Рецепт страви з бананової шкірки: прикольна знахідка шеф-кухарів

Бананову шкірку використовують у кулінарії здавна.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Декому може бути трохи важко повірити, що можна готувати з бананової шкірки!

Рецепт каррі з банонових шкірок сподобається усім любителям експериментів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Декому може бути трохи важко повірити, що можна готувати з бананової шкірки - це схоже на магію, ніби ви створюєте їжу з нічого - але це досить поширений інгредієнт скрізь, де вирощують банани по всьому світу. Шкірка банана багата на клітковину та фенольні сполуки з потужними антиоксидантними та антимікробними властивостями.

Бананову шкірку використовують у кулінарії здавна, тож замість того, щоб викидати її в компост, здивуйте себе цим гострим, пікантним соусом. Зрештою, третина банана - це його шкірка, тож існує чіткий фінансовий стимул споживати її повністю. 

Вам знадобиться:

  • Жовта або зелена бананова шкірка (жовта солодша) - 250 г.
  • Куркума - ½ чайної ложки.
  • Морська сіль - 1 чайна ложка + до смаку.
  • Червона цибулина - штука (близько 100 г).
  • Коріандр, стебло (листя може піти в гарнір) - 50 г.
  • Часник - 4 зубчики.
  • Перець чилі - 2 штуки.
  • Чорний кмин - 1 чайна ложка.
  • Соняшникова олія - 3 столові ложки. 
  • Лавровий лист (за бажанням) - один.
  • Свіжий імбир (тертий) - 1 столова ложка.
  • Кокосові чіпси - 4 столові ложки (можна купити в маркеті або замовити в мережі). 
  • Кокосова стружка – 1 столова ложка.
Такий соус добряче присмачить звичайниу рис!
Такий соус добряче присмачить звичайниу рис!

Як готувати:

Промийте бананові шкурки, потім замочіть їх у холодній воді на годину. Злийте воду і покладіть в каструлю або скороварку з куркумою і чайною ложкою солі, залийте холодною водою, щоб покрити. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин або до готовності (якщо використовуєте скороварку, доведіть до кипіння, дотримуючись інструкцій виробника, потім, коли засвистить клапан тиску, вимкніть і залиште остигати на 30 хвилин).

Зварену бананову шкірку злийте, покладіть в блендер разом з червоною цибулею, стеблами коріандру, часником і зеленим перцем чилі та збийте до стану пюре.

На сковороду на середній вогонь влийте рослинну олію, додайте лавровий лист, чорний кмин і сушений червоний перець чилі, якщо використовуєте. Додайте тертий імбир і терту кокосову стружку та обсмажуйте протягом хвилини, поки не стане гарячим, але не димним. Додайте пюре з бананової шкірки і варіть, помішуючи, поки волога не випарується і не залишиться густа паста.

Прикрасьте блюдо кількома листочками коріандру, подрібненим зеленим перцем чилі та додатково натертою кокосовою стружкою, а потім подавайте з гарніром.

Порада від Інформатора: пікантний соус прекрасно смакуватиме, скажімо, до цільнозернового рису. Подається на 2 порції до основної страви або на 4-6 порцій з іншими соусами. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube