Лазанья без тіста: сміливий експеримент італійського кухаря Марко Черветті

29 липня відзначають Національний день лазаньї.

Лазанья, кухня, рецепт, продукти, їжа, харчування, корисні поради, лайфхак
Ця лазанья - дуже ароматна й ситна!

Рецепт лазаньї без пасти сподобається усім прихильникам справжньої італійської кухні й м'яса. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

29 липня в США відзначають Національний день лазаньї. Італійською lasagne - це традиційна страва саме італійської кухні, приготована з шарів тіста - листів лазаньї - разом із шарами начинки, залитими соусом. Проте лазанья популярна по всьому світу, і вона буває ще й м'ясна. Саме таку готує італійський шеф-кухар Марко Черветті. Спробуйте і ви, не пожалкуєте!

Вам знадобиться:

  • Яловичина - 500 г.
  • Часник - великий зубчик чи два. 
  • Олія рослинна - для смаження. 
  • Сіль, перець, орегано - до смаку.
  • Вино біле - чверть пляшки.
  • Моцарела - 350 г. 
  • Пармезан - 200 г. 
  • Томатна паста - пів склянки. 
  • Посуд для запікання.
  • Оливкова олія - для змащення.
Готуємо справжню італійську лазанью за рецептом шефа Марко Черветті - без пасти 1
По суті лазанья - це такий собі пиріг з продуктів, запечених шарами, в ній обов'язковим є сир, також зазвичай є - перець та орегано, часто - томатна паста. 

Як готувати: 

Яловичину тонко наріжте та відбийте. Підсмажте її на пательні разом з часником. Смажте м'ясо без фанатизму, оскільки його ще треба буде запікати. Посоліть, поперчіть і залийте вином. Додайте орегано, перемішайте.  

Візьміть посуд для запікання, змажте його оливковою олією. Перш шар - м'ясо й томатна паста, другий - моцарела й тертий пармезан. Повторіть все кілька разів, аби вийшов такий собі м'ясний пиріг. Верхній шар змастіть томатною пастою й притрусіть орегано й пармезаном. 

Порада від Інформатора: запікайте в добре розігрітій духовці при температурі 180 С 15 хвилин. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube