Ця страва прекрасно підходить для вживання у спеку, коли жирна м'ясна їжа - це занадто
Рецепт легкого молочного вірменського супу "чулумбур ануре" з рисом та яйцями сподобається всім, хто влітку влаштовує собі розгрузочні дні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Серед азіатських, зокрема кавказьких кухонь, однією з найдавніших та найбільш колоритних є вірменська. Традиційні страви вірмен є водночас простими й вишуканими, а ще вони мають тисячолітню історію.
Вірмени обожнюють каші, рибу, супи та прянощів до них. Відомо, що місцевими кухарями застосовується понад три сотні трав та квітів у якості спецій. Цікаво також, що для багатьох національних наїдків вірмен характерна сезонність.
Традиційними продуктами вірменської кухні є яловичина, баранина, птиця, сири, форель, боби, айва, алича, лимон та гранат. Пальму першості серед прянощів у вірменів утримують кінза, чорний перець, м’ята, естрагон, а також гвоздика, кориця, ваніль і кардамон.
Поставте відварюватися промитий рис у підсоленій воді. У цей час дрібно порубайте цибулю та обсмажте у вершковому маслі. Потім додайте цибулю до киплячого рису і нехай все вариться до готовності рису на слабкому вогні.
У цей час змішайте жовтки та молоко - збити їх вилкою. Коли рис готовий, зніміть його з вогню, влийте молоко з жовтками, перемішайте і додайте зелень до смаку.
Порада від Інформатора: за оригінальним рецептом вірмени кладуть в цю страву 150 г рису, але тоді він сильно набухне, майте на увазі. Якщо любите густий суп - можна взяти більше рису.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.