Десерт на честь артемівської солі: не зовсім солодка карамель

Рецепт домашньої солоної карамелі сподобається всім ласунам

Рецепт, десерт, їжа, продукти, корисні поради, лайфхак, харчування
Цукрова карамель без солі виходить несмачна, ось такий парадокс

Рецепт домашньої солоної карамелі (ми вирішили назвати його на честь легендарної артемівської солі) сподобається всім ласунам. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.

Вам знадобиться:

  • Цукор білий - 200 г.
  • Вершкове масло - 60 г.
  • Вершки 30% - 100 мл.
  • Сіль - дрібка.
Буде так смачно, ніби карамель купили на доадчу до поп-корну!
Буде так смачно, ніби карамель купили на додачу до попкорну!

Як готувати:

В ковшик відважте вершки, а в інший - з товстим дном - потрібну кількість цукру. Вершки поставте на малий вогонь, а цукор на середній. Вершки підігрійте, але не кип'ятіть, доведіть до кипіння й вимкніть. Коли навколо цукру виникне жовте коло, поворішуть його лопаткою, аж доки не розтопиться увесь.

Збирайте карамель, що утворилася, зі стінок, та змішуйте з цукром, що ще не розчинився, аби не утворювалось грудочок та цукор не пригорав. Потрібно увесь час швидко й доволі інтенсивно працювати лопаткою. Карамель має бути однорідною.

Поступово вливайте вершки в карамель, постійно вимішуючи до однорідності. Коли досягти однорідності вдасться - додайте вершкове масло та сіль. Прокип'ятіть 1 хвилину, не більше.

Порада від Інформатора: подавайте, коли остигне. Якщо кип'ятитимете карамель з маслом та сіллю 5 хвилин, вона перетвориться на іриску, майте це на увазі!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube