Готуємо пиріг-запіканку з овочевого мусу, з сиром та грибами

Рецепт овочевого пирога з броколі сподобається усім, хто любить легкі поживні сніданки.

Рецепт, лайфхак, їжа, харчування, продукти, корисні поради
Цей пиріг-запіканка готується здебільшого з перебитих в блендері до стану мусу й дрібно порізаних овочей.

Рецепт овочевого пирога сподобається усім, хто любить легкі поживні сніданки. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

На приготування страви у вас піде не більше 45 хвилин. Така запіканка-пиріг просто тане у роті, й нагодувати можна всю сім'ю, оскільки вона ситна і смачна. А ще дуже корисна й красива - яскраво кольорова, тож, сподобається навіть дітям!

Вам знадобиться:

  • Броколі (або цвітна капуста) - 500 г.
  • Яйця - 3 штуки.
  • Борошно - 300 г.
  • Цибуля - штука (крупна).
  • Морква - 2 штуки (середня).
  • Солодкий перець - 2 штуки (червоний і жовтий).
  • Печериці - 150 г.
  • Твердий сир - для затирання - 100-150 г.
  • Рослинна олія - для смаження - 100-150 мл.
  • Сіль, перець, карі - до смаку.
  • Молоко - склянка.
Використайте звичні інгредієнти - незвично, і ваші рідні вам цього не забудуть!
Використайте звичні інгредієнти - незвично, і ваші рідні будуть вам неабияк вдячні!

Як готувати: 

Підготуйте продукти. Ккапусту броколі слід промити, посолити й відварити, злити воду. Далі до неї слід додати три яйця (сирих) та перебити все блендером до однорідності. До цієї маси всипте просіяне борошно та ретельно перемішайте. Викладіть масу, що вийшла, у велику піалу, в якій готуватимете ваш пиріг-запіканку. 

На пательні підсмажте дрібно нарізану кубиками цибулю, терту моркву та солодкий перець. Препасеруйте, помішуючи, на рослинній олії. Додайте до овочей на пательню вимиті й порізані тонкими слайсами печериці. 

Викладіть овочі з пательні на мус в піалі для запікання. Затріть твердим сиром. Поставте в духовку на 15-20 хвилин. 

Тим часом зробіть соус. В склянку молока всипте півсклянки борошна, карі, сіль та перець до смаку, а також натерту на тертушці морквину. Відваріть все до однорідної маси. 

Ця страва дуже соковита!
Ця страва дуже ароматна, сочиста й наливна!

Порада від Інформатора: перед подачею змастіть запіканку соусом, подавайте теплою - з томатним соком чи кефіром. Нехай смакує!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube