Найкращі обіди для ланч-боксів, щоб узяти на роботу
Три рецепти з хлібу, риби та корейської моркви
Три рецепти з хлібу, риби та корейської моркви
Рецепти незвичайних і водночас простих в приготуванні сніданків, обідів чи просто перекусів сподобаються усім, хто цінує свій час, заощадливо ставиться до продуктів та намагається правильно харчуватися. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!
Для тих, хто все ще працює в офісі, а не вдома, ланч-бокс є чудовим рішенням. Він дозволяє перекусити так швидко, як того вимагає відчуття голоду, а не залежати від доставки. Ще одна перевага - ви впевнені у якості та користі продуктів, які самі поклали до ланч-боксу. Крім того, такий варіант обіду, як правило, дешевше, ніж у кафе за рогом.
Тож, найкращі шеф-кухарі діляться своїми рекомендаціями щодо смачних, доступних і не надто вибагливих перекусів для буднів.
Рецепт №1. Хлібний пудинг
Вам знадобиться:
- Хліб (бажано солодкий) - залишки.
- Яйця - 2 штуки.
- Молоко - склянка.
- Сухофрукти - півсклянки.
- Кориця - дрібка.
- Родзинки - 2 столові ложки.
- Апельсин, грейпфрут, лимон (цедра) - по половинці.
Як готувати:
Покладіть хліб у велику миску і додайте збиті яйця, молоко, фрукти, цедру і спеції на ваш вибір. Можна додати сухофрукти і трохи кориці.
Готуйте на деко в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Потім наріжте квадратиками і насолоджуйтеся на ходу гарячим або холодним пудингом.
Порада від Інформатора: використовуйте будь-який хліб, що залишився - це можуть бути круасани чи булочки для хот-догів! Такий пудинг можна зберігати в холодильнику 3-5 днів і навіть аморожувати в морозильній камері.
Рецепт №2. Корейський сендвіч
Складені корейські сендвічі кімбап - це весела, легка та смачна версія традиційної вуличної закуски. Ви можете зробити їх з будь-якою начинкою на свій смак. Все, що вам знадобиться - це шматочок сушених водоростей.
Вам знадобиться:
- Норі - 1-2 листки.
- Рис - склянка.
- Яйце - 1-2 штуки.
- Твердий чи м'який сир - 70 г.
- Корейська капуста чи морква - до смаку.
- Перець - до смаку.
Як готувати:
Зробіть надріз від середини одного боку норі до центру. Потім викладіть пропарений короткозернистий рис на один квадратик, а потім зробіть те ж саме з трьома різними інгредієнтами на ваш вибір. Наприклад, візьміть смажене яйце, сир і корейську капусту або моркву.
Порада від Інформатора: щоб зробити свій "сендвіч", просто складіть кожен квадратик один на одного, щоб створити пакет. Розріжте навпіл і їжте.
Рецепт №3. Рибні кульки
Вам знадобиться:
- Лосось (скумбрія) - 70 г.
- Яйця - 2-3 штуки.
- Панірувальні сухарі - півсклянки.
- Лимон - половинка.
- Часник - 3 зубчики.
- Перець, чорний або чилі - до смаку.
- Кмин - 15 г.
- Рослинна олія - для смаження.
Як готувати:
Використовуйте будь-які залишки риби або її обрізки, що залишилися від вечері напередодні. Прекрасно підійдуть маринований лосось або скумбрія.
Рибну м'якоть подрібніть - можна просто порвати руками на невеликі шматочки. Далі змішайте її з яєчними білками, панірувальними сухарями, кмином, перцем чилі, лимонним соком і часником. Скатайте кульки у стилі фалафель і трохи обсмажте на рослинній олії.
Порада від Інформатора: насолоджуйтесь самостійно або з соусом на ваш вибір. Приготуйте до рибних кульок соус ромеско.
Для цього вам знадобиться:
- Перець болгарський червоний - 2 штуки.
- Томати - 1 штука.
- Грецькі горіхи - 70 г.
- Зелень - 20 г.
- Оливкова олія - 2 столові ложки.
- Оцет - 1 столова ложка.
- Часник, зубчики - 2 штуки.
- Копчена паприка - 1 чайна ложка.
- Сіль - за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком.
Готуємо соус ромеско
Солодкий перець і томат добре помийте, обсушіть, викладіть на лист, зробіть кілька проколів на перці зубочисткою і відправте в духовку запікатися на 15 хвилин при температурі 160 градусів. Потім дістаньте, охолодіть, зніміть шкірку, розріжте на шматки. З перцю витягніть серцевину із зерном.
Покладіть усі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера. Перемелюйте протягом 30 секунд або до однорідної текстури.
Порада від Інформатора: перекладіть у піалку або банку із щільною кришкою. Соус ромеско можна зберігати у холодильнику протягом трьох днів. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Дієта Сінді Кроуфорд: рецепт коронної страви
- Рецепт страви з бананової шкірки: прикольна знахідка шеф-кухарів
- Замість звичних сніданків - три найкращі рецепти тостів
- Лимонно-яєчний суп авголемоно. Грецька кухня
- Занадто гаряче: чим врятувати язик після харчового опіку
- Знайдена дієта, яка переможе хропіння та апное