Обидві страви - вегетаріанські й не містять м'яса. Чудові закуски для вилазки на природу.
Рецепти страв з цибулею порей та грибами сподобаються усім любителям літніх страв на грилі. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Для песто:
Вимийте і висушіть опеньки та руколу, потім викладіть гриби на тарілку, застелену пергаментом для запікання, щоб стікала рідина. Обріжте кінчики стебел трави і відкладіть обрізки та близько 200 г листя для подальшого використання в песто.
Підсмажте кедрові горіхи на сухій сковороді на середньому вогні, поки вони злегка не підрум'яняться, потім відкладіть жменю, щоб пізніше використати їх як гарнір. Покладіть всі інгредієнти песто та 200 г листя і обрізків руколи в кухонний комбайн, подрібніть до консистенції густого песто, посоліть за смаком.
Гриби розріжте навпіл, додайте трохи олії, посоліть та поперчіть. Смажте гриби та перець чилі на барбекю, немов стейк, обсмажуючи гриби з одного боку до аль денте, потім переверніть і обвугліть їх з іншого боку, намагаючись не пересмажити, оскільки вони продовжать готуватися без вогню. Переверніть перець чилі, щоб він обсмажився з усіх боків.
На кожну тарілку викладіть по шару опеньок, зверху - свіжу руколу (200 г) та підсмажений перець чилі, а потім полийте соусом песто та збризніть лимонним соком. Посипте зверху підсмаженими кедровими горішками та стружкою пармезану і подавайте до столу.
Порада від Інформатора: якщо не знайдете в маркеті опеньки, можна придбати королівські печериці. Основна риса, яка відрізняє такий гриб від звичайного – колір капелюшка. Якщо більшість печериць біленькі, то у цього виду коричневий капелюшок. Є відмінності і до смаку, королівські печериці мають більш виражений смак.
Для соусу "Пекоріно":
Для грибного маринаду:
Почніть готувати соус напередодні. Перемішайте перці у вершках, накрийте кришкою і поставте на ніч у холодильник для настоювання. Наступного дня перелийте настояні вершки з перцем у каструлю і варіть на середньому вогні, поки обсяг соусу не зменшиться приблизно вдвічі.
Перекладіть у блендер, додайте до гарячих вершків чверть тертого сиру та лимонну цедру і збийте до повного розплавлення й однорідності. Повторіть з рештою сиру та лимонною цедрою по чверті за раз, доки вони не змішаються, потім приправте за смаком, відставте вбік і поставте в тепле місце.
Для грибного маринаду покладіть оцет, цукор і 500 мл води у велику каструлю і доведіть до кипіння. Додайте білі гриби, часник і перець чилі, варіть на повільному вогні 5-10 хвилин, поки рідина не зменшиться на третину, потім процідіть у чисту банку.
Тепер запечіть гливи на грилі - вогонь не повинен бути найсильнішим, а скоріше пригасати,приблизно 180°C, тому залиште це для однієї з останніх операцій на грилі. Покладіть гливи в кошик або металеве сито, а потім готуйте їх прямо на вугіллі, час від часу поливаючи маринадом, протягом 8-10 хвилин, поки вони не стануть золотистими і хрусткими.
Викладіть цибулю порей прямо на гаряче вугілля і готуйте, періодично перевертаючи, 10-15 хвилин, поки м'якоть всередині не почне пузиритися. Зніміть порей з вугілля і, коли він охолоне, почистіть і викиньте дуже обвуглені шари. Розріжте кожну цибулину порею на шматочки довжиною 10 см, а потім знову підсмажити на грилі протягом хвилини-двох, щоб вони трохи підрум'янилися.
Викладіть ложкою дві третини соусу пекоріно на велике блюдо, зверху викладіть цибулю-порей та гливи, полийте соусом, що залишився, і подавайте до столу.
Порада від Інформатора: ця страва добре смакуватиме з квасом, сидром чи пивом.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.