Страви з кавуна: салат, гостра закуска, смузі й навіть пиво

А ще його хочеться в спеку.

Кавун, їжа, продукти, харчування, спека, корисні поради, лайфхак, здоров'я
Кавун містить безліч вітамінів!

Рецепти страв із кавуна сподобаються всім прихильникам цієї смачної соковитої ягоди. Готувати їх дуже просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!

Фото.
З такого користного кавуна можна приготувати безліч смачних страв! 

Салат з кавуном та сиром

Вам знадобиться:

  • Кавун, нарізаний на кубики - 3 склянки. 
  • Зародки пшениці - 2 склянки. 
  • Червона цибуля - 1 штука. 
  • Моцарела - третина склянки. 
  • Свіжа петрушка - пучок.
  • Оливкова олія.
  • Лимонний сік.
  • Сіль і перець.
Фото Cooking.nytimes.com.
Фото Cooking.nytimes.com.

Як готувати: 

У великій мисці з’єднайте 3 склянки нарізаного кубиками кавуна, 2 склянки зародків пшениці, 1 невелику червону цибулю, ⅓ чашки подрібненої моцарели та подрібненої свіжої петрушки. 

Порада від Інформатора: збризніть оливковою олією та лимонним соком, посипте сіллю та перцем, перемішайте та подавайте. Можна додати до салату сухарики!

Гостра закуска "Соковитий кавун"

Вам знадобиться: 

  • Кавуна, нарізаний кубиками х 2 см - половинка. 
  • Ціле насіння кмину - ¾ чайної ложки.
  • Солодка паприка - ¼ чайної ложки.
  • Чорний мелений перець - ¼ чайної ложки.
  • Сушений манго (нарізаний) - півчайної ложки.
  • Каєнський перець - щедра щіпка.
  • Сіль - ¼ чайної ложки.
  • Апельсин або мандарин - ⅓ склянки соку.
  • Перець халапеньйо - ½ чайної ложки.
  • Листя свіжої м’яти - 3-4 штуки.
Фото Cooking.nytimes.com.
Фото Cooking.nytimes.com.

Як готувати: 

Покладіть нарізаний кубиками кавун на широку тарілку з бортиками або у велику форму для запікання чи сервірування та розкладіть в один шар.

У невеликій сковороді підсмажте цілі насіння кмину на середньому вогні протягом 3 хвилин до появи аромату. Вийміть і крупно подрібніть за допомогою ступки. Ви також можете подрібнити в м’ясорубці для спецій, але переконайтеся, що не перетерли до порошку, оскільки грубі зерна додають чудової текстури.

Перекладіть кмин в невелику миску і додайте всі інші спеції та сіль. Додайте цитрусовий сік, халапеньйо та м’яту й добре перемішайте. Полийте кавун заправкою й перемішайте.

Порада від Інформатора: накрийте закуску поліетиленовою плівкою і дайте маринуватися від 1 до 6 годин. Подавайте охолодженим того ж дня.

Пиво з кавуна

Вам знадобиться: 

  • Фільтрована вода.
  • Кавун - штука. 
  • Пиво - 2 чашки. 
  • Листя фенхелю (за бажанням) - 2 столові ложки. 
Фото Cooking.nytimes.com.
Фото Cooking.nytimes.com.

Як готувати: 

Розкладіть листя фенхелю, якщо вони використовуються, між двома формочками для кубиків льоду. Залийте фільтрованою водою і заморозьте до твердого стану на 4-8 годин.

Тим часом помістіть кавун у блендер або кухонний комбайн і збийте до однорідності. Гумовою лопаткою почистіть стінки блендера або кухонного комбайна та знову перемішайте.

Поставте дрібне металеве сито на велику миску та процідіть кавунове пюре через сито. Має вийти 2-3 чашки соку. Зберігайте в холодильнику до готовності до подачі. Сік зберігатиметься в холодильнику в герметичному контейнері до 3 днів.

Для подачі наповніть кубиками льоду чотири келихи. Перемішайте кавуновий сік і додайте по ½ в кожну склянку. Залийте ½ келихів імбирним пивом.

Пораді від Іформатора: найкраще в цьому рецепті смакуватиме саме імбирне пиво. 

Смузі з кавуна, томатів та авокадо

Вам знадобиться: 

  • Стиглі помідори - 2 штуки.
  • Кавун без кісточок, нарізаний дрібними кубиками - 1 склянка.
  • Скибочка багета, нарізана шматочками - 1 штука.
  • Огірок, нарізаний шматочками - 1 штука.
  • Червона цибуля, подрібнена - 2 столові ложки.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Сіль -½ чайної ложки.
  • Чорний свіжозмелений перець.
  • Кубик льоду - 1 штука.
  • Оливкова олія - ¼ склянки.
  • Авокадо, очищений і нарізаний дрібними кубиками - ¼ штуки.
Фото Cooking.nytimes.com.
Фото Cooking.nytimes.com.

Як готувати: 

У блендері змішайте помідори, ½ склянки кавуна, хліб, огірок, цибулю, часник, сіль, перець і кубик льоду. Пюрируйте до однорідності. Повільно влийте оливкову олію. Охолодіть у холодильнику до холодного стану, принаймні протягом 30 хвилин.

Порада від Інформатора: подавайте, прикрасивши рештою нарізаного кавуна та авокадо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube