Для людей з грошима: салати кухні ф'южн на сніданок
Ці салати готуються просто, але влетять у копієчку - полуниця по 70 - 100 гривень кіло
Ці салати готуються просто, але влетять у копієчку - полуниця по 70 - 100 гривень кіло
Рецепти салатів модної кухні ф'южн сподобаються усім любителям незвичайних смакових експериментів та кулінарних поєднань. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Навесні завжди хочеться з'їсти щось свіже, зелене, й ароматно соковите. Втамувату спрагу за фруктами і овочами після розсільної зими вам допоможе кухня, головним принципом якої є поєднання різних кулінарних традицій. Спробуйте, це того варте!
Салат "Ф'южн"
Вам знадобиться:
- Рукола - 50 г.
- Полуниця - 200 г.
- В'ялена телятина - 100 г.
- Пармезан - 50 г.
- Гренадін (гранатовий топінг) - до смаку.
Як готувати:
У салатник викладіть руколу, полуницю нарізану навпіл, скручену в трояндочки в'ялену телятину, посипати все тертим пармезаном, полийте гранатовим топінгом. Подавайте одразу.
Салат "Весняний"
Вам знадобиться:
- Редис червоний - 5-6 штук.
- Апельсин - 1 штука.
- Капуста пекінська - півкачана.
- Цибуля синя - 1 штука.
- Салат - 2 листи.
- Кінза - кілька гілочок.
- Петрушка - невеликий пучок.
- Олія - 2-3 столові ложки.
- Манго - 1 штука.
- Оцет яблучний - 2-3 столові ложки.
- М'ята - кілька листочків.
Як готувати:
Помийте редиску та наріжте її кружальцями. Апельсин обчистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Напівкільцями поріжте синю цибулю.
Також помийте, просушіть і викладіть в скляну піалу листя салату та пекінської капусти, останні можна порвати вручну. Подрібніть кінзу й петрушку.
Влийте в піалу оцет та олію, додайте зелень, перемішайте. Додайте також апельсин з редисом і цибулею, і ще раз перемішайте. Прикрасьте салат скибочками манго та листям м'яти.
Порада від Інформатора: за бажанням, ви можете присмачити цей салат ванільним цукром.
Салат "Весела диня"
Вам знадобиться:
- Диня з зеленою м'якоттю - 500 г.
- Медова диня - 500 г.
- Червона цибуля - 2 штуки.
- Листя м'яти - 1/4 слянки.
- Сік лимона - 1 столова ложка.
- Сир фета - 1/2 слянки.
- Кедрові горіхи - 1/4 слянки.
- Шматочок свіжого чилі.
- Рослинне масло - 2-3 столові ложки.
- Сіль - до смаку.
Як готувати:
Наріжте цибулю дуже тонкими півкільцями і за бажання ошпарте окропом, щоб пішла гіркота. Виріжте з м'якоті обох динь кубики, а якщо є ложка-нуазетка – кульки. З'єднайте їх в об'ємній салатниці з цибулею, м'ятою, соком лимона, олією, сіллю та перцем до смаку.
Посипте зверху дрібно нарізаним чилі, розкришеним сиром фета та кедровими горішками. Безпосередньо перед подачею обережно все перемішайте.
Порада від Інформатора: так само, як м'ята, в цьому рецепті будуть чудово "грати" кінза, рукола або селера. Крім того, салат можна сміливо доповнити шматочками кавуна або персика.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Пасхальні рецепти від відомого шефа: свинина з пікантним соусом та сало з травами
- Діти отетеріють: рецепти найсмачніших прикрас на пасці
- Якісного цукру у магазинах зараз немає: кондитер назвала причини, чому не виходять паски
- Варимо яйця на Великдень, аби вони не тріснули і легко чистилися
- Салат Писанка, святковий рулет, сирний пиріг: що приготувати на Великдень