Правильна страва в День Петра і Павла
Рецепт скумбрії з кукурудзою на грилі
![Рецепт, їжа, продукти, корисні поради, кухня, харчування, лайфхак](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/06/28/667e6fdc883d39.89968295.jpg)
Рецепт скумбрії з кукурудзою на грилі
Рецепт рибної страви на грилі сподобається усім, хто любить літнє рішення класичних рецептів та водночас не їсть м'яса. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
29 червня всі православні українці відзначають День Петра і Павла. Цього дня заведено запрошувати близьких у гості. Вважається, що чим більше страв у свято на столі, тим благополучнішим буде рік. Головною стравою має бути риба. Тож, її і приготуємо, але оскільки на дворі літо - рибка буде незвичайною, а з овочами вприкуску!
Рибна страва з кукурудзою на грилі
Вам знадобиться:
- Скумбрія, філе - 1 рибина.
- Кукурудзяні качани - 1-2 штуки.
- Банка квасолі - 1 штука.
- Перець чилі свіжий - 1-2 м'яких.
- Гострий перець - приправа.
- Томати - 250 г.
- Рослинна олія - до смаку.
Для зеленої заправки:
- Цибуля червона солодка - 50 г.
- Коріандр - 50 г.
- Кріп - 30 г.
- Яблуко - 1 штука.
- Оливкова олія - 3 столові ложки.
- Лайм, сік і цедра - 1 штука.
- Сіль - дрібка.
![Можна потушкувати цей рибно-овочевий гарнір на пательні в духовці. Можна потушкувати цей рибно-овочевий гарнір на пательні в духовці.](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/06/27/667d6ca96e2212.81694786.jpg)
Як готувати:
Для кукурудзи розігрійте змащену олією сковорідку або чавунну каструлю на середньому вогні. Покладіть качани кукурудзи на сковороду і готуйте протягом восьми хвилин, регулярно перевертаючи щипцями, поки вони злегка не обвуглиться. Відставте остигати.
Філе скумбрії посоліть, додайте ще трохи олії на сковороду і викладіть рибу шкірою догори. Смажте по три хвилини з кожного боку, поки шкіра не стане хрусткою, а м'якоть не стане пружною.
Поки риба готується, змішайте квасолю з перцем чилі у великій мисці. Спершу з перцю чилі видаліть насіння, стебла і серцевину, дрібно наріжте. Поріжте кубиками томати та цибулю. Гострим ножем виріжте з кукурудзи зерна і додайте їх до квасолі разом з помідорами та щедро посипте приправою чилі. Для подачі на стіл розкладіть страву на тарілки, полийте зеленою заправкою, а зверху покладіть шматочок скумбрії.
Щоб приготувати зелену заправку, покладіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть до стану дрібного фаршу, додавши трохи води, щоб розрідити суміш, якщо вона занадто суха. Відставте в сторону до готовності до подачі.
Порада від Інформатора: ви також можете готувати цю страву в духовій шафі. Щодо качанів кукурудзи, вона вже продається, якщо не хочете витрачатись - можете зі знижкою придбати в супермаркеті консервовану. Смакуватиме вона не гірше, якщо оберете солодку. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.