Теплий зимовий салат зі смаженою морквою, фініками та квасолею

У цій страві багато інгредієнтів, але воно того варто

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Така страва готується надзвичайно швидко і просто!

Рецепт швидкої смаженої моркви зі спеціями, фетою, фініками, булгуром та квасолею сподобається усім, і вегетаріанцям підійде. Готувати його дуже просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Всього банка консервованої квасолі буквально створить чудо у вигляді теплого зимового салату зі смаженою морквою, булгуром, фініками, фетою та лимоном, обіцяють автори рецепту, який ми пропонуємо вашій увазі - для зігріву взимку!

Вам знадобиться: 

  • Булгур - 200 г.
  • Овочевий бульйон - 400 мл.
  • Консервована квасоля - 400 г (банка).
  • Морква - 450 г.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки. 
  • Часник - 1 великий зубчик.
  • Свіжий імбир - 2 см. 
  • Морська сіль - 1 чайна ложка. 
  • Кмин - 1 чайна ложка. 
  • Кориця - 1 чайна ложка. 
  • Кардамон - 4 стручки. 
  • Фета - 200 г.
  • Фініки - 10 штук. 
  • Петрушка - пучок.

Для заправки:

  • Лимон (сік і цедра) - штука.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки. 
  • Морська сіль - 1 чайна ложка. 
Пряну смажену моркву з фетою, фініками, булгуром і квасолею можна подавати на обід та вечерю.
Пряну смажену моркву з фетою, фініками, булгуром і квасолею можна подавати на обід та вечерю.

Як готувати: 

Моркву почистіть та наріжте по діагоналі кружальцями завтовшки 1 см. Очистіть та дрібно натріть зубчик часнику та шматочок імбиру. 

Розігрійте духовку до 200°C. Висипте булгур, бульйон і квасолю у велику форму для запікання і перемішайте. У великій мисці змішайте нарізану моркву, оливкову олію, часник, імбир, сіль і спеції, а потім рівномірно розподіліть їх по суміші з булгуром. Поставте в духовку запікатися на 30 хвилин.

Тим часом приготуйте заправку. Збийте лимонний сік і цедру, оливкову олію та сіль.

Як тільки дістанете булгур і моркву з духовки, розпушіть булгур виделкою і перемішайте з лимонною заправкою. Спробуйте на смак і додайте більше лимона і солі, якщо потрібно, а потім викладіть фету, фініки і петрушку. 

Порада від Інформатора: подавайте салат теплим або кімнатної температури. Можна використати будь-яку консервовану квасолю, рожеву, червону чи білу, або навіть нут. Це чудова й заодщадлива страва, яку можна приготувати з усього, що є у вас під рукою, наполягають автори рецепту. Тож, смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube