Вірменський легкий суп Чулумбур ануре за старовинним рецептом

Читать на русском

Ця страва прекрасно підходить для вживання у спеку, коли жирна м'ясна їжа - це занадто

Читать на русском
Суп, їжа, продукти, рецепт, харчування, корисні поради, лайфхак
Вірмени обожнюють каші, рибу, супи та прянощів до них.

Ця страва прекрасно підходить для вживання у спеку, коли жирна м'ясна їжа - це занадто

Рецепт легкого молочного вірменського супу "чулумбур ануре" з рисом та яйцями сподобається всім, хто влітку влаштовує собі розгрузочні дні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Серед азіатських, зокрема кавказьких кухонь, однією з найдавніших та найбільш колоритних є вірменська. Традиційні страви вірмен є водночас простими й вишуканими, а ще вони мають тисячолітню історію.

Вірмени обожнюють каші, рибу, супи та прянощів до них. Відомо, що місцевими кухарями застосовується понад три сотні трав та квітів у якості спецій. Цікаво також, що для багатьох національних наїдків вірмен характерна сезонність. 

Традиційними продуктами вірменської кухні є яловичина, баранина, птиця, сири, форель, боби, айва, алича, лимон та гранат. Пальму першості серед прянощів у вірменів утримують кінза, чорний перець, м’ята, естрагон, а також гвоздика, кориця, ваніль і кардамон.

Ми ж приготуємо сезонний легкий суп, пікантних ноток якому додають спеції й смажена цибуля.
Ми ж приготуємо сезонний легкий суп з молоком та рисом, пікантних ноток якому додають спеції й смажена цибуля.

Вірменський суп "Чулумбур ануре"

Вам знадобиться:

  • Рис - 75 г.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Яєчний жовток - 2 штуки.
  • Вершкове масло - 50-70 г.
  • Молоко - 150 мл.
  • Вода - 2,5 л.
  • Сіль - до смаку.
  • Зелень - до смаку.

Як готувати:

Поставте відварюватися промитий рис у підсоленій воді. У цей час дрібно порубайте цибулю та обсмажте у вершковому маслі. Потім додайте цибулю до киплячого рису і нехай все вариться до готовності рису на слабкому вогні.

У цей час змішайте жовтки та молоко - збити їх вилкою. Коли рис готовий, зніміть його з вогню, влийте молоко з жовтками, перемішайте і додайте зелень до смаку. 

Порада від Інформатора: за оригінальним рецептом вірмени кладуть в цю страву 150 г рису, але тоді він сильно набухне, майте на увазі. Якщо любите густий суп - можна взяти більше рису. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.