Приготуйте закуску та медовий десерт, аби порадувати ваших найближчих.
Рецепти страв з меду сподобаються усім шанувальникам цієї натуральної смакоти. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Баклажани помийте, поріжте навпіл і потім кожну частину розріжте вздовж ще на 8 частин. Додайте столову ложку солі.
Залийте водою так, щоб вона повністю все покрила. Зверху поставте прес, щоб баклажани не спливали.
Злийте воду і промийте баклажани під проточною водою. Зробіть маринад. З'єднайте сіль, олію, гірчицю, мед, соєвий соус і соус унагі. Все перемішайте, додайте до баклажанів і гарно перемішайте.
Викладіть на деко, застелене рукавом для запікання. Маринад який залишився, вилийте зверху. Посипте кунжутом. Поставте в холодну духовку і запікайте 35 - 40 хвилин при температурі 200°C до зарум'янювання.
Порада від Інформатора: орієнтуйтеся по своїй духовці.
Для тіста:
Для крему:
Розтопіть мед в каструльці з товстим денцем. Додайте чайну ложку соди та продовжуйте нагрівати, весь час помішуючи, доки суміш не набуде карамельного кольору. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло шматочками та розмішайте, доки розтане. Поки суміш трохи охолоне, в окремій мисці збийте яйця із цукром до пишності, упродовж 5 хвилин.
Вилийте медову суміш у збиті яйця, перемішайте, просійте борошно, додайте сіль. Знов перемішайте - отримаєте тісто, як сметана за густиною. Розподіліть половину тіста по пергаменту, змащеному олією, та поставте в духовку, розігріту до 180-200 С.
Випікайте 6-10 хвилин. В сирому вигляді корж десь 3 мм, але під час випікання стає дуже пишним. Дістаньте деко з коржем доки він гарячий, обріжте краї - вони згодяться для посипання. З порції тіста виходить два коржі. Для крему змішайте густу сметану із цукровою пудрою та промастіть коржі, коли вони охолонуть.
Порада від Інформатора: обсипте крихтою із обрізків та залиште тортик настоятися на 3-4 години.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.