Лимонно-яєчний суп авголемоно. Грецька кухня
Розширте власні кулінарні межі.
Розширте власні кулінарні межі.
Рецепт грецького супу з яєчними жовтками, рисом та лимоном сподобається усім прихильникам різноманітних кухонь світу. Готувати його просто. А щоб сподобалося ще більше, Інформатор має смачну пораду!
"Авголемоно" - кремовий лимонно-яєчний суп. Суміш яєць, лимона і дуже гарячого бульйону - класична комбінація інгредієнтів для грецької кухні. Сама назва "Авголемоно" буквально перекладається - "яйця" і, як ви вже могли здогадатися, "лимони". Ці два інгредієнти є ключовими для приготування справжнього грецького лимонного супу. Також авголемоно складно уявити без курячого бульйону, на якому вариться суп, а ще довгого рису. Крім того, цей суп буває з бараниною і рибою.
Основний момент у приготуванні цього супу - це не дати згорнутися яєчній суміші. Неодмінно спробуйте!
Вам знадобиться:
- Курячий бульйон - 800 мл.
- Куряче м'ясо - відварити або спекти - 250 г.
- Рис довгий - 170 г.
- Крохмаль - 2 чайні ложки.
- Яйце куряче, жовток - 2 штуки.
- Лимон, цедра - чайна ложка.
- Лимон, сік - столова ложка.
- Сіль, перець - за смаком.
- Петрушка - пучок.
Як готувати:
Відваріть в бульйоні курячу грудку, остудіть та порвіть за волокнами. Рис залийте 450 мл води або бульйону, посоліть, накрийте кришкою, поставите на середній вогонь і як тільки вода дійде до кипіння, зменшіть вогнонь до мінімуму й варити ще 10 хвилин. Зніміть з вогню і добре перемішайте.
З лимона вичавте сік, туди ж розбийте яйця і злегка збийте з ложкою холодної води, поки не вийде однорідна суміш. Знову доведіть бульйон до кипіння.
У глибоку миску помістіть яйця, цедру та сік лимонів, крохмаль і сіль до смаку. Процідіть суміш через сито, щоб видалити цедру. Далі в яєчну суміш влийте ополоник гарячого бульйону, перемішайте. Повторіть ці дії ще раз. Після цього вилийте всю яєчну суміш у бульйон. Слід трохи докладніше зупинитися на найважливішому кроці - вливанні яєчно-лимонної суміші в суп.
Обов'язково зменшіть вогонь і стежте, щоб суп не кипів, адже яйця можуть просто згорнутися. Інтенсивно працюйте вінчиком для утворення однорідної консистенції та одразу ж подавайте лимонний суп на стіл.
Подавайте суп гарячим, з невеликою кількістю курятини, рису, свіжої цедри та петрушки, щедро приправляючи кожну порцію свіжо змеленим чорним перцем.
Пораді від Інформатора: кип'ятити суп після додавання яєць уже не варто, інакше, замість супу авголемоно, у вас вийде звичайний яєчний суп. Курятину, розібрану на волокна, слід подавати окремо, а сам суп також можна посипати зеленою цибулею.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Тайська курка з базиліком та двома соусами - рецепт
- Хрумкі печериці з сюрпризом в духовці - італійський рецепт
- Прості рецепти ресторанних страв: домашні ковбаски з сиром і шашлик на шпажках
- Що приготувати з яєць, якщо набридла проста яєчня - відеорецепт
- Хто винайшов курку у вершковому маслі вирішить суд. Але на це підуть роки