Приготуємо закуску в макаронах, де замість справжніх равликів - сир
Рецепт закуски а-ля французькі равлики - з часником, цибулею та сиром, сподобається усім, хто цінує пікантні смаки. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
В Бургундії, краї виноробів та виноградників, мешкають тисячі виноградних равликів. Місцеві збирають їх та готують, причому традиційно разом з панцирами. Так, ця страва носить назву равлики по-бургундськи або ескарго, яке подають з петрушкою й білим вином. Вона вважається делікатесом.
В Україні один кілограм такого напівфабрикату коштує близько 1,3 тисяч гривень, або від 250 гривень за одного замороженого равлика з начинкою.
Ми пропонуємо приготувати "равликів" з макарон твердих сортів - з культовою начинкою - в літньому полегшеному варіанті, без м'яса та молюсків, натомість - з сиром!
Спочатку пропустіть часник через прес, далі наріжте цибулю й петрушку. Додаємо до них сіль і перець, а також розм`якшене масло. Натріть на тертушці твердий сир. Змішайте всі інгредієнти, це буде начинка.
Макаронні "равлики" відваріть у відповідності до інстуркції на упаковці, дайте вихолонути. Викладіть на тарілку так аби вони не позлипались. Коли "равлики" просохли і охололи, візьміться начиняти їх. Вкладайте сумші з сиру, часнику, цибулі й зелені поглибше всередину макаронної "мушлі".
Далі викладіть "равликів" на деко, затріть сиром і присипте сухарями, поставте в духовку при 180 С на 3-5 хвилин. Дістаньте страву і прикрасьте її листочками базиліка й половинками чері.
Порада від Інформатора: за цим рецептом цибулю, в принципі, можна подрібнити блендером, а базилік замінити руколою до смаку. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.