Ізраїльська кухня: човлент з яловичини та перловки
Ця традиційна страва єврейскої кухні зустрічається і в інших країнах світу!
Ця традиційна страва єврейскої кухні зустрічається і в інших країнах світу!
Рецепт ізраїльської кухні сподобається усим, хто полюбляє розсувати межі власних кулінарних навичок і знайомитись з кухнями різних країн світу. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Човлент - це страва з м'яса, овочів, бобових та злаків. В Ізраїлі її традиційно готують на Шабат. Також він зустрічається в інших країнах, де жили й живуть євреї, наприклад в Угорщині, але там він має свої характерні особливості. Зазвичай страву готують в печі чи духовці, вона доволі проста в приготуванні.
Продукти складаються в жаротривкий посуд з товстими стінками, і довго готується при невеликих температурах. По суті, можна готувати страву й на плиті, під кришкою, на найменшому вогні. За цим рецептом страва виходить чимала. Тож, нагодувати вдасться всю сім'ю, ще й сусідам дістанеться. Смачного!
Вам знадобиться:
- Яловичі гомілки - 1 кг.
- Рослинна олія чи курячий смалець - 30 мл.
- Квасоля - 125 г.
- Перловка - 100 г.
- Цибуля - 2 штуки.
- Морква - 2 штуки.
- Картопля - 4 штуки.
- Часник - голівка.
- Петрушка - пучок.
- Яйця - 4 штуки.
- Овочевий чи м'ясний бульйон - 1 л.
- Мелена паприка - 1/2 чайної ложки.
- Чорний мелений перець - 1 чайна ложка.
- Сіль до смаку.
Як готувати:
За 4-8 годин до початку приготування човленту варто замочити квасолю. Духовку розігріти до 110ᵒС. М'ясо слід помити й порізати великими шматками. У великому жаротривкому посуді розігріти курячий смалець чи олію й добре підрум'яними м'ясо з усіх боків. Додати цибулю, спеції, сіль до смаку, перлову крупу та відціджену квасолю.
Сирі яйця полити окропом, витерти й викласти на крупу з квасолею. Влити бульйон, викласти моркву та картоплю. Долити стільки води, скільки потрібно, щоб рідина сягала майже до верху посуду.
Накрити жаротривкий посуд кришкою й поставити до розігрітої духовки. Повільно пекти човлент 8-10 годин. М'ясо повинно бути дуже м'яким, а перловка та квасоля повністю зваритись. Діставши човлент з духовки, залиште його на 30 хвилин "відпочивати".
Порада від Інформатора: яйця дістаньте з човлента, почистіть та розріжте кожне яйце навпіл або на 4 частини. Подаватйте їх разом з основною стравою, присипавши свіжою зеленню петрушки, накладаючи в кожну тарілку по трішки всього.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Панський сніданок: греча по-купецьки - відеорецепт
- Замість звичних сніданків - три найкращі рецепти тостів
- Що приготувати з яєць, якщо набридла проста яєчня - відеорецепт
- Прості рецепти ресторанних страв: домашні ковбаски з сиром і шашлик на шпажках
- Ціни на какао і шоколад злетять через проклятий Ель-Ніньо
- Ароматерапія та критичні температури: як врятувати квасолю від невмирущих жучків