Кухня Брунею: плов - бір'яні в суміші спецій

Такий плов тільки на перший погляд виглядає як складна страва, насправді ж - нічого важкого

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Брунейська кухня має безліч запозичень з азійської кухні.

Рецепт плову бір'яні сподобається усім прихильникам страв індійської чи азійської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.

23 лютого відзначається День незалежності однієї з найбагатших у світі держав - експортера нафти Брунею. 

Кухня цієї країни дуже схожа на малайзійську, індонезійську та сінгапурську
Кухня Брунею дуже схожа на малайзійську, індонезійську та сінгапурську кухні.

Кухня цієї країни дуже схожа на малайзійську, індонезійську та сінгапурську кухні й знаходиться під їхнім впливом. Зустрічаються запозичення страв з індійської, китайської, тайської та японської кухонь. Як і у всьому регіоні, основу їжі складають риба та рис, м'ясо поширене менш широко.

Азіатська кухня складна тільки в назвах страв, а ось все інше – просто. Екзотичне, гаряче, холодне, гостре, солоне, солодке та кисло-солодке – справжній вибух смаків. Інформатор пропонує вашій увазі рецепт азіатського плову бір'яні, який так люблять брунейці. Нехай смакує! 

Вам знадобиться: 

Для основної страви:

  • Куряча гомілка - 1 штука.
  • Рис басматі - 80 г.
  • Перець чилі - 1 штука.
  • Йогурт - 2 столові ложки.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Томати - 1 штука.
  • Свіжа зелень - пучок.
  • Рослинна олія - для смаження.
  • Часник - головка.
  • Листя каррі.
  • Імбир - корінь.
  • Куркума.
  • Кінза.

Для суміші спецій:

  • Чорний перець.
  • Кориця.
  • Гвоздика.
  • Коріандр.
  • Мускатний горіх.
  • Лавровий лист.
  • Чорний кардамон.
  • Зелений кардамон.
  • Зіра.
  • Аніс.
  • Сіль.
Сьогодні без спецій вам не обійтися!
Цього разу без спецій вам не обійтися!

Як готувати: 

Спершу готуємо маринад для курки. Для уього чистимо імбир і тиснемо часник, подрібнюємо в блендері. Далі зміщуємо йогурт, імбирно-часникове пюре, куркуму, перець чилі, сіль. Залишаємо курку на півгодини або більше маринуватися.

Тим часом готуємо рис. Рис басматі заливаємо водою і варимо до напівготовності.

Далі робимо бір'яні масалу (суміш спецій) - для цього подрібнюємо в кавомолці корицю, гвоздику, коріандр, чорний перець, мускатний горіх, чорний та зелений кардамон, аніс та лавровий лист.

Давимо чорний кардамон, кладемо на сковороду, додаємо олію, лавровий лист, часник та зелений кардамон. Обсмажуємо.

Додаємо перець чилі, нарізану цибулю та томати. Додаємо мариноване м'ясо, обсмажуємо. Заливаємо водою чи бульйоном. Додаємо суміш спецій, зелений кардамон та листочки каррі. Висипаємо напівготовий рис і гасимо до готовності. 

Порада від Інформатора: при подачі страву посипаємо зеленню.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube