Кубинська печеня зі свинини Puerco Asado - рецепт

Читать на русском

Страва вийде ніжною й соковитою.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Залиште таке м’ясо добре відпочити перед нарізанням.

Страва вийде ніжною й соковитою.

Рецепт запеченої свинини по-кубинськи сподобається усім, хто любить розсувати власні кулінарні рамки та пробувати нові смаки. Готувати її просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду! 

Кубинська кухня - це симбіоз іспанських, африканських і карибських смаків. Кубинська запечена свинина - це фірмова кубинська страва. І така страва вже сама по собі свято, тож, руки на кухню - дивувати та радувати близьких і рідних!

Вам знадобиться: 

  • Свинина - 2 кг.
  • Овочевий бульйон - 250 мл.
  • Кінза - пучок.

Для маринаду:

  • Апельсиновий сік, цедра - 150 мл, 1 штука.
  • Сік та цедра лайма - 1 штука.
  • Оливкова олія - 100 мл.
  • Часник - 5 зубців.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Кмин (зіра) - 1 чайна ложка.
  • Орегано - 1 чайна ложка.
  • Паприка - 1 чайна ложка.
  • Сіль - 2 чайні ложки.
  • Цукор - 1 столова ложка.
  • Чорний перець - ½  чайної ложки. 
Ця страва повною мірою передає місцевий кулінарний колорит Куби!
Ця страва повною мірою передає місцевий кулінарний колорит Куби!

Як готувати: 

Ця страва готується в кілька етапів. За день до приготування, у чашу блендера помістіть всі інгредієнти для маринаду й збийте до однорідності.

М’ясо помістіть у глибокий жаротривкий посуд й рівномірно полийте маринадом. Накрийте посуд кришкою чи фольгою й маринуйте 24 години, кілька раз перевертаючи м’ясо з проміжком у кілька годин.

В день приготування, духовку розігрійте до 180 С. М’ясо останній раз переверніть й поставте до розігрітої духовки й запікайте 20 хвилин. Зменшіть температуру до 150 С й запікайте ще 2-2,5 години, доки поверхня м’яса гарно не підрум’яниться, а м’ясо не стане м’яким й легко не проколюватиметься ножем.

Дістаньте печеню зі свинини з духовки й перекладіть на чисту тарілку, залиште на 15 хвилин відпочивати.

Тим часом у посуд в якому пеклась свинина влийте бульйон та всі інгредієнти. Поставте на середній вогонь й варіть помішуючи, доки соус не набуде однорідності й з дна не відійдуть припечені ароматні частинки соусу. Зніміть з вогню.

М’ясо поріжте на порційні шматки й викладіть у глибоку сервірувальну тарілку, попередньо виливши туди приготовлений соус. Або ж полийте м’ясо соусом зверху.

Порада від Інформатора: прикрасьте все свіжою зеленню кінзи й подавайте до столу - з розсипчастим гарнірним рисом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.