Правильна страва в День Петра і Павла

Читать на русском

Рецепт скумбрії з кукурудзою на грилі

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, корисні поради, кухня, харчування, лайфхак
Цього дня заведено запрошувати близьких у гості.

Рецепт скумбрії з кукурудзою на грилі

Рецепт рибної страви на грилі сподобається усім, хто любить літнє рішення класичних рецептів та водночас не їсть м'яса. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.

29 червня всі православні українці відзначають День Петра і Павла. Цього дня заведено запрошувати близьких у гості. Вважається, що чим більше страв у свято на столі, тим благополучнішим буде рік. Головною стравою має бути риба. Тож, її і приготуємо, але оскільки на дворі літо - рибка буде незвичайною, а з овочами вприкуску!

Рибна страва з кукурудзою на грилі

Вам знадобиться:

  • Скумбрія, філе - 1 рибина.
  • Кукурудзяні качани - 1-2 штуки.
  • Банка квасолі - 1 штука. 
  • Перець чилі свіжий - 1-2 м'яких.
  • Гострий перець - приправа. 
  • Томати - 250 г.
  • Рослинна олія - до смаку.

Для зеленої заправки:

  • Цибуля червона солодка - 50 г.
  • Коріандр - 50 г.
  • Кріп - 30 г.
  • Яблуко - 1 штука. 
  • Оливкова олія - 3 столові ложки. 
  • Лайм, сік і цедра - 1 штука. 
  • Сіль - дрібка. 
Можна потушкувати цей рибно-овочевий гарнір на пательні в духовці.
Можна потушкувати цей овочевий гарнір та рибу на пательні в духовці.

Як готувати: 

Для кукурудзи розігрійте змащену олією сковорідку або чавунну каструлю на середньому вогні. Покладіть качани кукурудзи на сковороду і готуйте протягом восьми хвилин, регулярно перевертаючи щипцями, поки вони злегка не обвуглиться. Відставте остигати.

Філе скумбрії посоліть, додайте ще трохи олії на сковороду і викладіть рибу шкірою догори. Смажте по три хвилини з кожного боку, поки шкіра не стане хрусткою, а м'якоть не стане пружною.

Поки риба готується, змішайте квасолю з перцем чилі у великій мисці. Спершу з перцю чилі видаліть насіння, стебла і серцевину, дрібно наріжте. Поріжте кубиками томати та цибулю. Гострим ножем виріжте з кукурудзи зерна і додайте їх до квасолі разом з помідорами та щедро посипте приправою чилі. Для подачі на стіл розкладіть страву на тарілки, полийте зеленою заправкою, а зверху покладіть шматочок скумбрії.

Щоб приготувати зелену заправку, покладіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть до стану дрібного фаршу, додавши трохи води, щоб розрідити суміш, якщо вона занадто суха. Відставте в сторону до готовності до подачі.

Порада від Інформатора: ви також можете готувати цю страву в духовій шафі. Щодо качанів кукурудзи, вона вже продається, якщо не хочете витрачатись - можете зі знижкою придбати в супермаркеті консервовану. Смакуватиме вона не гірше, якщо оберете солодку. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.