Верзере або пиріжки-сигари готуються з витяжного тіста філо.
Рецепти молдавських страв сподобаються усім прихильникам бобів та квашеної капусти. Готувати їх нескладно. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Приготуємо популярні молдавські страви - фасолицю та пиріжки-сигари, які начиняють квашеною капустою. Вже сама назва першої страви говорить про те, що вона - з квасолі. В ній відчувається гострота, а спеції надають молдавській квасолиці приємного смаку. Можна їсти квасолю по-молдавськи як салат або гарнір. Що ж стосується другої страви, то її ще називають верзере, і готують з витяжного тіста філо.
Замочіть квасолю й відваріть до готовності. Готову квасолю пропустіть через м'ясорубку або блендер. Цибулю дрібно поріжте й спасеруйте на олії. Перець без насіння наріжте соломкою. Змішайте квасолю з пасерованою цибулею та солодким перцем.
Приправквасолицю сіллю і чорним меленим перцем. Добре перемішайте. Приготуйте суміш із продавленого або розтертого часнику, оцту та невеликої кількості червоного меленого перцю. Додайте її до квасолиці і ще перемішайте.
Порада від Інформатора: насамкінець прикрасьте квасолицю зеленню петрушки та перцем. Хай смакує!
А тепре приготуємо пиріжки-сигари з кислою капустою. Ця смачна випічка вийде у кожного, адже тісто за цим рецептом - ідеальне в роботі. Ніжне хрумке тісто й соковита квашена капустка настільки гармонійні, що зупинитися на двох-трьох пиріжках буде складно!
Для тіста:
Для начинки:
Цибулину очистіть та наріжте кубиками. У сковороді розігрійте дві-три столові ложки олії і на ній обсмажте цибулю, перемішуючи, до м'якості (2-3 хвилини). Моркву очистіть та натріть на великій тертці.
Викладіть моркву до цибулі та обсмажте, помішуючи, ще 3 хвилини. Капусту відкиньте на друшляк, а потім наріжте дрібніше. Капусту викладіть до овочів, перчіть та тушкуйте під кришкою до м'якості, близько 10 хвилин.
Підготовлену начинку викладіть в тарілку і дайте повністю охолонути. Замішайте тісто. Борошно просійте гіркою та посередині зробіть лунку. У теплій воді розчиніть сіль, додайте олію, перемішайте. Влийте масляну суміш у лунку. Перемішайте вінчиком. Заміс закінчіть руками на столі (5-7 хвилин).
Тісто оберніть пакетом або харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі, доки не охолоне капуста - мінімум на півгодини. Тісто розділіть на 10-12 частин вагою по 40-50 грамів. Увімкніть духовку для розігріву до 200С і сформуйте пиріжки. Для цього шматочок тіста розгорніть в дуже тонкий овал або прямокутник.
З одного боку тіста відступіть 3-4 см від краю та викладіть порцію начинки. Далі за принципом голубців загорніть начинку в тісто – згортніть "сигару". Так зробіть з усією начинкою. Змастіть пиріжки розбитим жовтком та поставте в духовку на 25-30 хвилин.
Порада від Інформатора: подавайте готові верзере остиглими зі сметаною, томатним соком чи сироваткою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.