Рецепти на Медовий Спас: святкові баклажани і смаколики

Приготуйте закуску та медовий десерт, аби порадувати ваших найближчих.

Мед, кухня, рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Мед корисний і солодкий, а ще він дуже вдало відтіняє смак запечених страв.

Рецепти страв з меду сподобаються усім шанувальникам цієї натуральної смакоти. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Готуємо стіл до Медового Спасу - баклажани в меду та класичний десерт з медом 1
Поставте на стіл до медових страв - груші та сир, адже це просто королівське поєднання смаку!

 Баклажани, запечені з соусом унагі, медом і гірчицею

Вам знадобиться:

  • Баклажани - 4 штуки.
  • Сіль - 1 столова ложка.
  • Олія - 2 столові ложки.
  • Соєвий соус - 6 столових ложок.
  • Мед - 1 столова ложка.
  • Гірчиця - 1 столова ложка.
  • Сіль до маринаду - 1 чайна ложка.
Накриваємо стіл до Медового Спасу - баклажани в меду та спрощена класика десерту 2
Ця страва має в міру пікантний смак, тому сподобається навіть гурманам.

Як готувати:

Баклажани помийте, поріжте навпіл і потім кожну частину розріжте вздовж ще на 8 частин. Додайте столову ложку солі. 
Залийте водою так, щоб вона повністю все покрила. Зверху поставте прес, щоб баклажани не спливали.

Злийте воду і промийте баклажани під проточною водою. Зробіть маринад. З'єднайте сіль, олію, гірчицю, мед, соєвий соус і соус унагі. Все перемішайте, додайте до баклажанів і гарно перемішайте.

Викладіть на деко, застелене рукавом для запікання. Маринад який залишився, вилийте зверху. Посипте кунжутом. Поставте в холодну духовку і запікайте 35 - 40 хвилин при температурі 200°C до зарум'янювання.

Порада від Інформатора: орієнтуйтеся по своїй духовці.

Медівник - солодка класика без розкочування коржів 

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • Мед - 80 г.
  • Сода - 1 чайна ложка.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Яйця - 3 штуки.
  • Сіль - дрібка.
  • Борошно - 200 г.

Для крему:

  • Сметана (20% жирності) - 400 г. 
  • Цукрова пудра - для прикрашання.
Цей рецепт - дуже простий в пприготуванні!
Цей рецепт - дуже простий в приготуванні!

Як готувати:  

Розтопіть мед в каструльці з товстим денцем. Додайте чайну ложку соди та продовжуйте нагрівати, весь час помішуючи, доки суміш не набуде карамельного кольору. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло шматочками та розмішайте, доки розтане. Поки суміш трохи охолоне, в окремій мисці збийте яйця із цукром до пишності, упродовж 5 хвилин.

Вилийте медову суміш у збиті яйця, перемішайте, просійте борошно, додайте сіль. Знов перемішайте - отримаєте тісто, як сметана за густиною. Розподіліть половину тіста по пергаменту, змащеному олією, та поставте в духовку, розігріту до 180-200 С.

Випікайте 6-10 хвилин. В сирому вигляді корж десь 3 мм, але під час випікання стає дуже пишним. Дістаньте деко з коржем доки він гарячий, обріжте краї - вони згодяться для посипання. З порції тіста виходить два коржі. Для крему змішайте густу сметану із цукровою пудрою та промастіть коржі, коли вони охолонуть.

Порада від Інформатора: обсипте крихтою із обрізків та залиште тортик настоятися на 3-4 години.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube