Співак непогано готує, і цей рецепт хека, запеченого в тісті, він випробував особисто.
Рецепт риби, запеченої в тісті, сподобається всім поціновувачам цікавих рецептів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду - від самого співака!
31 липня народився український співак та композитор Олег Винник. Популярний до повномасштабного вторгнення РФ в Україну співак нині проживає за кордоном, проте підтримує ЗСУ донатами. Винник та його благодійний фонд відзначили двома подяками за допомогу армії та підтримку українських Збройних сил. Співак непогано готує, зокрема рибу.
Для маринаду:
Очистіть від нутрощів та плавців хек. Розріжте тушку до хвоста. Виріжте ножицями хребет із середини риби, щоб не пошкодити задньої стінки туші. Вона має відкритися, як книжка.
Для маринаду змішайте потрібну кількість солі та орегано й чорного меленого перцю. Додайте лимонного соку. Натріть цим рибу з усіх боків і маринуйте 5–10 хвилин. Тим часом готуйте овочеву подушку.
Почистіть цибулину та морквину. Цибулю наріжте кубиками, моркву – натріть великими шматками. Смажте овочі до золотистого кольору. Розділіть тісто на три частини й кожну розплескайте в коло. Розділіть на них по 20 г м’якого вершкового масла.
Викладіть хек на одне коло тіста. Зверху – смажені овочі. Загорніть краї тіста рулетом, щоб риба не виглядала. Замотайте її в інші шматки тіста. Верх змастіть збитим жовтком. Запікайте 50 хвилин при 180 С. Смачного!
Порада від Інформатора: "Якщо рибу смажу, а не печу, то ріжу її на порційні шматки. Натираю сантиметровим корнем імбиру. Перемішую з половиною склянки кунжуту та двома столовими ложками панірувальних сухарів. Шматки риби посипаю борошном, а потім вмочую у збитий білок, обкачую в кунжуті. Смажу в такій кількості олії, щоб вона повністю покривала рибу", - радить співак.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.