П'ять культових бутербродів з різних країн світу

Читать на русском

Що може бути смачніше швидкого перекусу, що складається з хрусткого хліба, бекону чи риби, овочей та зелені.

Читать на русском
Рецепт, продукти, їжа, харчування, кухня, кулінарія, корисні поарди, лайфхак
Оберіть свій бутер до смаку - для літніх вилазок на природу!

Що може бути смачніше швидкого перекусу, що складається з хрусткого хліба, бекону чи риби, овочей та зелені.

Рецепти смачних бутербродів, які швидко готувати, і якими так легко втамувати голод, сподобаються геть усім! Ви не витратите забагато часу на кухні. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.

Сендвічі 

Джерело фото: nytimes.com
Джерело фото: nytimes.com.

Французький веганський бутерброд з цибулею та сиром

В класичноум варіанті цей бутерброд готується на грилі, його придумав французький шеф-кухар в 2015 році, натхненний цибулевим супом. 

Вам знадобиться:

  • Цибуля ріпчаста - 1 штука.
  • Бріоші - 1 штука.
  • Сир - 100 г. 
  • Олія для тушкування.
Джерело фото: nytimes.com
Джерело фото: nytimes.com.

Як готувати:

Карамелізуйте цибулю - можна взяти червону, викладіть її між шматочками бріоші (французькі хлібці) чи звичайної бургерної булочки. Покладіть на цибулю сир раклет або будь-яикй плавлений сир і прогрійте ваш бутерброд кілька хвилин на грилі чи пательні. Смачного!

Італійський гострий сендвіч з тунцем

Італійський сендвіч з тунцем носить смішну назву - "Дядько Рокко".

Вам знадобиться:

  • Тунець консервований - 1 банка.
  • Каперси - 1 баночка.
  • Моцарела - 200 г. 
  • Гострий перець - 1 штука.
  • Рукола - пучок.
  • Булочка для сендвіча. 
  • Рослинна олія - для смаження. 
  • Аджика - замість соусу для гостроти. 
Джерело фото: nytimes.com
Джерело фото: nytimes.com.

Як готувати:

Булочку для сендвіча підсушіть на сухій пательні до хрусткої скоринки. Свіжий гострий перець (червоний або зелений, який знайдете на ринку у бабусь) легко обсмажте на пательні на олії, попередньо розрізавши його навпіл та почистивши зсередини. 

Розріжте булочку вздовж і навпіл так, щоб верхня частина, немов кришка, накривала нижню. Викладіть вниз на булочку спершу гострий соус, в нашому випадку - аджику, розмажте, аби всотався у хліб.

Потім зверху покладіть консервований тунець, далі моцарелу, часточку обсмаженого гострого перцю й каперси, накрийте все руколою. Зберіть булочку й смакуйте!

Нью-Йоркський сендвіч, вимочений в пиві 

Цей сендвіч за легендою обожнював колишній губернатор одноіменного штату Джордж Патакі. Шеф-кухар одного з місцевих ресторанів готував його саме для нього, а тепер готує як вічну класику. 

Вам знадобиться:

  • Темний житній хліб -  кілька скибочок.
  • Темне нефільтроване пиво - 0,3 л.
  • Мед - 2 столові ложки.
  • Гриби (на ваш смак) - 150 г.
  • Твердий сир - 100 г.
Джерело фото: nytimes.com
Джерело фото: nytimes.com.

Як готувати:

Наріжте хліб на скибки і змочіть сумішшю темного пива з медом. Змочіть добре, проте скибки не мають розпадатись. Для приготування одного сендвіча нам потрібні щонайменше три скибки одного розміру. 

Помийте на поріжте на шматочки середнього розміру гриби, наприклад, шампіньйони. Протушкуйте їх, за бажанням - з цибулею.

Викладіть на хліб у пиві тушковані гриби та притрусіть тертим твердим сиром. Накрийте шматочком хліба та повторіть все знову. Матимете таку схему: хліб - начинка - хліб -начинка - хліб. Розігрійте сендвіч в мікрохвильовці, і нехай смакує! Подавати теплим.

Бургери 

Джерело фото: nytimes.com
Джерело фото: nytimes.com.

Токійський бургер, натхненний тамаго 

Тамаго - це підсолоджений омлет. Тобто бургер приготуємо з яйцем!

Вам знадобиться:

  • Бріоші - 1-2 штуки.
  • Борошно - 2-3 столові ложки.
  • Панірувальні сухарі - 2-3 столові ложки.
  • Яйця - 4 штуки.
  • Цибуля-шалот - 1-2 штуки.
  • Базилік - пучок. 
  • Хрін - до смаку.
Джерело фото: nytimes.com.
Джерело фото: nytimes.com.

Як готувати:

Яйця варять на водяній бані при низькій температурі, надаючи їм заварної текстури, потім нарізають полосками й обсмажують у суміші борошна й панірувальних сухарів. Кінцевий результат виходить неймовірно пухнастим і ніжним, але хрустким, і смакує ще більш розкішно в булочці-бріоші, прикрашеній гострим східним васабі чи українським хріном, майонезом, цибулею-шалот і базиліком.

Бруклінський ростбіф з яловичиною та сметанним соусом

Подейкують, що класичний ростбіф "Ролл-н-Рост" вперше приготували в 1970 році. Джон Ленон любив ростбіфи з яловичиною, а його дружина Йоко Оно готувала йому їх вдома. Музикант загортав їх у папір та носив з собою до студії, де створював культову музику, - в якості перекусу.

Загалом ростбіф - Roast beef - це яловича вирізка високої мармуровості, приготовлена на грилі. Своїм корінням страва виходить до XVI століття. Уже в той період смажена яловичина була невід'ємним атрибутом британської кухні.

Вам знадобиться:

  • Майонез (легкий) - 2-3 столові ложки. 
  • Сметана - 0,3 л.
  • Яловича вирізка - 250 г. 
  • Зелень (кріп) - пучок.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Сіль, перець - до смаку. 
  • Булочка для бургера з кунжутом.
Джерело фото: nytimes.com.
Джерело фото: nytimes.com.

Як готувати:

В мисці змішайте майонез і сметану, додайте вичавлений часник, кріп, перець і сіль, перемішайте. Змастіть всередині отриманим соусом булочку для бургера. Викладіть на соус шматочки тушкованої яловичини, приготовленої на грилі чи пательні, на повільному вогні. 

Порада від Інформатора: по суті, скрізь булочку для сендвіча чи бургера можна замінити на тостовий хліб. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.