Кожна хазяйка має спробувати приготувати вареники за цим рецептом.
Рецепт вареників з незвичайною начинкою сподобається усім, хто полюбляє екпериментувати на кухні - з виграшним результатом для смаку! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
3 лютого народилась українська співчака Віра Брєжнєва, яка, з-поміж іншого, полюбляє вареники! З цієї нагоди Інформатор розповість, як приготувати вареники з сиром та авокадо, аби здивувати гостей та порадувати близьких.
Серед господинь побутує думка, що вареники - хоч і смачна, та доволі проста домашня їжа. Спростувати таке судження допоможе оригінальний рецепт закусочних вареників з вельми пікантної начинкою - для справжнісіньких гурманів.Тож, руки на кухню!
Для начинки:
Для подачі:
Почніть з приготування тіста. Вареники з кисломолочним сиром та авокадо готуються з заварного тіста на воді. Для цього просійте борошно в миску, змішайте його з сіллю. Закип'ятіть 200 мл води та розтопіть у ній вершкове масло.
Потроху вливайте гарячу воду в борошно, інтенсивно розмішуйте ложкою, заварюючи тісто. Коли тісто злегка охолоне і збереться в грудку, викладіть його на стіл, присипаний борошном, і добре вимісіть упродовж 7-8 хвилин, підсипаючи за необхідності борошна, щоб тісто не липло. Покладіть тісто назад у миску, накрийте вологою серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку. Тим часом підготуйте начинку.
Сир протріть через сито або пропустіть через м'ясорубку. Стиглий авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, ложкою вийміть м'якоть і розімніть за допомогою картопляного товкача або тієї ж м'ясорубки. Збризніть лимонним соком. З'єднайте сир з авокадо та сиром пармезан. Приправте сіллю та перцем, перемішайте готову начинку.
Тісто, що відпочило, тонко розкатайте - 2-3 мм завтовшки, посипаючи за потреби борошном. Виріжте склянкою кружечки. Обрізки тіста використовуйте для повторного розкачування і вирізання кружечків. На кожен кружок покладіть 1 чайну ложку начинки, складіть навпіл і защипніть краї тіста, формуючи вареники. У процесі ліплення вареників покривайте їх тканиною, щоб не підсихали.
У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду, опускайте в неї вареники порціями і варіть близько 3 хвилин після спливання.
Порада від Інформатора: ці смачні вареники, подані з тунцем і горішками, ідеально пасують для святкового столу, як вишукане частування. Перед підсмажуванням скропіть горішки йогуртом або оливковою олією.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.