Лимонно-яєчний суп авголемоно. Грецька кухня

Читать на русском

Розширте власні кулінарні межі.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Ви мусите неодмінно скуштувати традиційний грецький крем-суп авголемоно.

Розширте власні кулінарні межі.

Рецепт грецького супу з яєчними жовтками, рисом та лимоном сподобається усім прихильникам різноманітних кухонь світу. Готувати його просто. А щоб сподобалося ще більше, Інформатор має смачну пораду!

"Авголемоно" - кремовий лимонно-яєчний суп. Суміш яєць, лимона і дуже гарячого бульйону - класична комбінація інгредієнтів для грецької кухні. Сама назва "Авголемоно" буквально перекладається - "яйця" і, як ви вже могли здогадатися, "лимони". Ці два інгредієнти є ключовими для приготування справжнього грецького лимонного супу. Також авголемоно складно уявити без курячого бульйону, на якому вариться суп, а ще довгого рису. Крім того, цей суп буває з бараниною і рибою.

Основний момент у приготуванні цього супу - це не дати згорнутися яєчній суміші. Неодмінно спробуйте!

Вам знадобиться:

  • Курячий бульйон - 800 мл.
  • Куряче м'ясо - відварити або спекти - 250 г.
  • Рис довгий - 170 г.
  • Крохмаль - 2 чайні ложки. 
  • Яйце куряче, жовток - 2 штуки.
  • Лимон, цедра - чайна ложка.
  • Лимон, сік - столова ложка.
  • Сіль, перець - за смаком.
  • Петрушка - пучок.
Грецький яєчно-лимонний суп - це те, що ви необмінно маєте спробувати!
Грецький яєчно-лимонний суп - це те, що ви необмінно маєте спробувати!

Як готувати: 

Відваріть в бульйоні курячу грудку, остудіть та порвіть за волокнами. Рис залийте 450 мл води або бульйону, посоліть, накрийте кришкою, поставите на середній вогонь і як тільки вода дійде до кипіння, зменшіть вогнонь до мінімуму й варити ще 10 хвилин. Зніміть з вогню і добре перемішайте.

З лимона вичавте сік, туди ж розбийте яйця і злегка збийте з ложкою холодної води, поки не вийде однорідна суміш. Знову доведіть бульйон до кипіння.

У глибоку миску помістіть яйця, цедру та сік лимонів, крохмаль і сіль до смаку. Процідіть суміш через сито, щоб видалити цедру. Далі в яєчну суміш влийте ополоник гарячого бульйону, перемішайте. Повторіть ці дії ще раз. Після цього вилийте всю яєчну суміш у бульйон. Слід трохи докладніше зупинитися на найважливішому кроці - вливанні яєчно-лимонної суміші в суп.

Обов'язково зменшіть вогонь і стежте, щоб суп не кипів, адже яйця можуть просто згорнутися. Інтенсивно працюйте вінчиком для утворення однорідної консистенції та одразу ж подавайте лимонний суп на стіл.

Подавайте суп гарячим, з невеликою кількістю курятини, рису, свіжої цедри та петрушки, щедро приправляючи кожну порцію свіжо змеленим чорним перцем.

Додаючи в суп яєчно-лимонну суміш, ви можете і зовсім зняти суп з вогню.
Додаючи в суп яєчно-лимонну суміш, ви можете й зовсім зняти його з вогню.

Пораді від Інформатора: кип'ятити суп після додавання яєць уже не варто, інакше, замість супу авголемоно, у вас вийде звичайний яєчний суп. Курятину, розібрану на волокна, слід подавати окремо, а сам суп також можна посипати зеленою цибулею. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.