Такий пиріг не надто обтяжить вас у спеку і дасть енергію на початок дня
Рецепт овочевого пирога сподобається всім прихильникам солоних пирогів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Пироги - улюблена страва дорослих та дітей. Листкові, здобні, пісочні, з ягодами, фруктами, овочами, м'ясом чи рибою – на будь-який смак. Влітку найбільше хочеться пирога з овочами, його і приготуємо сьогодні!
Для тіста:
Для начинки:
Замісіть тісто. Для цього дріжджі треба розтерти з цукром до стану напіврідкої маси. В неї слід додати борошно, сіль та олію. Додайте воду і замісіть тісто. Поставте його в сухій мисці в тепле місце під харчовою плівкою - підійти. Тісто має відпочити десь годину.
Помийте броколі й розріжте на суцвіття. Посоліть воду й доведіть до кипіння. Відваріть капусту в солоній воді 2-3 хвилини, тобто просто приваріть. Далі капусту охолодіть і зробіть начинку.
Візьміть домашній сир, додайте розкришену фету та приварену капусту, ще порізану на дрібніші суцвіття. Натріть твердий сир та додайте дрібку солі. Додайте кріп та петрушку, чорний перець та яйця (2 штуки). Вимішайте начинку.
Розділіть тісто на порційні шматочки, вагою 30 г. Розплескайте кожну кульку та викладіть на неї начинку, аби утворились маленькі хачапурі. Їх викладіть на деко на пергамент для випікання. Змастіть пиріг, що утворився з маленьких форм, яйцем і ставте в розігріту духовку при температурі 180 С.
Порада від Інформатора: випікайте пиріг до рум'яного кольору. У якості начинки до такого пирога також чудово підходить звичайна капуста. Ви також можете додати до начинки пару ложечок амаретто/рому, це надасть страві особливого аромату.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.