Овочева закуска-попурі з димком: можна навіть дітям

Читать на русском

Щоб овочі смакували якнайкраще, їх слід спочатку замаринувати

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Прикопчені на вогнищі овочі - це справжня літня розкіш!

Щоб овочі смакували якнайкраще, їх слід спочатку замаринувати

Рецепт овочевої закуски-попурі на вогнищі сподобається всім любителям овочів з димком. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.

Влітку, коли спека дістає нас всюди, скромні вилазки на природу чи вечері на свіжому стають побутовою нормою. Тож Інформатор пропонує вам варіант чудового, легкого в приготуванні, а головне, не надто калорійного перекусу для підтримки хорошої фізичної форми. Готувати його найкраще на відкритому вогнищі, тобто на подвір'ї. Все просто, дослухайтесь до наших порад, і нехай смакує!

Вам знадобиться:

  • Баклажани - 1 штука.
  • Помідори - 2-3 штуки.
  • Солодкий перець - 1-2 штуки.
  • Шампіньйони - 8-10 штук.
  • Цибуля порей - 2-3 штуки. 
  • Молода морква - 2-3 штуки.

Для маринада: 

  • Соєвий соус - 50 мл.
  • Бальзамічний оцет - 50 мл.
  • Оливкова олія - 50 мл.
Для запікання на відкритому вогні обирайте найбільш соковиті овочі!
Для запікання на відкритому вогні обирайте найбільш соковиті овочі!

 Як готувати: 

Наріжте овочі на крупні шматочки, гриби можна залишити цілими, і викладіть у щільний zip-пакет. Потім приготуйте маринад: змішайте соєвий соус, бальзамічний оцет та оливкову або соняшникову олію. Залийте овочі соусом, закрийте чи зав'яжіть пакет і покладіть на сонце чи біля мангалу в тепло. Через 2-3 години приступайте до обсмажування.

Обсмажуючи овочі, перевертайте їх з усіх боків, смажте до утворення відповідної шкірочки. Постарайтесь не перетримати їх на вогнищі, готові овочі не повинні бути занадто м'якими. Оптимальний час - 5-7 хвилин. 

Подавайте зі свіжою зеленню - кропом, петрушкою, базиліком - і сметаною, а ще - сухарями з темного житнього хліба! Можна також вичавити до смажених овочей кілька зубчиків часнику. 

Порада від Інформатора: пам'ятайте, що для приготування на багатті варто вибирати соковиті овочі, такі як болгарський перець, баклажани, кабачки, помідори. Сухі екземпляри під впливом температури ризикують перетворитися на чіпси. Для розпалювання краще всього використовувати березові поліна, вони нададуть страві особливого аромату копчення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.