Рецепт домашньої солоної карамелі сподобається всім ласунам
Рецепт домашньої солоної карамелі (ми вирішили назвати його на честь легендарної артемівської солі) сподобається всім ласунам. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
В ковшик відважте вершки, а в інший - з товстим дном - потрібну кількість цукру. Вершки поставте на малий вогонь, а цукор на середній. Вершки підігрійте, але не кип'ятіть, доведіть до кипіння й вимкніть. Коли навколо цукру виникне жовте коло, поворішуть його лопаткою, аж доки не розтопиться увесь.
Збирайте карамель, що утворилася, зі стінок, та змішуйте з цукром, що ще не розчинився, аби не утворювалось грудочок та цукор не пригорав. Потрібно увесь час швидко й доволі інтенсивно працювати лопаткою. Карамель має бути однорідною.
Поступово вливайте вершки в карамель, постійно вимішуючи до однорідності. Коли досягти однорідності вдасться - додайте вершкове масло та сіль. Прокип'ятіть 1 хвилину, не більше.
Порада від Інформатора: подавайте, коли остигне. Якщо кип'ятитимете карамель з маслом та сіллю 5 хвилин, вона перетвориться на іриску, майте це на увазі!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.