Равлики по-бургундськи для економних: смачно і не треба платити тисячу гривень

Приготуємо закуску в макаронах, де замість справжніх равликів - сир

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Ця закуска не містить молюсків чи м'яса, тому згодиться вегетаріанцям і тим, хто тримає фітнес-форму.

Рецепт закуски а-ля французькі равлики - з часником, цибулею та сиром, сподобається усім, хто цінує пікантні смаки. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

В Бургундії, краї виноробів та виноградників, мешкають тисячі виноградних равликів. Місцеві збирають їх та готують, причому традиційно разом з панцирами. Так, ця страва носить назву равлики по-бургундськи або ескарго, яке подають з петрушкою й білим вином. Вона вважається делікатесом.

В Україні один кілограм такого напівфабрикату коштує близько 1,3 тисяч гривень, або від 250 гривень за одного замороженого равлика з начинкою.

Їсти равликів придумали французи.
Їсти равликів придумали французи.

Ми пропонуємо приготувати "равликів" з макарон твердих сортів - з культовою начинкою - в літньому полегшеному варіанті, без м'яса та молюсків, натомість - з сиром! 

Вам знадобиться:

  • Равлики (великі макарони) - 20 штук.
  • Часник - 15 г.
  • Цибуля шалот (можна замінити червоною) - 15-17 г.
  • Петрушка - 20 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Перець чорний мелений - до смаку.
  • Панірувальні сухарі - до смаку.
  • Твердий сир - 250 г. 
  • Листя свіжого базиліку - для прикрашання.
  • Томати чері - 5 штук.
За бажанням, можете затерти готові равлики - твердим сиром!
За бажанням, можете затерти готові "равлики" твердим сиром!

Як готувати: 

Спочатку пропустіть часник через прес, далі наріжте цибулю й петрушку. Додаємо до них сіль і перець, а також розм`якшене масло. Натріть на тертушці твердий сир. Змішайте всі інгредієнти, це буде начинка. 

Макаронні "равлики" відваріть у відповідності до інстуркції на упаковці, дайте вихолонути. Викладіть на тарілку так аби вони не позлипались. Коли "равлики" просохли і охололи, візьміться начиняти їх. Вкладайте сумші з сиру, часнику, цибулі й зелені поглибше всередину макаронної "мушлі".

Далі викладіть "равликів" на деко, затріть сиром і присипте сухарями, поставте в духовку при 180 С на 3-5 хвилин. Дістаньте страву і прикрасьте її листочками базиліка й половинками чері. 

Порада від Інформатора: за цим рецептом цибулю, в принципі, можна подрібнити блендером, а базилік замінити руколою до смаку. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube