Класичний з морквою по-корейськи, французький з соусами, у тортильї з корнішонами
Рецепти хот-догів сподобаються всім прихильникам цих швидких смачних перкусів. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Історія появи хот-догів розкрита не до кінця. Відомо лише те, що вперше їх почали готувати у Німеччині ще у XV столітті. Доведено, що перший хот-дог виготовили у 1487 році. Причому спершу його вкладали між шматочками хліба. Вже набагато пізніше, у XIX столітті, багато німців емігрували до Америки, куди захопили кілька своїх улюблених рецептів. Там сосиска у булочці здобула світову популярність.
За однією з версій у рекламі перших хот-догів у США використовувався силует собаки породи такса, що і вплинуло на назву продукту. За іншою версією слово "хот-дог" пішло від одного американського редактора газети, який у своїй карикатурі показав собаку між двома шматками булки.Ще є версія, що німецький м'ясник виготовляв ковбаски під назвою Dachshund, що в перекладі з німецької означає "такса".
Класичний рецепт хот-дога вкрай простий: для нього треба підсмажити довгу булочку і сосиску, вкласти другу в першу і полити все кетчупом. Решта варіації були створені пізніше. Як добавки можуть використовуватися:
Ми приготуємо три хот-доги: класичний з капустою та морквою по-корейськи, французький з соусами і руколою, та в тортильї з корнішонами!
Спочатку підготуємо основу. Кінчики булочок треба відрізати з одного боку, після чого відправити вироби на суху гарячу сковороду і підсмажити до скоринки. У булочках потрібно зробити отвір для сосиски, прибравши трохи м'якої частини виробу.
Після готовності булочок, влийте на сковорідку трохи олії, відправте туди сосиски і підсмажте до появи скоринки.
Потім булочки треба начинити майонезом. Спершу невелику кількість треба налити всередину, а потім трохи довкола отвору. Далі акуратно потрібно відправити всередину гірчицю. Зручніше це робити, якщо гірчиця перебуватиме в тюбику, але можна скористатися і ложкою. Після цього потрібно влити всередину кетчуп і занурити туди сосиску.
Порада від Інформатора: кінчик сосиски має трохи виступати з основи. Подавайте разом з руколою. Смачного!
Дрібно наріжте свіжу молоду капусту. Посоліть та перемніть. Підсмажте на олії на пательні довгі прикопчені сосиски. Візьміть булочки з розрізами для хот-догів та підсмажте їх у духовці до скоринки протягом 5 хвилин при температурі 150 С.
Порада від Інформатора: зберіть хот-дог - корейська морква, капуста, майонез, сосиска, кетчуп та гірчиця.
Нашинкуйте молоду капусту, слайсами поріжте корнішони. Викладіть на тортилью чи лаваш капусту, потім майонез, далі підсмажені сосиски та кетчуп, гірчицю й корнішони, і знову капусту. Загорніть лаваш чи тортилью.
Порада від Інформатора: підсмажте хот-дог на сухій пательні, й нехай смакує!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.