Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.
Рецепт веганських млинців з гречаного борошна сподобається усім, хто слідкує за власним здоров'ям та формою. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду.
Гречані млинці або гречаники готуються з гречаного борошна із додаванням інших інгредієнтів та вважаються дієтичними. Їх здавна готували наші пращури, особливо популярними в українців гречаники здавна були на Лемківщині та в прикордонних з Польщею регіонах. Цікаво, що схожі страви є в німців, канадців, французів та корейців.
В нашому - веганському рецепті - замість яєць використовується замочене лляне насіння: воно має властивість скріплювати інгредієнти тіста. За бажанням можна додати трохи цукру.
Такі млинці готуєються напрочуд просто, єдине, що потрібно мати трохи в запасі - це час. Дотримуйтесь надзвичайно легкої інструкції і радуйте близьких поживними, смачними гречаними млинцями до Масляної.
Залийте насіння льону 3 столовими ложками води, перемішайте та залиште на 15 хвилин. Потім блендером або міксером збийте лляну масу, воду, що залишилася, борошно і сіль до однорідної консистенції.
Покрийте тісто плівкою і приберіть у холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч. Якщо охолоджене тісто вийде занадто густим, розбавте його холодною водою.
Розігрійте сковороду та змастіть її олією. Розподіліть частину тіста по сковороді і випікайте з двох боків до золотистого кольору. Так само приготуйте інші млинці.
Порада від Інформатора: до гречаних млинців, як і до звичайних, можна подавати згущене молоко, варення і джеми. Але особливо добре вони поєднуються з несолодкими начинками, овочами та зеленню!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.