Рецепт холодної меренги: улюблений десерт королівських осіб

Приготувати такий запросто можна на власній кухні, а знадобиться для цього духова шафа.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, десерт, солодощі, лайфхак
Меренги - досі популярний і навіть модний десерт в українських кав'ярнях.

Рецепт холодної меренги сподобається усім поціновувачам солодощів загалом та безе зокрема. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

Історія меренги не така проста, як власне приготування десерту. Історики досі не дійшли єдиного висновку щодо його походження. В одній з версій йдеться про те, що вперше запік в печі збиті з цукром білки швейцарський кондитер Гаспаріні з міста Майринген. Ніжний десерт, який тане в роті, буцімто назвали "меренгами".

В іншій версії йдеться про те, що вперше назву десерту помітили в 1962 році в кулінарній книзі французького шеф-кухаря Франсуа Массіало. Повітряний десерт швидко набрав популярності в багатьох країнах, і спочатку його подавали до столу лише королівським особам. 

Такий десерт довго не псується в спеку!
Такий десерт можна зберігати без холодильника, проте з'їсти варто за пару днів. Звісно, якщо у вас вийде втриматись і не зробити це за один вечір!

Втім, завдяки простоті в приготуванні й доступності інгредієнтів з часом меренги почали готувати й подавати у ресторанах та кафе всього світу. Також з історією виникнення десерту пов’язують французьку королеву Марію Антуанетту, яка обожнювала безе.

Існує й думка, що вперше меренги створили англійці. Та як би там не було, а ми пропонуємо вам приготувати цей чудовий неперевершений десерт вдома, адже це так просто. Смачного!

Вам знадобиться:

  • Яйця - 2 штуки.
  • Цукор - 110 г.
  • Папір для випікання.
  • Харчовий барвник (за бажанням).
  • Ваніль чи ванільний цукор.
В усьому світі меренги подають до кави, чаю без цукру або з сухим шампанським брют.
В усьому світі меренги подають до кави, чаю без цукру або з сухим шампанським брют.

Як готувати:

Розігрійте духовку до 140 С. Вистеліть лист папером для випічки або силіконовим килимком.

Перекладіть білки у велику миску і почніть збивати електричним міксером на малій швидкості. Збивайте приблизно 2 хвилини, поки білки не перетворяться на піну, переключіть на середню швидкість і збивайте до твердих піків.

Збільште швидкість до максимуму і всипте по десертній ложці цукор - у результаті повинна вийти щільна маса. На цьому етапі також можна також додати ваніль чи ванільний цукор. Також можна додати харчовий фарбник, зовсім небагато, буквально на кінчику ножа, щоб тільки затонувати білки.

Викладіть меренгу на лист і поставте в центр духовки на 1 годину. Вимкніть вогонь і дайте меренгам повністю охолонути в духовці.

Порада від Інформатора: можна посипати готові меренги цукровою пудрою, полити конфітюром чи шоколадом. Чудово смакує запечене білкове безе і з ягодами та фруктами. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube