Такий сніданок змусить полюбити цибулю-порей

Читать на русском

Страва має вигляд та смак, які точно піднімуть вам настрій!

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Цей весняний рецепт готується дуже просто

Страва має вигляд та смак, які точно піднімуть вам настрій!

Рецепт цікаво сніданку сподобається усім, хто любить експериментувати на кухні та розширювати карту власних кулінарних смаків. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Пропонуємо вам приготувати м'яку цибулю-порей з соусом з рікотою й петрушкою, панірувальними сухарями й пармезаном за авторським рецептом.

Цю страву можна подавати до картоплі, будь-якого іншого гарніру й шинки чи смаженої курки. На її приготування у вас піде не більше години. В результаті ви отримаєте 4 порції.

Ця весняна страва має світковий вигляд і точно підніме вам та вашим рідним настрій зранку!
Ця весняна страва має світковий вигляд і точно підніме вам та вашим рідним настрій зранку!

Вам знадобиться:

  • Цибуля-порей - 6-8 цибулин (товстих), або 10-12 (довгих).
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Сіль і чорний перець - до смаку.
  • Мускатний горіх - для терки, для подачі.

Для панірувальних сухарів з пармезаном

  • Черствий хліб - 3 скибочки (близько 150 г), в ідеалі - на заквасці.
  • Оливкова олія - 3 столові ложки. 
  • Пармезан - 20 г. 

Для соусу з петрушки

  • Вершкове масло - 40 г.
  • Борошно - 40 г.
  • Молоко - 350 мл.
  • Рікота або маскарпоне - 2 столові ложки. 
  • Петрушка - пучок.
  • Лимон - сік та цедра ½ лимона.

Як готувати: 

Цибуля-порей

Розігрійте духовку до 210°C. Почистьте й обріжте цибулю-порей, потім викладіть її на деко так, щоб вона щільно прилягала, але з невеликим проміжком між ними. Посоліть, додайте вершкове масло і трохи води, накрийте фольгою і запікайте протягом 40-50 хвилин, до повного розм'якшення. Час приготування залежить від розміру цибулі-порею, тому слідкуйте за нею.

Сухарі 

Подрібніть хліб у кухонному комбайні, потім висипте крихти на деко, додайте оливкову олію, приправте і киньте, щоб вони покрилися паніровкою. Випікати 10 хвилин, потім дістаньте, додайте пармезан й поверніть в духовку ще на п'ять хвилин, до золотистого кольору і хрусткої скоринки.

Соус

Тим часом приготуйте соус. У великій каструлі розтопіть вершкове масло на середньому вогні до стану пасти, потім всипте борошно. Готуйте, помішуючи, дві хвилини, щоб борошно "розварилося". Майте на увазі, якщо цього не зробити, соус матиме борошняний смак, потім повільно додайте чверть молока, постійно помішуючи. Соус миттєво загусне, але продовжуйте помішувати, поки він не перетвориться на однорідну пасту.

Додайте ще чверть молока і продовжуйте помішувати - суміш почне розпушуватися і стане схожою на соус. Повторіть з рештою молока, поки не отримаєте дійсно шовковистий, густий соус. Інтенсивно збийте рікоту, петрушку та лимонну цедру, щедро приправте, а потім зніміть з вогню.

Подавати страву можна так. Дістаньте цибулю-порей з духовки. Викладіть на тарілку, полийте половиною соусу, посипте панірувальними сухарями, додатковим пармезаном і тертим мускатним горіхом і подавайте з рештою соусу на гарнір.

Або ось так. Злийте зайву рідину з цибулі-порею, полийте його соусом зверху. Посипте сиром і смажте на грилі ще кілька хвилин, до золотистої скоринки та утворення пухирців. Додайте вичавлений лимон і панірувальні сухарі та подавайте з гірчицею і зеленим салатом.

Порада від Інформатора: якщо ви віддаєте перевагу класичному сирному соусу бешамель замість соусу з петрушки, додайте замість зелені жменю сиру "чедер".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.