Підсунули незрілий авокадо: хитрощі, які допоможуть вирішити проблему навіть за 10 хвилин

Процес прискорення дозрівання алігаторової груші може тривати від 10 хвилин до двох днів

авокадо
Для використання в кулінарії м'якоть авокадо повинна бути ніжної вершкової текстури.

Відмінне джерело вітаміну D, сховище корисних жирних кислот та важливих мінералів,  наприклад, калію і магнію, не такий простий у визначенні стиглості. І навіть якщо ви натискали, трясли і виявили потрібний жовтий колір плодоніжки, м'якуш авокадо може виявитися не тієї ніжної текстури, яка потрібна. А іноді в супермаркетах просто немає стиглих плодів і що робити, якщо гуакамоле вам захотілося негайно? Все просто – скористатися порадами Інформатора.

Фруктово-овочеві помічники

У компанії з овочами та фруктами, які виділяють етилен, що прискорює дозрівання плодів, авокадо прийде у потрібну кондицію за 2-3 дні. Чемпіонами із синтезу етилену є банани, стиглі помідори, червоні яблука.

Помістіть авокадо в паперовий пакет разом із ними. Щільно закрийте його і залиште на 1-3 дні за кімнатної температури. Регулярно перевіряйте авокадо на дотик, щоб не пропустити момент дозрівання.

Крупи

Покладіть авокадо в паперовий пакет, додайте до нього трохи рису, гречки або кукурудзяних зерен - вони також виділяють етилен і допоможуть авокадо дозріти швидше. Закрийте пакет і залиште на 1-2 дні за кімнатної температури.

Духовка

Розігрійте духовку до 90-100 ° C, загорніть авокадо у фольгу і покладіть в духовку на 10-15 хвилин. Дайте авокадо охолонути, а потім перевірте його на дотик. Недоліком методу є те, що авокадо може трохи змінити свій яскравий колір.

Мікрохвильова піч

Покладіть авокадо в мікрохвильову піч на 10-20 секунд, потім дайте охолонути і перевірте його на дотик. Цей метод може зробити авокадо м'якшим, але не гарантує повне дозрівання. Для прискорення процесу можна розрізати авокадо, дістати кісточку, а м'якоть, прикриту плівкою, поставити на 20 секунд у мікрохвильову піч. Щоправда, у такому разі може змінитися ніжний горіховий запах.

Гарячі ванни

Не псують зовнішній вигляд та запах авокадо, а часу вимагають зовсім небагато. Зробіть на шкірці невеликі надрізи згори і знизу плода, опустіть авокадо в глибоку ємність з окропом і залиште на 3-4 хвилини. Перевірте м'якість плода і у разі потреби повторіть ванни ще раз.

Паперові обгортання

Не найшвидший, зате найприродніший спосіб дозрівання. Знадобиться газета, листи з зошита або м'який пакувальний папір. Загорніть авокадо в кілька шарів будь-якого паперу і покладіть у будь-яке тепле місце: вимкнену, але теплу духовку, біля плити або обігрівача, на батарею. Регулярно перевертайте свої паперові мішечки. Через 2-3 дні отримуємо природно дозрілий авокадо.

Можливо ви пропустили...

Як провести 2024 рік вдало. Поради від астрологині Анни Карпєєвої.

Запрошуємо вас в подорож прогнозами на 2024 рік для різних знаків зодіаку від талановитої астрологині Анни Карпєєвої. Відкрийте для себе таємниці майбутнього у нашому відео та насолоджуйтеся переглядом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналіІнформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube