У цій страві багато інгредієнтів, але воно того варте
Рецепт швидкої смаженої моркви зі спеціями, фетою, фініками, булгуром та квасолею сподобається усім, і вегетаріанцям підійде. Готувати його дуже просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Всього банка консервованої квасолі буквально створить чудо у вигляді теплого зимового салату зі смаженою морквою, булгуром, фініками, фетою та лимоном, обіцяють автори рецепту, який ми пропонуємо вашій увазі - для зігріву взимку!
Для заправки:
Моркву почистіть та наріжте по діагоналі кружальцями завтовшки 1 см. Очистіть та дрібно натріть зубчик часнику та шматочок імбиру.
Розігрійте духовку до 200°C. Висипте булгур, бульйон і квасолю у велику форму для запікання і перемішайте. У великій мисці змішайте нарізану моркву, оливкову олію, часник, імбир, сіль і спеції, а потім рівномірно розподіліть їх по суміші з булгуром. Поставте в духовку запікатися на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте заправку. Збийте лимонний сік і цедру, оливкову олію та сіль.
Як тільки дістанете булгур і моркву з духовки, розпушіть булгур виделкою і перемішайте з лимонною заправкою. Спробуйте на смак і додайте більше лимона і солі, якщо потрібно, а потім викладіть фету, фініки і петрушку.
Порада від Інформатора: подавайте салат теплим або кімнатної температури. Можна використати будь-яку консервовану квасолю, рожеву, червону чи білу, або навіть нут. Це чудова й заодщадлива страва, яку можна приготувати з усього, що є у вас під рукою, наполягають автори рецепту. Тож, смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.