Середземноморська кухня: буйабес - корисний не менше, ніж смачний
Рецепт марсельського супу сподобається всім прихильникам перших страв з морепродуктів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
В таку спеку не надто хочеться жирного, проте білки потрібні організму для витривалості й сили здолати цю саму спеку. Прекрасним кулінарним виходом з такої ситуації може стати перша страва з морепродуктами й рибою. Адже риба в основному складається з води - 53-89 %, білків - 7-23 % і жирів - 2-34 %.
За вмістом білка риба не поступається м'ясу, а деякі її види навіть перевершують м'ясо. При цьому жири, що входять до складу риби, і основу яких - до 86 % - складають ненасичені кислоти, легше засвоюються організмом.
Пропонуємо вашій увазі французький рибний суп з екзотичною назвою - буйабес. Це багатокомпонентний суп, характерний для середземноморського узбережжя Франції. Буйабес є оригінальним провансальським рибним супом, найпоширенішим у Марселі.
Французи додають до цієї страви краба й омара, втім, можна замінити ці інгредієнти більшою кількістю різної риби. Буйабес також обов'язково готують із додаванням овочів: цибулі, томатів, часнику, фенхелю. Подається марсельська юшка дуже гарячою з часниковим соусом та підсмаженими багетами. А отже для приготування
Цибулю очистіть та наріжте великим кубиком. Включивши максимальний вогонь, спасеруйте цибулю в каструлі на олії.
Помідори помийте, видаліть плодоніжку та наріжте великим кубиком. Додайте в каструлю з пасерованою цибулею вино. Після випарювання спирту додайте томати. Залиште на вогні на 2 хвилини. Потім додайте томатну пасту та цукор. Перемішайте.
Додайте всі морепродукти. Гасіть 4 хвилини. Додайте воду, щоб повністю покрити морепродукти. Залиште рибний суп на 10 хвилин. Потім заправте буйабес сіллю та перцем.
Порада від Інформатора: наприкінці додайте дрібно нарізаний часник та свіжий базилік. Всім смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.