Ароматний чкмерулі - грузинська страва на честь Тамари Гвердцителі

Читать на русском

Курча у вершково-часниковому соусі за грузинським рецептом - справжня смакота.

Читать на русском
Їжа, продукти, рецепт, корисні поради, лайфхак
Ця страва має свою історію та навіть легенду виникнення.

Курча у вершково-часниковому соусі за грузинським рецептом - справжня смакота.

Рецепт чкмерулі сподобається усім любителям грузинської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

​Вам знадобиться: 

  • Листя кінзи (коріандру) - 30 г.
  • Курка - 500 г.
  • Часник - 6 зубчиків.
  • Петрушка - 30 г.
  • Вершки - 500 мл.
  • Хмелі-сунелі - 5 г.
  • Сіль - за смаком.
  • Чорний перець - за смаком.
  • Рослинна олія - 1 столова ложка.
Курча у вершково-часниковому соусі за грузинським рецептом - це божественно смачно!
Курча у вершково-часниковому соусі за грузинським рецептом - це божественно смачно!

Як готувати: 

Зрізаємо з курки зайву шкіру, жир і шишку. Розрізаємо в довжину навпіл - на чверті. Дві чверті відбиваємо та натираємо сіллю. Перчимо та змащуємо олією.

Готуємо соус. Очищаємо та нарізаємо часник. Викладаємо в миску. Подрібнюємо зелень петрушки та кінзи. Додаємо до часнику. Вливаємо вершки. Перчимо й солимо. Перемішуємо. Вливаємо трохи води. Перемішуємо. Додаємо хмелі-сунелі з м'ятою та хмелі-сунелі з коріандром. Перемішуємо.

Порада від Інформатора: викладаємо курку на розігріту сковороду та обсмажуємо з двох сторін до напівготовності. Перекладаємо в форму для запікання й поливаємо соусом. Ставимо в духовку 185°С на 20-25 хвилин. Подаємо до столу - смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.