Гострий холодний суп із дині від Євгена Клопотенка

Супчик з дині, часнику та чері - просто вибуховий літній мікс, що чудово освіжає.

Рецепт, їжа, лайфхак, продукти, харчування, корисні поради
Перед вами рецепт страви, яку слід подавати холодною.

Рецепт супу з дині, часнику та помідорів чері сподобається всім поціновувачам пікантних смаків. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

Диня – це гарний перекус в спекотний літній день або після тренування.
Диня - це гарний перекус в спекотний літній день або після тренування.

Диня - чудова баштанна культура, медовий плід якої обожнюють як дорослі, так і малеча. Він корисний і дуже-дуже солодкий та ароматний. Наприкінці липня настає сезон динь, а отже приготуємо незвичайну страву за рецептом популярного шеф-кухаря Євгена Клопотенка - холодний супчик з динею, часничком, крихітними томатами й м'ятою. Буде смачно!

Вам знадобиться: 

  • Диня - 400 г.
  • М'ята - 7 листочків.
  • Оливкова олія - 1 столова ложка.
  • Зубчик часнику - 1 штука.
  • Томати чері - 4 штуки. 
  • Ріпчаста цибуля - 1/3 штуки.
  • Лимон або лайм - чверть (для соку).
  • Сіль - дрібка.
Диня – продукт із високим вмістом води – майже 90% і електролітів, останні в себе включають натрій, калій, кальцій і магній. Диня – це гарний перекус в спекотний літній день або після тренування
Диня - продукт з високим вмістом води і електролітів, що включають натрій, калій, кальцій і магній. 

Як готувати: 

Диню треба охолодити. Для цього відправте її в холодильник на 2 години. Потім дістаньте з холодильника, помийте, очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Наріжте невеликими шматочками.

Покладіть диню в блендер. Додайте свіжу м'яту, зубчик часнику, оливкову олію, розрізані навпіл томати чері, дрібку солі та полийте лимонним соком або соком лайма. Збийте до однорідної маси.

Перелийте суп в тарілку та додайте трохи дрібно нарізаної ріпчастої цибулі. Цибулю можна обсмажити. Перебийте суп в блендері.

Порада від Інформатора та шефа: замість ріпчастої цибулі можете використовувати червону, так як вона має більш ніжний смак.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube