Однією з коронних страв мандрівника є тайський молочний суп "Том ям", й не тільки
Рецепт білого борщу точно сподобається всім прихильникам відеоблогінгу. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
17 червня народився популярний український журналіст і туристичний блогер Дмитро Комаров. Медійник любить готувати і робить це завзято й чудово. Як він сам зізнавався, однією з коронних його страв є тайський молочний суп "Том ям", й не тільки.
"Якщо в арсеналі є всі інгредієнти, ця страва зовсім не складна у приготуванні, потрібно просто вгадати пропорції. Всі друзі та родичі кажуть, що мій "Том ям" набагато смачніший, ніж супи з такою самою назвою, які пропонують гостям у київських ресторанах з тайською кухнею. Секрет досить простий: не треба скупитися. Насамперед це стосується кількості одного з інгредієнтів страви – кокосового молока", - пояснював Дмитро.
Крім того, на Гуцульщині місцеві мешканці навчили Дмитра готувати так званий білий борщ - з білих буряків. Саме його ми сьогодні й приготуємо.
Наріжте кубиками бекон, обсмажте на дні каструлі з товстим дном, додайте нарізані овочі, гриби і м'ясо. Моркву, корінь петрушки і цибулю наріжте кружальцями завтовшки 1,5-2 см, селеру можна крупніше. Залийте 1,5 л води, варіть під кришкою 40 хвилин.
Після цього процідіть відвар, овочі більше не знадобляться, відкладіть бекон. До відвару додайте закваску, доведіть до кипіння, приправте майораном, сіллю, перцем і обов'язково чебрецем!
Відлийте половник відвару із закваскою в чашку, поступово додайте сметану, перемішайте, влийте назад в основну страву. Це робиться для того, щоб сметана не згорнулася у каструлі.
Подавайте білий борщ з яйцем та бекон - у розлитий по тарілках бульйон покладіть варене яйце, розрізане на четвертинки, та ковбаски, нарізані кружальцями завтовшки 1-1,5 см.
Порада від Інформатора: можна використати у страві цибулю порей (без пір'я).
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.