Марсельський суп буйабес проти спеки

Середземноморська кухня: буйабес - корисний не менше, ніж смачний

Рецепт, їжа, продукти, корисні поради, лайфхак, харчування, літо, суп, риба, морепродукти
Цей супчик - суцільні поживні білки у спеку, коли не надто хочеться м'яса.

Рецепт марсельського супу сподобається всім прихильникам перших страв з морепродуктів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

В таку спеку не надто хочеться жирного, проте білки потрібні організму для витривалості й сили здолати цю саму спеку. Прекрасним кулінарним виходом з такої ситуації може стати перша страва з морепродуктами й рибою. Адже риба в основному складається з води - 53-89 %, білків - 7-23 % і жирів - 2-34 %.

За вмістом білка риба не поступається м'ясу, а деякі її види навіть перевершують м'ясо. При цьому жири, що входять до складу риби, і основу яких - до 86 % - складають ненасичені кислоти, легше засвоюються організмом.

Пропонуємо вашій увазі французький рибний суп з екзотичною назвою - буйабес. Це багатокомпонентний суп, характерний для середземноморського узбережжя Франції. Буйабес є оригінальним провансальським рибним супом, найпоширенішим у Марселі. 

Тигрові креветки можна замінити на звичайні, а інші морепродукти на улюблену рибу.
Тигрові креветки можна замінити на звичайні, а інші морепродукти на улюблену рибу.

Французи додають до цієї страви краба й омара, втім, можна замінити ці інгредієнти більшою кількістю різної риби. Буйабес також обов'язково готують із додаванням овочів: цибулі, томатів, часнику, фенхелю. Подається марсельська юшка дуже гарячою з часниковим соусом та підсмаженими багетами.  А отже для приготування 

вам знадобиться:

  • Форель - 100 г.
  • Судак - 70 г.
  • Мідії - 5 штук.
  • Креветки тигрові - 3-5 штук.
  • Цибуля ріпчаста - 45 г.
  • Помідор - 110 г.
  • Вино (будь-яке) - 30 г.
  • Олія - ​​30 г.
  • Томат-паста - 1 чайна ложка.
  • Цукор - 1/2 чайної ложки.
  • Часник - 1/2 зубчика.
  • Базилік свіжий - 1 гілочка.
  • Сіль - до смаку.
  • Перець чорний мелений - до смаку.
  • Вода - 250 мл.
Буйабес - непревершена смакота!
Буйабес - неперевершена смакота родом з Середземномор'я!

Як готувати: 

Цибулю очистіть та наріжте великим кубиком. Включивши максимальний вогонь, спасеруйте цибулю в каструлі на олії.

Помідори помийте, видаліть плодоніжку та наріжте великим кубиком. Додайте в каструлю з пасерованою цибулею вино. Після випарювання спирту додайте томати. Залиште на вогні на 2 хвилини. Потім додайте томатну пасту та цукор. Перемішайте.

Додайте всі морепродукти. Гасіть 4 хвилини. Додайте воду, щоб повністю покрити морепродукти. Залиште рибний суп на 10 хвилин. Потім заправте буйабес сіллю та перцем. 

Порада від Інформатора: наприкінці додайте дрібно нарізаний часник та свіжий базилік. Всім смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube