Зелені салати з цікавими заправками - три рецепти

Крес-салат з квасолею і селерою, Чікен Діжон з руколою й чері, салат з огірка та капусти з авокадо

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Пропонуємо вашій увазі свіжі салати з травами та заправками на всі смаки!

Рецепти салатів із зеленню, огірками й заправками сподобаються всім любителям ароматної, кулінарної свіжості. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачні поради. 

Крес-салат з квасолею, селерою й заправкою з огірків і трав

Вам знадобиться:

  • Сіль і чорний перець - до смаку. 
  • Квасоля - 200 г. 
  • Насіння гарбузове біле - 100 г.
  • Крес-салат - 60 г. 
  • Селера - пучок. 

Для заправки:

  • Тахіні або кунжут - 100 г.
  • Огірок без шкірки - половинка. 
  • Сік і терта цедра - 1 лимон.
  • Оливкова олія - 1½ столової ложки. 
  • Часник - 1 зубчик.
  • Базилік - 3 гілочки.
  • Свіжа м'ята - 6 гілочок.
Найзеленіший салат сезону - перед вами!
Найзеленіший салат сезону - перед вами!

Як готувати: 

Покладіть всі інгредієнти для заправки разом із зеленню в блендер або кухонний комбайн, додайте 50 мл води, збийте до однорідної маси і приправте до смаку. Накрийте кришкою і поставте в холодильник доки не знадобиться - в холодильнику заправка може трохи загуснути, тоді розбавте її невеликою кількістю води.

Доведіть каструлю з підсоленою водою до кипіння, потім бланшуйте квасолю протягом двох-трьох хвилин, поки вона не стане м'якою. Злийте воду і залийте холодною водою, щоб квасоля не розварилася.

Викладіть гарбузове насіння на деко і підсмажте в духовці при 170°C протягом приблизно шести хвилин, поки воно не підрум'яниться і не стане ароматним. Тим часом миємо та сушимо крес-салат. 

Порада від Інформатора: для подачі викладіть на велике блюдо крес-салат, зверху розкладіть бланшовану квасолю та селеру і накрийте крес-салатом. Щедро полийте заправкою, посипте насінням і порваним листям зелені та подавайте до столу.

Салат з огірка та капусти з заправкою з авокадо 

Вам знадобиться:

  • Капуста молода - 400 г.
  • Огірок - 2 штуки.

Для заправки:

  • Авокадо - 1 штука.
  • Зелень (петрушка, шпинат, базилік - будь-яка) - 30 г.
  • Оливкова олія - 3 столові ложки.
  • Сік - 1/2 лимона.
  • Вода - 2 столові ложки.
  • Сіль - 1/2 чайної ложки.
  • Горішки (будь-які, смачно з фундуком) - 15 г.
За бажаннямм, присмачити цей салат можна креветками!
За бажаннямм, присмачити цей салат можна креветками!

Як готувати: 

Капусту дрібно наріжте, огірки також – кубиком. Для заправки змішайтк очищений авокадо, зелень, лимонний сік, воду, сіль, горіхи та оливкову олію. Перебийте все блендером та заправте капусту й огірки. Салат готовий, смачного! 

Порада від Інформатора: капусту для цього рецепту можна взяти й звичайну, тільки тоді її добре потисніть.

Салат "Чікен Діжон" з руколою й чері, гірчицею та лимоном 

Вам знадобиться:

  • Куряче філе - 1 штука.
  • Лист салату - 3-4 штуки.
  • Томати чері - 150 г.
  • Сир фета - 100 г.
  • Рукола - 50 г.

Для заправки:

  • Гірчиця французька в зернах - 1 столова ложка.
  • Оливкова олія - 1 столова ложка.
  • Сік лимона - 1 штука.
Бон апетіт!
Бон апетіт!

Як готувати: 

У глибоку тарілку додайте листя салату, руколу, помідори чері, відварену курячу грудку.

Приготуйте заправку до салату: до оливкової олії додайте лимонний сік та 2 столові ложки гірчиці "Діжонська". Додайте заправку у салат та перемішайте. 

Порада від Інформатора: зверху посипте сиром фета. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube