Страва вийде ніжною й соковитою.
Рецепт запеченої свинини по-кубинськи сподобається усім, хто любить розсувати власні кулінарні рамки та пробувати нові смаки. Готувати її просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Кубинська кухня - це симбіоз іспанських, африканських і карибських смаків. Кубинська запечена свинина - це фірмова кубинська страва. І така страва вже сама по собі свято, тож, руки на кухню - дивувати та радувати близьких і рідних!
Для маринаду:
Ця страва готується в кілька етапів. За день до приготування, у чашу блендера помістіть всі інгредієнти для маринаду й збийте до однорідності.
М’ясо помістіть у глибокий жаротривкий посуд й рівномірно полийте маринадом. Накрийте посуд кришкою чи фольгою й маринуйте 24 години, кілька раз перевертаючи м’ясо з проміжком у кілька годин.
В день приготування, духовку розігрійте до 180 С. М’ясо останній раз переверніть й поставте до розігрітої духовки й запікайте 20 хвилин. Зменшіть температуру до 150 С й запікайте ще 2-2,5 години, доки поверхня м’яса гарно не підрум’яниться, а м’ясо не стане м’яким й легко не проколюватиметься ножем.
Дістаньте печеню зі свинини з духовки й перекладіть на чисту тарілку, залиште на 15 хвилин відпочивати.
Тим часом у посуд в якому пеклась свинина влийте бульйон та всі інгредієнти. Поставте на середній вогонь й варіть помішуючи, доки соус не набуде однорідності й з дна не відійдуть припечені ароматні частинки соусу. Зніміть з вогню.
М’ясо поріжте на порційні шматки й викладіть у глибоку сервірувальну тарілку, попередньо виливши туди приготовлений соус. Або ж полийте м’ясо соусом зверху.
Порада від Інформатора: прикрасьте все свіжою зеленню кінзи й подавайте до столу - з розсипчастим гарнірним рисом.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.