Борщ навиворіт від Дмитра Комарова: біла страва за гуцульським рецептом

Читать на русском

Однією з коронних страв мандрівника є тайський молочний суп "Том ям", й не тільки

Читать на русском
Рецепт, продукти, їжа, харчування, кухня, корисні поради, лайфхак
Цей борщ полюбляють готувати гуцули, тому можна сміливо сказати, що це гуцульська страва

Однією з коронних страв мандрівника є тайський молочний суп "Том ям", й не тільки

Рецепт білого борщу точно сподобається всім прихильникам відеоблогінгу. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.

17 червня народився популярний український журналіст і туристичний блогер Дмитро Комаров. Медійник любить готувати і робить це завзято й чудово. Як він сам зізнавався, однією з коронних його страв є тайський молочний суп "Том ям", й не тільки.

В своїх подорожах блогер та його команда харчуються самостійно.
Часто в своїх подорожах блогер та його команда харчуються самостійно, готуючи на вогнищі й вивчаючи кулінарні традиції різних регіонів Землі та України.

"Якщо в арсеналі є всі інгредієнти, ця страва зовсім не складна у приготуванні, потрібно просто вгадати пропорції. Всі друзі та родичі кажуть, що мій "Том ям" набагато смачніший, ніж супи з такою самою назвою, які пропонують гостям у київських ресторанах з тайською кухнею. Секрет досить простий: не треба скупитися. Насамперед це стосується кількості одного з інгредієнтів страви – кокосового молока", - пояснював Дмитро.

Крім того, на Гуцульщині місцеві мешканці навчили Дмитра готувати так званий білий борщ - з білих буряків. Саме його ми сьогодні й приготуємо.

Дмитро Комаров на Гуцульщині.
Дмитро Комаров на Гуцульщині.

Білий гуцульський борщ 

Вам знадобиться:

  • Яловичина - 500 г.
  • Буженина або копчений бекон - 200 г.
  • Буряк білий кормовий - 2 штуки.
  • Картопля - 3 штуки.
  • Морква - 2 штуки. 
  • Капуста - 300 г.
  • Селера, петрушка - до смаку.
  • Цибуля - 1 штука (велика).
  • Гриби - жменя. 
  • Закваска - склянка. 
  • Сметана - 3-4 столові ложки.
  • Спеції (сіль, перець, майоран) - до смаку.
  • Чебрець - можна сушений, 1/3 чайної ложки.
  • Вода - 3 л.
До цієї страви гуцули часто додають копченості.
До цієї страви гуцули часто додають копченості.

Як готувати: 

Наріжте кубиками бекон, обсмажте на дні каструлі з товстим дном, додайте нарізані овочі, гриби і м'ясо. Моркву, корінь петрушки і цибулю наріжте кружальцями завтовшки 1,5-2 см, селеру можна крупніше. Залийте 1,5 л води, варіть під кришкою 40 хвилин.

Після цього процідіть відвар, овочі більше не знадобляться, відкладіть бекон. До відвару додайте закваску, доведіть до кипіння, приправте майораном, сіллю, перцем і обов'язково чебрецем!

Відлийте половник відвару із закваскою в чашку, поступово додайте сметану, перемішайте, влийте назад в основну страву. Це робиться для того, щоб сметана не згорнулася у каструлі.

Подавайте білий борщ з яйцем та бекон - у розлитий по тарілках бульйон покладіть варене яйце, розрізане на четвертинки, та ковбаски, нарізані кружальцями завтовшки 1-1,5 см.

Порада від Інформатора: можна використати у страві цибулю порей (без пір'я).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.