Сніданок із Парижа: французький паштет Парфе на коньяку - рецепт

Читать на русском

Цей паштет готується з печінки птиці або кролика - з коньяком.

Читать на русском
Їжа, продукти, рецепт, корисні поради, лайфхак
Ми обрали для вас рецепт - з качиною печінкою!

Цей паштет готується з печінки птиці або кролика - з коньяком.

Рецепт французського паштету "Парфе" з качиної печінки сподобається усім, хто любить готувати культові страви вдома! Робити це легко. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор вже має для вас смачну пораду.

Парфе - паштет з курячої, качиної або кролячої печінки за французьким рецептом. Це ідеальне поєднання смаку, аромату, кольору та текстури робить його кращим за покупне в мільйони разів!

Рецепт простий, доступний - легко зможете його повторити у себе на кухні.
Рецепт простий та доступний - легко зможете його повторити у себе на кухні.

Вам знадобиться:

  • Качина печінка, замочена в молоці - 200 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Цибуля-шалот - штука.
  • Часник - зубчик.
  • Чебрець (або розмарин) - гілочка.
  • Яйця - 3 штуки.
  • Вершки - 100 мл.
  • Коньяк - 75 мл.
  • Сіль - 8 г.
  • Перець - до смаку. 
  • Лавровий лист - штука. 
Гарантуємо, це смачніше, ніж просто паштет!
Гарантуємо, це смачніше, ніж просто паштет!

Як готувати: 

Качину печінку замочуємо в молоці приблизно на годину і потім очищаємо від прожилок і жиру. На дрібні кубики нарізаємо цибулю-шалот, на дві частини розрізаємо зубчик часнику. Цибулю та часник до утворення золотистої скоринки злегка обсмажуємо на вершковому маслі, додавши листочки з однієї гілочки чебрецю і трохи солі.

У сковороду з цибулею наливаємо коньяк і газовим пальником підпалюємо, щоби випарувався весь алкоголь. На повільному вогні, періодично помішуючи, випаровуємо зі сковороди зайву рідину. У чашу блендера відправляємо очищену качину печінку та яйця, все збиваємо до стану емульсії. Далі додаємо вершки та знову збиваємо блендером.

У каструлі розтоплюємо вершкове масло, остуджуємо до температури 40-45 градусів і відправляємо в чашу блендера. Також до чаші додаємо карамелізовану цибулю і на високій швидкості збиваємо вміст чаші 20 секунд. Додаємо в блендер ще солі, перцю і також пару секунд все збиваємо.

Вміст чаші блендера наливаємо у форму для запікання, зверху прикрашаємо лавровими листочками та гілочками чебрецю або розмарину. Форму відправляємо в духовку та на водяній бані, виставивши температуру 130 градусів, запікаємо Парфе 60 хвилин. 

Порада від Інформатора: температура всередині паштету має досягти 65 С, тоді він повністю готовий!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.