Борщ навиворіт від Дмитра Комарова: біла страва за гуцульським рецептом

Однією з коронних страв мандрівника є тайський молочний суп "Том ям", й не тільки

Рецепт, продукти, їжа, харчування, кухня, корисні поради, лайфхак
Цей борщ полюбляють готувати гуцули, тому можна сміливо сказати, що це гуцульська страва

Рецепт білого борщу точно сподобається всім прихильникам відеоблогінгу. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.

17 червня народився популярний український журналіст і туристичний блогер Дмитро Комаров. Медійник любить готувати і робить це завзято й чудово. Як він сам зізнавався, однією з коронних його страв є тайський молочний суп "Том ям", й не тільки.

В своїх подорожах блогер та його команда харчуються самостійно.
Часто в своїх подорожах блогер та його команда харчуються самостійно, готуючи на вогнищі й вивчаючи кулінарні традиції різних регіонів Землі та України.

"Якщо в арсеналі є всі інгредієнти, ця страва зовсім не складна у приготуванні, потрібно просто вгадати пропорції. Всі друзі та родичі кажуть, що мій "Том ям" набагато смачніший, ніж супи з такою самою назвою, які пропонують гостям у київських ресторанах з тайською кухнею. Секрет досить простий: не треба скупитися. Насамперед це стосується кількості одного з інгредієнтів страви – кокосового молока", - пояснював Дмитро.

Крім того, на Гуцульщині місцеві мешканці навчили Дмитра готувати так званий білий борщ - з білих буряків. Саме його ми сьогодні й приготуємо.

Дмитро Комаров на Гуцульщині.
Дмитро Комаров на Гуцульщині.

Білий гуцульський борщ 

Вам знадобиться:

  • Яловичина - 500 г.
  • Буженина або копчений бекон - 200 г.
  • Буряк білий кормовий - 2 штуки.
  • Картопля - 3 штуки.
  • Морква - 2 штуки. 
  • Капуста - 300 г.
  • Селера, петрушка - до смаку.
  • Цибуля - 1 штука (велика).
  • Гриби - жменя. 
  • Закваска - склянка. 
  • Сметана - 3-4 столові ложки.
  • Спеції (сіль, перець, майоран) - до смаку.
  • Чебрець - можна сушений, 1/3 чайної ложки.
  • Вода - 3 л.
До цієї страви гуцули часто додають копченості.
До цієї страви гуцули часто додають копченості.

Як готувати: 

Наріжте кубиками бекон, обсмажте на дні каструлі з товстим дном, додайте нарізані овочі, гриби і м'ясо. Моркву, корінь петрушки і цибулю наріжте кружальцями завтовшки 1,5-2 см, селеру можна крупніше. Залийте 1,5 л води, варіть під кришкою 40 хвилин.

Після цього процідіть відвар, овочі більше не знадобляться, відкладіть бекон. До відвару додайте закваску, доведіть до кипіння, приправте майораном, сіллю, перцем і обов'язково чебрецем!

Відлийте половник відвару із закваскою в чашку, поступово додайте сметану, перемішайте, влийте назад в основну страву. Це робиться для того, щоб сметана не згорнулася у каструлі.

Подавайте білий борщ з яйцем та бекон - у розлитий по тарілках бульйон покладіть варене яйце, розрізане на четвертинки, та ковбаски, нарізані кружальцями завтовшки 1-1,5 см.

Порада від Інформатора: можна використати у страві цибулю порей (без пір'я).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube