Історія салату Цезар: що входить до оригінального рецепта столітньої давнини

Проте, не можна сказати, що в оригінальному рецепті Цезар немає слідів італійської кухні.

Салат, кухня, рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
А чи знали ви, що салат "Цезар" вперше почали готувати неподалік американо-мексиканського кордону.

Рецепт салату "Цезар" сподобається усім прихильникам культової страви. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краше, Інформатор розповість вам історію створення цього салату та дасть смачну пораду!

Цікавий факт: 1953 року салат "Цезар" відзначило Епікурейське товариство в Парижі як "найкращий рецепт, що з’явився в Америці за останні 50 років".

Ось вам столітня сага про салат "Цезар". Всесвітньо відомий салат є гордістю Тіхуани, Мексика. Ресторан Caesar's назвали на честь колишнього власника, який першим почав продавати цей салат - Чезаре Кардіні. Заклад розташований на південь від американо-мексиканського кордону. 

"Салат "Цезар" - це наша спадщина", - каже шеф-кухар, чия родина рестораторів придбала "Цезар" у 2010 році.

Відвідувачі здавна стікалися до ресторану, щоб скуштувати оригінальний салат "Цезар". Але версія, що є в меню сьогодні, є лише далеким родичем того, що подавали 100 років тому. Нині до складу салату, який можна скуштувати в Мексиці, входять: 

  • часник,
  • цілі анчоуси,
  • діжонська гірчиця,
  • парміджано реджано,
  • сік лайма,
  • оливкова олія,
  • сіль,
  • свіжорозтертий чорний перець,
  • розтертий яєчний жовток у заправці.
Салат "Цезар" винайшов італієць, що мігрував до США, а потім - Мексики, в мексиканському ресторані. Але назвали салат далеко не нач есть одного з найвіломіших римських імператорів, а на честь власника ресторану, який і започаткував рецепт.
Салат "Цезар" винайшов італієць, що мігрував до США, а потім - Мексики, в мексиканському ресторані. Але назвали салат далеко не на честь одного з найвідоміших римських імператорів, а на честь власника ресторану, який і започаткував для продажу цей культовий рецепт.

Місцеві історики дослідили походження салату, і ось що вони з'ясували. Італійський іммігрант до США Чезаре Кардіні прибув до Тіхуани у 1920 році. Коли сухий закон направив заможних американців до Мексики, тут на них чекав салат. До його створення нині примазується багато хто, включаючи нащадків тодішніх кухарів закладу.

Та так чи інакше, а голлівудські зірки й бізнесмени того часу привозили до США розповіді про неймовірно смачний салат, який завжди називали одним ім'ям - Цезар. Його готували тут аж до 1980-х років, а в 2008 році заклад закрився. Нині ресторан знову працює, а туристи приїздять сюди з усього світу, аби скуштувати салат за оригінальним рецептом! 

Приготуємо мексиканську версію салату, яка, до речі, вважається в усьому світі класичною, – з анчоусами.

Вам знадобиться:

  • Салат романо (ромен) - 100 г.
  • Пармезан - 15 г.
  • Сухарики - 80 г.
  • Філе анчоуса - 25 г.
  • Часник, зубчики - 1 штука.
  • Яйце куряче, жовток - 2 штуки.
  • Лимон, сік - 15 мл.
  • Вустерський соус - 10 мл.
  • Гірчиця зерниста - 80 г.
  • Оливкова олія - 30 мл.
Класичний варіант салату не містить мяса птиці чи креветок.
Класичний варіант салату не містить м'яса птиці чи креветок.

Як готувати: 

Готуємо соус. У блендер складіть філе анчоуса, пропущений через прес зубчик часнику, вустерський соус, гірчицю, два жовтки й сік половинки лимона. Усе добре збийте.

Продовжуючи збивати, поступово додайте тоненькою цівкою оливкову олію. Має вийти густий соус, як домашній майонез.

Зберіть салат. Наріжте листя салату, викладіть на тарілку, полийте їх соусом. Зверху викладіть сухарики та додайте пармезан - пластівці або тертий на грубу тертку.

Порада від Інформатора: українці люблять "Цезар" з куркою чи креветками. Радимо також скуштувати "Цезар" з брюссельскою капустою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube