Ароматний чкмерулі - грузинська страва на честь Тамари Гвердцителі
Курча у вершково-часниковому соусі за грузинським рецептом - справжня смакота.
Курча у вершково-часниковому соусі за грузинським рецептом - справжня смакота.
Рецепт чкмерулі сподобається усім любителям грузинської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Вам знадобиться:
- Листя кінзи (коріандру) - 30 г.
- Курка - 500 г.
- Часник - 6 зубчиків.
- Петрушка - 30 г.
- Вершки - 500 мл.
- Хмелі-сунелі - 5 г.
- Сіль - за смаком.
- Чорний перець - за смаком.
- Рослинна олія - 1 столова ложка.
Як готувати:
Зрізаємо з курки зайву шкіру, жир і шишку. Розрізаємо в довжину навпіл - на чверті. Дві чверті відбиваємо та натираємо сіллю. Перчимо та змащуємо олією.
Готуємо соус. Очищаємо та нарізаємо часник. Викладаємо в миску. Подрібнюємо зелень петрушки та кінзи. Додаємо до часнику. Вливаємо вершки. Перчимо й солимо. Перемішуємо. Вливаємо трохи води. Перемішуємо. Додаємо хмелі-сунелі з м'ятою та хмелі-сунелі з коріандром. Перемішуємо.
Порада від Інформатора: викладаємо курку на розігріту сковороду та обсмажуємо з двох сторін до напівготовності. Перекладаємо в форму для запікання й поливаємо соусом. Ставимо в духовку 185°С на 20-25 хвилин. Подаємо до столу - смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- У листі чаю більше кофеїну ніж у каві. Куди тоді він зникає - відповідь науки
- Чудові властивості соди, про які мало хто знає
- Що приготувати з яєць, якщо набридла проста яєчня - відеорецепт
- Кислі обприскування і гарячі ванни: способи прибрати хімію з фруктів і овочів, про які забули господині
- Скільки чашок кави на день справді багато - відповідь науки
- Гратен по-савойськи від іменинника Ектора Хіменес-Браво - відеорецепт