Рецепт на Масляну: веганські млинці з гречаного борошна

Читать на русском

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.

Читать на русском
Рецепт, їжа, харчування, продукти, лайфхак, корисні поради
Кулінарна традиція Масляної незмінна - і це млинці: цього разу - з гречаного борошна.

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.

Рецепт веганських млинців з гречаного борошна сподобається усім, хто слідкує за власним здоров'ям та формою. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду. 

Гречані млинці або гречаники готуються з гречаного борошна із додаванням інших інгредієнтів та вважаються дієтичними. Їх здавна готували наші пращури, особливо популярними в українців гречаники здавна були на Лемківщині та в прикордонних з Польщею регіонах. Цікаво, що схожі страви є в німців, канадців, французів та корейців. 

В нашому - веганському рецепті - замість яєць використовується замочене лляне насіння: воно має властивість скріплювати інгредієнти тіста. За бажанням можна додати трохи цукру.

Такі млинці готуєються напрочуд просто, єдине, що потрібно мати трохи в запасі - це час. Дотримуйтесь надзвичайно легкої інструкції і радуйте близьких поживними, смачними гречаними млинцями до Масляної.

Вам знадобиться:

  • Насіння льону - 1 столова ложка.
  • Вода - 750 мл + 3 столові ложки.
  • Гречане борошно - 300 г.
  • Сіль - ½ чайної ложки.
  • Рослинна олія - для змащування.
Ці млинці виходять дуже легкі й смаічні - одним діло не обійдеться!
Ці млинці виходять дуже легкі й смачні - одним діло не обійдеться!

Як готувати: 

Залийте насіння льону 3 столовими ложками води, перемішайте та залиште на 15 хвилин. Потім блендером або міксером збийте лляну масу, воду, що залишилася, борошно і сіль до однорідної консистенції.

Покрийте тісто плівкою і приберіть у холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч. Якщо охолоджене тісто вийде занадто густим, розбавте його холодною водою.

Розігрійте сковороду та змастіть її олією. Розподіліть частину тіста по сковороді і випікайте з двох боків до золотистого кольору. Так само приготуйте інші млинці.

Порада від Інформатора: до гречаних млинців, як і до звичайних, можна подавати згущене молоко, варення і джеми. Але особливо добре вони поєднуються з несолодкими начинками, овочами та зеленню!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.