Для людей з грошима: салати кухні ф'южн на сніданок

Читать на русском

Ці салати готуються просто, але влетять у копієчку - полуниця по 70 - 100 гривень кіло

Читать на русском
Кухня, рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, салати
Побалуйте себе салатиками-ф'южн з екзотичними інгредієнтами

Ці салати готуються просто, але влетять у копієчку - полуниця по 70 - 100 гривень кіло

Рецепти салатів модної кухні ф'южн сподобаються усім любителям незвичайних смакових експериментів та кулінарних поєднань. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.

Навесні завжди хочеться з'їсти щось свіже, зелене, й ароматно соковите. Втамувату спрагу за фруктами і овочами після розсільної зими вам допоможе кухня, головним принципом якої є поєднання різних кулінарних традицій. Спробуйте, це того варте! 

Тільки подивіться на цю красу і смакоту!
Тільки подивіться на цю красу і смакоту!

Салат "Ф'южн"

Вам знадобиться:

  • Рукола - 50 г.
  • Полуниця - 200 г.
  • В'ялена телятина - 100 г.
  • Пармезан - 50 г.
  • Гренадін (гранатовий топінг) - до смаку.

Як готувати: 

У салатник викладіть руколу, полуницю нарізану навпіл, скручену в трояндочки в'ялену телятину, посипати все тертим пармезаном, полийте гранатовим топінгом. Подавайте одразу.

Салат "Весняний"

Вам знадобиться:

  • Редис червоний - 5-6 штук.
  • Апельсин - 1 штука. 
  • Капуста пекінська - півкачана. 
  • Цибуля синя - 1 штука. 
  • Салат - 2 листи.
  • Кінза - кілька гілочок. 
  • Петрушка - невеликий пучок. 
  • Олія - 2-3 столові ложки. 
  • Манго - 1 штука. 
  • Оцет яблучний - 2-3 столові ложки. 
  • М'ята - кілька листочків.

Як готувати: 

Помийте редиску та наріжте її кружальцями. Апельсин обчистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Напівкільцями поріжте синю цибулю. 

Також помийте, просушіть і викладіть в скляну піалу листя салату та пекінської капусти, останні можна порвати вручну. Подрібніть кінзу й петрушку.

Влийте в піалу оцет та олію, додайте зелень, перемішайте. Додайте також апельсин з редисом і цибулею, і ще раз перемішайте. Прикрасьте салат скибочками манго та листям м'яти.

Порада від Інформатора: за бажанням, ви можете присмачити цей салат ванільним цукром.

Салат "Весела диня"

Вам знадобиться:

  • Диня з зеленою м'якоттю - 500 г.
  • Медова диня - 500 г.
  • Червона цибуля - 2 штуки.
  • Листя м'яти - 1/4 слянки. 
  • Сік лимона - 1 столова ложка. 
  • Сир фета - 1/2 слянки.
  • Кедрові горіхи - 1/4 слянки. 
  • Шматочок свіжого чилі.
  • Рослинне масло - 2-3 столові ложки. 
  • Сіль - до смаку.

Як готувати: 

Наріжте цибулю дуже тонкими півкільцями і за бажання ошпарте окропом, щоб пішла гіркота. Виріжте з м'якоті обох динь кубики, а якщо є ложка-нуазетка – кульки. З'єднайте їх в об'ємній салатниці з цибулею, м'ятою, соком лимона, олією, сіллю та перцем до смаку.

Посипте зверху дрібно нарізаним чилі, розкришеним сиром фета та кедровими горішками. Безпосередньо перед подачею обережно все перемішайте.

Порада від Інформатора: так само, як м'ята, в цьому рецепті будуть чудово "грати" кінза, рукола або селера. Крім того, салат можна сміливо доповнити шматочками кавуна або персика.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна  тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.