Персональний обід Валерія Залужного: Русня під Ізюмом та десерт Антонівський міст

Вітаємо Валерія Федоровича з Днем народження!

Рецепт, їжа, продукти, корисні поради, харчування, лайфхак
Два авторських рецепти з патріотичним концептом від Євгена Клопотенка.

Рецепти стейку й десерту від шефа Євгена Клопотенка сподобаються всім патріотам України. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

8 липня народився генерал, Герой України, український Головнокомандувач ЗСУ до лютого 2024 року Валерій Залужний. Відповідаючи на запитання журналіста, щоб приготував на його честь, популярний український шеф-кухар запропонував наступні страви. Насолоджуйтесь! 

Генерал ЗСУ Валерій Залужний.
Генерал ЗСУ Валерій Залужний.

Яловичий стейк "Русня під Ізюмом"

Вам знадобиться:

  • Яловича вирізка - 1 кг.
  • Вершкове масло - 1500 г. 
  • Рослинна олія - для смаження. 
  • Коньяк - 2-3 столові ложки. 
  • Сіль, перець - до смаку. 
  • Родзинки - жменя.
  • Хліб зі скоринкою - до смаку. 
Стейк для генерала!
Стейк для генерала.

Як готувати: 

Яловичий стейк просмажується на розігрітій пательні на рослинній олії для смаження. Далі до стейка додається вершкове масло і коньяк, підпалюється і подається до столу з родзинками й хлібом!

Десерт "Антонівський міст"

"Цей варіант знаменитого пирога ми вирішили присвятити Збройним Силам України, які відважно захищають нас від ворога. Усі українці та світ у захваті від їх точної роботи в районі Антонівського мосту у Херсонській області. Саме тому для нашого рецепту шарлотки ми вирішили взяти співзвучний сорт яблук – Антонівка, та запекти їх у ніжному тісті. Ми спеціально запікали шарлотку у формі для кексу, щоб посередині була дірка, як символ точності ЗСУ", - пояснив Клопотенко.

Вам знадобиться:

  • Яблука сорту Антонівка - 4 штуки.
  • Яйця - 4 штуки.
  • Цукор - 150 г.
  • Ванільний цукор - 5 г. 
  • Сіль - дрібка для тіста. 
  • Борошно - 160 г.
  • Вершкове масло (від 80%) - 20 г.
  • Кориця - 1 чайна ложка. 
Назва сорту яблук Антоновка співзвучна з назвою мосту.
Назва сорту яблук Антонівка співзвучна з назвою мосту.

Як готувати: 

Увімкніть духовку розігріватись до температури 180 градусів. Вбийте в миску яйця та всипте цукор. Збивайте віником до моменту, поки суміш не стане більш білого кольору. Частками додайте в миску борошно та обережно перемішуйте силіконовою лопаткою. 

Розріжте яблука сорту Антонівка навпіл і виріжте серцевину. Наріжте скибочками яблука приблизно однакової товщини. Викладіть у миску і посипте корицею, перемішайте. Акуратно за допомогою лопатки втрутьте яблука у тісто. Намагайтеся зробити так, щоб вони рівномірно розподілилися у масі.

Форму для випікання змастіть вершковим маслом і посипайте борошном. Викладіть тісто з яблуками у форму. Поставте шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою чи зубочисткою. За потреби трохи збільште час приготування. Готовий шарлотці дайте охолонути, тільки після цього дістаньте із форми. 

Порада від Інформатора: подавайте з кулькою пломбіру, ​​за бажанням посипте цукровою пудрою і корицею.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube