Рецепт страви з бананової шкірки: прикольна знахідка шеф-кухарів
Бананову шкірку використовують у кулінарії здавна.
Бананову шкірку використовують у кулінарії здавна.
Рецепт каррі з банонових шкірок сподобається усім любителям експериментів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Декому може бути трохи важко повірити, що можна готувати з бананової шкірки - це схоже на магію, ніби ви створюєте їжу з нічого - але це досить поширений інгредієнт скрізь, де вирощують банани по всьому світу. Шкірка банана багата на клітковину та фенольні сполуки з потужними антиоксидантними та антимікробними властивостями.
Бананову шкірку використовують у кулінарії здавна, тож замість того, щоб викидати її в компост, здивуйте себе цим гострим, пікантним соусом. Зрештою, третина банана - це його шкірка, тож існує чіткий фінансовий стимул споживати її повністю.
Вам знадобиться:
- Жовта або зелена бананова шкірка (жовта солодша) - 250 г.
- Куркума - ½ чайної ложки.
- Морська сіль - 1 чайна ложка + до смаку.
- Червона цибулина - штука (близько 100 г).
- Коріандр, стебло (листя може піти в гарнір) - 50 г.
- Часник - 4 зубчики.
- Перець чилі - 2 штуки.
- Чорний кмин - 1 чайна ложка.
- Соняшникова олія - 3 столові ложки.
- Лавровий лист (за бажанням) - один.
- Свіжий імбир (тертий) - 1 столова ложка.
- Кокосові чіпси - 4 столові ложки (можна купити в маркеті або замовити в мережі).
- Кокосова стружка – 1 столова ложка.
Як готувати:
Промийте бананові шкурки, потім замочіть їх у холодній воді на годину. Злийте воду і покладіть в каструлю або скороварку з куркумою і чайною ложкою солі, залийте холодною водою, щоб покрити. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин або до готовності (якщо використовуєте скороварку, доведіть до кипіння, дотримуючись інструкцій виробника, потім, коли засвистить клапан тиску, вимкніть і залиште остигати на 30 хвилин).
Зварену бананову шкірку злийте, покладіть в блендер разом з червоною цибулею, стеблами коріандру, часником і зеленим перцем чилі та збийте до стану пюре.
На сковороду на середній вогонь влийте рослинну олію, додайте лавровий лист, чорний кмин і сушений червоний перець чилі, якщо використовуєте. Додайте тертий імбир і терту кокосову стружку та обсмажуйте протягом хвилини, поки не стане гарячим, але не димним. Додайте пюре з бананової шкірки і варіть, помішуючи, поки волога не випарується і не залишиться густа паста.
Прикрасьте блюдо кількома листочками коріандру, подрібненим зеленим перцем чилі та додатково натертою кокосовою стружкою, а потім подавайте з гарніром.
Порада від Інформатора: пікантний соус прекрасно смакуватиме, скажімо, до цільнозернового рису. Подається на 2 порції до основної страви або на 4-6 порцій з іншими соусами. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Чим пригостити коханого в День Святого Валентина. Рецепти для хлопців та дівчат
- Три легких авторських зимових супи - рецепти
- Правильний ситний обід Олени Зеленської - рецепт
- Замість звичних сніданків - три найкращі рецепти тостів
- В Україні за стандартами Заходу змінять склад продуктів харчування: яких товарів торкнеться
- Краще дайте меню: ресторани стали відмовлятися від замовлень їжі через QR-коди