Депутат Київради Леонід Ємець розповів таємницю про збагачення керівництва КП Київський метрополітен на алмазах, а пам'яткоохоронець Дмитро Перов розповів довгоочікувану, але фейкову новину
MamaRika - Звʼязок
Зараз слухають і кайфують - прем'єра кліпу
«Звʼязок»- пісня про всіх нас, бо немає жодного українця та українки, які б не були в розлуці з рідними останні роки. Саме тому кліп і складається із ваших відео, які краще за все передають ту емоцію яку ми вкладали в цю пісню!
У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
Погода
Дізнайся прогноз для твого міста
Оновлено станом на
Кулінарний рецепт від Інформатора
Монатік сумує за стравою з Луцька: такого зараз не купиш
"Доміно" - це офігенне тістечко: бісквіт, зверху шоколад і крапки доміно з білого крему. Можна тістечками у доміно грати. Але зараз його ніде нема. Продавалося воно у рідному Луцьку. І у Тернополі, пам'ятаю, купував. Це те, що зникло назавжди. Як вінілові програвачі. Тільки програвачі з вінілами повертаються, а "Доміно" ні", - поскаржився Монатік.
Курс валют на сьогодні
Дізнайтесь актуальну інформацію станом на
02.04.2025
Ця страва має свою історію та навіть легенду виникнення.
Рецепт чкмерулі сподобається усім любителям грузинської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
18 січня народилась грузинська співачка Тамара Гвердцителі, мама якої українка та уродженка Одеси. На честь іменинниці Інформатор розповість, як приготувати одну зі страв грузинської національнох кухні - чкмерулі.
Тамара Гвердцителі засудила російську агресію проти України!
Це ароматна й ситна страва, вона представляє собою підсмажене курча, якого подають під густим вершковим соусом зі спеціями та травами.Грузини люблять чкмерулі за простоту приготування та насичений, яскравий смак.Їдять його з лавашем або картоплею.
Вперше таку страву почали готувати в гірському селі Чкмері, чим і пояснюється його назва.Легенда свідчить, що місцевий князь був обурений тим, що кухар постійно готує курку, і зажадав зробити щось зовсім інше.Але у кухаря нічого іншого не було, і, щоб уникнути немилості, він загасив курча у вершково-часниковому соусі.Нова страва дуже сподобалася господареві і незабаром стала дуже популярною по всій країні.
Грузинська кухня - це безліч страв з м'яса та овочів, густо присмачених спеціями й травами, а тому дуже смачних, ароматних і ситних.Національні страви Грузії є дуже самобутніми, адже їх готують уже багато років.
Вам знадобиться:
Листя кінзи (коріандру) - 30 г.
Курка - 500 г.
Часник - 6 зубчиків.
Петрушка - 30 г.
Вершки - 500 мл.
Хмелі-сунелі - 5 г.
Сіль - за смаком.
Чорний перець - за смаком.
Рослинна олія - 1 столова ложка.
Курча у вершково-часниковому соусі за грузинським рецептом - це божественно смачно!
Як готувати:
Зрізаємо з курки зайву шкіру, жир і шишку. Розрізаємо в довжину навпіл - на чверті. Дві чверті відбиваємо та натираємо сіллю. Перчимо та змащуємо олією.
Готуємо соус. Очищаємо та нарізаємо часник. Викладаємо в миску. Подрібнюємо зелень петрушки та кінзи. Додаємо до часнику. Вливаємо вершки. Перчимо й солимо. Перемішуємо. Вливаємо трохи води. Перемішуємо. Додаємо хмелі-сунелі з м'ятою та хмелі-сунелі з коріандром. Перемішуємо.
Порада від Інформатора: викладаємо курку на розігріту сковороду та обсмажуємо з двох сторін до напівготовності. Перекладаємо в форму для запікання й поливаємо соусом. Ставимо в духовку 185°С на 20-25 хвилин. Подаємо до столу - смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.