Улюблена страва Олега Винника: доступно всім

Співак непогано готує, і цей рецепт хека, запеченого в тісті, він випробував особисто.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради, кухня
Олег Винник дав цінну пораду, як готувати рибу в тісті.

Рецепт риби, запеченої в тісті, сподобається всім поціновувачам цікавих рецептів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду - від самого співака!

31 липня народився український співак та композитор Олег Винник. Популярний до повномасштабного вторгнення РФ в Україну співак нині проживає за кордоном, проте підтримує ЗСУ донатами. Винник та його благодійний фонд відзначили двома подяками за допомогу армії та підтримку українських Збройних сил. Співак непогано готує, зокрема рибу.

Хек у тісті за рецептом Олега Винника 1
Риба хек у тісті - коронна страва Олега Винника, яку він готує самостійно.

Вам знадобиться:

  • Хек - тушка.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Вершкове масло - 60 г.
  • Рослинна олія - для смаження. 
  • Яйце (жовток) - 1 штука.

Для маринаду:

  • Сіль - 1 чайна ложка.
  • Орегано - пів чайної ложки.
  • Чорний мелений перець - пів чайної ложки.
  • Лимонний сік - 1 столова ложка.
Риба в тысты виходить ныжныша, ныж зазвчиай!
Риба в тісті виходить ніжніша, ніж зазвичай!

Як готувати: 

Очистіть від нутрощів та плавців хек. Розріжте тушку до хвоста. Виріжте ножицями хребет із середини риби, щоб не пошкодити зад­ньої стінки туші. Вона має відкритися, як книжка.

Для маринаду змішайте потрібну кількість солі та орегано й чорного меленого перцю. Додайте лимонного соку. Натріть цим рибу з усіх боків і маринуйте 5–10 хвилин. Тим часом готуйте овочеву подушку.

Почистіть цибулину та морквину. Цибулю наріжте кубиками, моркву –  натріть великими шматками. Смажте овочі до золотистого кольору. Розділіть тісто на три частини й кожну розплескайте в коло. Розділіть на них по 20 г м’якого вершкового масла.

Викладіть хек на одне коло тіста. Зверху смажені овочі. Загорніть краї тіста рулетом, щоб риба не виглядала. Замотайте її в інші шматки тіста. Верх змастіть збитим жовтком. Запікайте 50 хвилин при 180 С. Смачного!

Порада від Інформатора: "Якщо рибу смажу, а не печу, то ріжу її на порційні шматки. Натираю сан­ти­мет­ро­вим корнем імбиру. Перемішую з половиною склянки кунжуту та двома столовими ложками панірувальних сухарів. Шматки риби посипаю борошном, а потім вмочую у збитий білок, обкачую в кунжуті. Смажу в такій кількості олії, щоб вона повністю покривала рибу", - радить співак.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube