінить модні препарати для схуднення
Продукти з високим вмістом клітковини можуть підвищити вироблення гормону, який імітує такі препарати, як Ozempic і Wegovy. Батат сповнений поживних речовин, які підтримують роботу організму й стабільний рівень цукру в крові, і навіть може знизити ризик раку.
Курс валют на сьогодні
Дізнайтесь актуальну інформацію станом на
21.11.2024
Рецепт чкмерулі сподобається усім любителям грузинської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
18 січня народилась грузинська співачка Тамара Гвердцителі, мама якої українка та уродженка Одеси. На честь іменинниці Інформатор розповість, як приготувати одну зі страв грузинської національнох кухні - чкмерулі.
Це ароматна й ситна страва, вона представляє собою підсмажене курча, якого подають під густим вершковим соусом зі спеціями та травами.Грузини люблять чкмерулі за простоту приготування та насичений, яскравий смак.Їдять його з лавашем або картоплею.
Вперше таку страву почали готувати в гірському селі Чкмері, чим і пояснюється його назва.Легенда свідчить, що місцевий князь був обурений тим, що кухар постійно готує курку, і зажадав зробити щось зовсім інше.Але у кухаря нічого іншого не було, і, щоб уникнути немилості, він загасив курча у вершково-часниковому соусі.Нова страва дуже сподобалася господареві і незабаром стала дуже популярною по всій країні.
Грузинська кухня - це безліч страв з м'яса та овочів, густо присмачених спеціями й травами, а тому дуже смачних, ароматних і ситних.Національні страви Грузії є дуже самобутніми, адже їх готують уже багато років.
Вам знадобиться:
Листя кінзи (коріандру) - 30 г.
Курка - 500 г.
Часник - 6 зубчиків.
Петрушка - 30 г.
Вершки - 500 мл.
Хмелі-сунелі - 5 г.
Сіль - за смаком.
Чорний перець - за смаком.
Рослинна олія - 1 столова ложка.
Як готувати:
Зрізаємо з курки зайву шкіру, жир і шишку. Розрізаємо в довжину навпіл - на чверті. Дві чверті відбиваємо та натираємо сіллю. Перчимо та змащуємо олією.
Готуємо соус. Очищаємо та нарізаємо часник. Викладаємо в миску. Подрібнюємо зелень петрушки та кінзи. Додаємо до часнику. Вливаємо вершки. Перчимо й солимо. Перемішуємо. Вливаємо трохи води. Перемішуємо. Додаємо хмелі-сунелі з м'ятою та хмелі-сунелі з коріандром. Перемішуємо.
Порада від Інформатора: викладаємо курку на розігріту сковороду та обсмажуємо з двох сторін до напівготовності. Перекладаємо в форму для запікання й поливаємо соусом. Ставимо в духовку 185°С на 20-25 хвилин. Подаємо до столу - смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.