А ще його хочеться в спеку.
Рецепти страв із кавуна сподобаються всім прихильникам цієї смачної соковитої ягоди. Готувати їх дуже просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!
У великій мисці з’єднайте 3 склянки нарізаного кубиками кавуна, 2 склянки зародків пшениці, 1 невелику червону цибулю, ⅓ чашки подрібненої моцарели та подрібненої свіжої петрушки.
Порада від Інформатора: збризніть оливковою олією та лимонним соком, посипте сіллю та перцем, перемішайте та подавайте. Можна додати до салату сухарики!
Покладіть нарізаний кубиками кавун на широку тарілку з бортиками або у велику форму для запікання чи сервірування та розкладіть в один шар.
У невеликій сковороді підсмажте цілі насіння кмину на середньому вогні протягом 3 хвилин до появи аромату. Вийміть і крупно подрібніть за допомогою ступки. Ви також можете подрібнити в м’ясорубці для спецій, але переконайтеся, що не перетерли до порошку, оскільки грубі зерна додають чудової текстури.
Перекладіть кмин в невелику миску і додайте всі інші спеції та сіль. Додайте цитрусовий сік, халапеньйо та м’яту й добре перемішайте. Полийте кавун заправкою й перемішайте.
Порада від Інформатора: накрийте закуску поліетиленовою плівкою і дайте маринуватися від 1 до 6 годин. Подавайте охолодженим того ж дня.
Розкладіть листя фенхелю, якщо вони використовуються, між двома формочками для кубиків льоду. Залийте фільтрованою водою і заморозьте до твердого стану на 4-8 годин.
Тим часом помістіть кавун у блендер або кухонний комбайн і збийте до однорідності. Гумовою лопаткою почистіть стінки блендера або кухонного комбайна та знову перемішайте.
Поставте дрібне металеве сито на велику миску та процідіть кавунове пюре через сито. Має вийти 2-3 чашки соку. Зберігайте в холодильнику до готовності до подачі. Сік зберігатиметься в холодильнику в герметичному контейнері до 3 днів.
Для подачі наповніть кубиками льоду чотири келихи. Перемішайте кавуновий сік і додайте по ½ в кожну склянку. Залийте ½ келихів імбирним пивом.
Пораді від Іформатора: найкраще в цьому рецепті смакуватиме саме імбирне пиво.
У блендері змішайте помідори, ½ склянки кавуна, хліб, огірок, цибулю, часник, сіль, перець і кубик льоду. Пюрируйте до однорідності. Повільно влийте оливкову олію. Охолодіть у холодильнику до холодного стану, принаймні протягом 30 хвилин.
Порада від Інформатора: подавайте, прикрасивши рештою нарізаного кавуна та авокадо.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.