Підсунули незрілий авокадо: хитрощі, які допоможуть вирішити проблему навіть за 10 хвилин

Читать на русском

Процес прискорення дозрівання алігаторової груші може тривати від 10 хвилин до двох днів

Читать на русском
авокадо
Для використання в кулінарії м'якоть авокадо повинна бути ніжної вершкової текстури.

Процес прискорення дозрівання алігаторової груші може тривати від 10 хвилин до двох днів

Відмінне джерело вітаміну D, сховище корисних жирних кислот та важливих мінералів,  наприклад, калію і магнію, не такий простий у визначенні стиглості. І навіть якщо ви натискали, трясли і виявили потрібний жовтий колір плодоніжки, м'якуш авокадо може виявитися не тієї ніжної текстури, яка потрібна. А іноді в супермаркетах просто немає стиглих плодів і що робити, якщо гуакамоле вам захотілося негайно? Все просто – скористатися порадами Інформатора.

Фруктово-овочеві помічники

У компанії з овочами та фруктами, які виділяють етилен, що прискорює дозрівання плодів, авокадо прийде у потрібну кондицію за 2-3 дні. Чемпіонами із синтезу етилену є банани, стиглі помідори, червоні яблука.

Помістіть авокадо в паперовий пакет разом із ними. Щільно закрийте його і залиште на 1-3 дні за кімнатної температури. Регулярно перевіряйте авокадо на дотик, щоб не пропустити момент дозрівання.

Крупи

Покладіть авокадо в паперовий пакет, додайте до нього трохи рису, гречки або кукурудзяних зерен - вони також виділяють етилен і допоможуть авокадо дозріти швидше. Закрийте пакет і залиште на 1-2 дні за кімнатної температури.

Духовка

Розігрійте духовку до 90-100 ° C, загорніть авокадо у фольгу і покладіть в духовку на 10-15 хвилин. Дайте авокадо охолонути, а потім перевірте його на дотик. Недоліком методу є те, що авокадо може трохи змінити свій яскравий колір.

Мікрохвильова піч

Покладіть авокадо в мікрохвильову піч на 10-20 секунд, потім дайте охолонути і перевірте його на дотик. Цей метод може зробити авокадо м'якшим, але не гарантує повне дозрівання. Для прискорення процесу можна розрізати авокадо, дістати кісточку, а м'якоть, прикриту плівкою, поставити на 20 секунд у мікрохвильову піч. Щоправда, у такому разі може змінитися ніжний горіховий запах.

Гарячі ванни

Не псують зовнішній вигляд та запах авокадо, а часу вимагають зовсім небагато. Зробіть на шкірці невеликі надрізи згори і знизу плода, опустіть авокадо в глибоку ємність з окропом і залиште на 3-4 хвилини. Перевірте м'якість плода і у разі потреби повторіть ванни ще раз.

Паперові обгортання

Не найшвидший, зате найприродніший спосіб дозрівання. Знадобиться газета, листи з зошита або м'який пакувальний папір. Загорніть авокадо в кілька шарів будь-якого паперу і покладіть у будь-яке тепле місце: вимкнену, але теплу духовку, біля плити або обігрівача, на батарею. Регулярно перевертайте свої паперові мішечки. Через 2-3 дні отримуємо природно дозрілий авокадо.

Можливо ви пропустили...

Як провести 2024 рік вдало. Поради від астрологині Анни Карпєєвої.

Запрошуємо вас в подорож прогнозами на 2024 рік для різних знаків зодіаку від талановитої астрологині Анни Карпєєвої. Відкрийте для себе таємниці майбутнього у нашому відео та насолоджуйтеся переглядом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналіІнформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.