Три рецепти хот-дога: у кіосках таких немає

Читать на русском

Класичний з морквою по-корейськи, французький з соусами, у тортильї з корнішонами

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, хот-дог
Назва "хот-дог" - дослівно "гарячий собака" - нібито американська. Проте хот-доги придумали німці

Класичний з морквою по-корейськи, французький з соусами, у тортильї з корнішонами

Рецепти хот-догів сподобаються всім прихильникам цих швидких смачних перкусів. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Історія появи хот-догів розкрита не до кінця. Відомо лише те, що вперше їх почали готувати у Німеччині ще у XV столітті. Доведено, що перший хот-дог виготовили у 1487 році. Причому спершу його вкладали між шматочками хліба. Вже набагато пізніше, у XIX столітті, багато німців емігрували до Америки, куди захопили кілька своїх улюблених рецептів. Там сосиска у булочці здобула світову популярність. 

За однією з версій у рекламі перших хот-догів у США використовувався силует собаки породи такса, що і вплинуло на назву продукту. За іншою версією слово "хот-дог" пішло від одного американського редактора газети, який у своїй карикатурі показав собаку між двома шматками булки.Ще є версія, що німецький м'ясник виготовляв ковбаски під назвою Dachshund, що в перекладі з німецької означає "такса".

Класичний рецепт хот-дога вкрай простий!
Класичний рецепт хот-дога вкрай простий!

Класичний рецепт хот-дога вкрай простий: для нього треба підсмажити довгу булочку і сосиску, вкласти другу в першу і полити все кетчупом. Решта варіації були створені пізніше. Як добавки можуть використовуватися:

  • свіжі або мариновані овочі,
  • квасоля,
  • картопля,
  • сири,
  • різноманітні соуси,
  • бекон,
  • яблука,
  • крабове м'ясо,
  • арахісове масло,
  • шпинат,
  • грецький йогурт.

Ми приготуємо три хот-доги: класичний з капустою та морквою по-корейськи, французький з соусами і руколою, та в тортильї з корнішонами!

Френч-дог

Вам знадобиться:

  • Булка для хот-дога - 3 штуки.
  • Сосиска - 3 штуки.
  • Діжонська гірчиця - 50 г.
  • Майонез - 50 рг.
  • Кетчуп - 50 г.
  • Рукола - пучок.
Французький хот-дог виглядає напрочуд апетитно!
Французький хот-дог виглядає напрочуд апетитно!

Як готувати:

Спочатку підготуємо основу. Кінчики булочок треба відрізати з одного боку, після чого відправити вироби на суху гарячу сковороду і підсмажити до скоринки. У булочках потрібно зробити отвір для сосиски, прибравши трохи м'якої частини виробу.

Після готовності булочок, влийте на сковорідку трохи олії, відправте туди сосиски і підсмажте до появи скоринки.

Потім булочки треба начинити майонезом. Спершу невелику кількість треба налити всередину, а потім трохи довкола отвору. Далі акуратно потрібно відправити всередину гірчицю. Зручніше це робити, якщо гірчиця перебуватиме в тюбику, але можна скористатися і ложкою. Після цього потрібно влити всередину кетчуп і занурити туди сосиску. 

Порада від Інформатора: кінчик сосиски має трохи виступати з основи. Подавайте разом з руколою. Смачного!

Класичний хот-дог з капустою й морквою по-корейськи

Вам знадобиться:

  • Булка – 1 штука.
  • Сосиска – 1 штука.
  • Капуста – 50 г.
  • Морква по корейські – 50 г.
  • Кетчуп – до смаку.
  • Майонез – до смаку.
  • Гірчиця – до смаку.
Оберіть свій варіант хот-догу, який подобається саме вам!
Оберіть свій варіант хот-догу, який сподобався саме вам!

Як готувати:

Дрібно наріжте свіжу молоду капусту. Посоліть та перемніть. Підсмажте на олії на пательні довгі прикопчені сосиски. Візьміть булочки з розрізами для хот-догів та підсмажте їх у духовці до скоринки протягом 5 хвилин при температурі 150 С.

Порада від Інформатора: зберіть хот-дог - корейська морква, капуста, майонез, сосиска, кетчуп та гірчиця. 

Хот-дог в тортильї з корнішонами

Вам знадобиться:

  • Тортилья або лаваш – 1 штука.
  • Сосиска – 1 штука.
  • Капуста – 50 г.
  • Корнішони – 2 штуки.
  • Кетчуп – до смаку.
  • Майонез – до смаку.
  • Гірчиця – до смаку.

Як готувати:

Нашинкуйте молоду капусту, слайсами поріжте корнішони. Викладіть на тортилью чи лаваш капусту, потім майонез, далі підсмажені сосиски та кетчуп, гірчицю й корнішони, і знову капусту. Загорніть лаваш чи тортилью.

Порада від Інформатора: підсмажте хот-дог на сухій пательні, й нехай смакує!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.