Найкращі обіди для ланч-боксів, щоб узяти на роботу

Читать на русском

Три рецепти з хлібу, риби та корейської моркви

Читать на русском
Рецепт, їжа, сніданок, лайфхак, корисні поради, продукти, харчування
Ланч-бокс - це завжди перевірена якісна їжа.

Три рецепти з хлібу, риби та корейської моркви

Рецепти незвичайних і водночас простих в приготуванні сніданків, обідів чи просто перекусів сподобаються усім, хто цінує свій час, заощадливо ставиться до продуктів та намагається правильно харчуватися. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!

Щоб знати, що їсте, збирайте свої обіди самі!
Щоб знати, що їсте, збирайте свої обіди самі!

Для тих, хто все ще працює в офісі, а не вдома, ланч-бокс є чудовим рішенням. Він дозволяє перекусити так швидко, як того вимагає відчуття голоду, а не залежати від доставки. Ще одна перевага - ви впевнені у якості та користі продуктів, які самі поклали до ланч-боксу. Крім того, такий варіант обіду, як правило, дешевше, ніж у кафе за рогом. 

Тож, найкращі шеф-кухарі діляться своїми рекомендаціями щодо смачних, доступних і не надто вибагливих перекусів для буднів.

Рецепт №1. Хлібний пудинг

Вам знадобиться:

  • Хліб (бажано солодкий) - залишки. 
  • Яйця - 2 штуки.
  • Молоко - склянка.
  • Сухофрукти - півсклянки. 
  • Кориця - дрібка.
  • Родзинки - 2 столові ложки. 
  • Апельсин, грейпфрут, лимон (цедра) - по половинці.
Ця страва - справжній привід для кухонного рейду.
Ця страва - справжній привід для кухонного рейду.

Як готувати: 

Покладіть хліб у велику миску і додайте збиті яйця, молоко, фрукти, цедру і спеції на ваш вибір. Можна додати сухофрукти і трохи кориці.

Готуйте на деко в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Потім наріжте квадратиками і насолоджуйтеся на ходу гарячим або холодним пудингом. 

Порада від Інформатора: використовуйте будь-який хліб, що залишився - це можуть бути круасани чи булочки для хот-догів! Такий пудинг можна зберігати в холодильнику 3-5 днів і навіть аморожувати в морозильній камері.

Рецепт №2. Корейський сендвіч 

Складені корейські сендвічі кімбап - це весела, легка та смачна версія традиційної вуличної закуски. Ви можете зробити їх з будь-якою начинкою на свій смак. Все, що вам знадобиться - це шматочок сушених водоростей.

Вам знадобиться:

  • Норі - 1-2 листки.
  • Рис - склянка.
  • Яйце - 1-2 штуки.
  • Твердий чи м'який сир - 70 г.
  • Корейська капуста чи морква - до смаку. 
  • Перець - до смаку. 
Такий сендвіч є базовим швидким перекусом в країнах Сходу.
Такий сендвіч є базовим швидким перекусом в країнах Сходу.

Як готувати: 

Зробіть надріз від середини одного боку норі до центру. Потім викладіть пропарений короткозернистий рис на один квадратик, а потім зробіть те ж саме з трьома різними інгредієнтами на ваш вибір. Наприклад, візьміть смажене яйце, сир і корейську капусту або моркву. 

Порада від Інформатора: щоб зробити свій "сендвіч", просто складіть кожен квадратик один на одного, щоб створити пакет. Розріжте навпіл і їжте.

Рецепт №3. Рибні кульки

Вам знадобиться:

  • Лосось (скумбрія) - 70 г.
  • Яйця - 2-3 штуки.
  • Панірувальні сухарі - півсклянки.
  • Лимон - половинка.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Перець, чорний або чилі - до смаку. 
  • Кмин - 15 г. 
  • Рослинна олія - для смаження.
Лосось - чудовий варіант для таких кульок.
Лосось - чудовий варіант для таких кульок.

Як готувати: 

Використовуйте будь-які залишки риби або її обрізки, що залишилися від вечері напередодні. Прекрасно підійдуть маринований лосось або скумбрія. 

Рибну м'якоть подрібніть - можна просто порвати руками на невеликі шматочки. Далі змішайте її з яєчними білками, панірувальними сухарями, кмином, перцем чилі, лимонним соком і часником. Скатайте кульки у стилі фалафель і трохи обсмажте на рослинній олії. 

Рибні кульки - це простий і смачний рецепт!
Рибні кульки - це простий, смачний і дуже поживний рецепт!

Порада від Інформатора: насолоджуйтесь самостійно або з соусом на ваш вибір. Приготуйте до рибних кульок соус ромеско. 

Для цього вам знадобиться: 

  • Перець болгарський червоний - 2 штуки.
  • Томати - 1 штука.
  • Грецькі горіхи - 70 г.
  • Зелень - 20 г.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки.
  • Оцет - 1 столова ложка.
  • Часник, зубчики -  2 штуки.
  • Копчена паприка - 1 чайна ложка.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
Цей іспанський соус прекрасно пасує до риби!
Цей іспанський соус прекрасно пасує до риби!

Готуємо соус ромеско

Солодкий перець і томат добре помийте, обсушіть, викладіть на лист, зробіть кілька проколів на перці зубочисткою і відправте в духовку запікатися на 15 хвилин при температурі 160 градусів. Потім дістаньте, охолодіть, зніміть шкірку, розріжте на шматки. З перцю витягніть серцевину із зерном.

Покладіть усі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера. Перемелюйте протягом 30 секунд або до однорідної текстури.

Порада від Інформатора: перекладіть у піалку або банку із щільною кришкою. Соус ромеско можна зберігати у холодильнику протягом трьох днів. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.