Телятина по-французьки з культового фільму з Жаном Рено

Рено зіграв шеф-кухаря, який готував телятину, для більшого аромату обсмажену з алкоголем

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, шеф-кухар, кухня
30 липня народився французький актор Жан Рено, приготуємо страву на його честь

Рецепт телятини по-французьки сподобається усім прихильникам пікантних страв. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.  

30 липня народився популярний і відомий в усьому світі французький актор Жан Рено, відомий за фільмами "Леон-кілер" і "Васабі". До речі, його справжнє ім'я - Хуан Морено-і-Еррера Хіменес, а за походження він іспанець. 

Жана Рено впізнають глядачі по всьому світу.
Жана Рено впізнають глядачі з усього світу.

Актор неодноразово грав кухарів. Так, герой Жана Рено у стрічці "Шеф" – Олександр Лагард, знаменитий шеф-кухар уславленого паризького ресторану. А вже у французькій мелодрамі "Історія кохання" Рено зіграв колишнього шеф-кухаря, власника компанії з виробництва заморожених продуктів, який дуже ретельно ставився до їжі. Його партнерку зіграла Жюльєт Бінош, та вигукувала:

"Заморожена качка з апельсинами – це Ви! Розморозьтесь вже нарешті!"

Актор неодноразово грав кухарів.
Актор неодноразово грав кулінарних шефів.

А ось і рецепт страви, яку у фільмі готує Жан Рено - телятина з овочами та соєвим соусом. Рецепт цієї страви навіть наводиться у титрах наприкінці фільму. Наведемо його тут. 

Телятина з овочами по-французьки

Вам знадобиться:

  • Телятина - 400 г.
  • Морква - 250 г.
  • Кабачки - 4 маленькі круглі або 2 великі довгі.
  • Помідори чері - 6 штуки.
  • Цибуля-порей - 2 головки.
  • Бальзамічний оцет - 1 чайна ложка.
  • Оливкова олія - 1 столова ложка.
  • Кунжутне насіння - щіпка.
  • Арманьяк (або бренді) - 100 мл.
  • Петрушка - пучок.
  • Чорний мелений перець - дрібка.
  • Соєвий соус - для заправки.
  • Сіль - до смаку.
Ця страва - класика французької кухні!
Ця страва - класика французької кухні!

Як готувати: 

Наріжте овочі соломкою і загасіть на слабкому вогні в сотейнику на оливковій олії. Додайте сіль та перець, помішуючи дерев'яною лопаткою.

Наріжте м'ясо на маленькі шматочки товщиною 2 см. Покладіть їх на розігріту сковорідку, рясно полийте арманьяком і підпаліть. Залиште полум'я на 1 хвилину.

Поставте сковорідку на вогонь і посипте м'ясо кунжутним насінням, полийте бальзамічним оцтом і соєвим соусом.

Порада від Інформатора: подавайте гарячу телятину разом з тушкованими овочами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube