Цей паштет готується з печінки птиці або кролика - з коньяком.
Рецепт французського паштету "Парфе" з качиної печінки сподобається усім, хто любить готувати культові страви вдома! Робити це легко. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор вже має для вас смачну пораду.
Парфе - паштет з курячої, качиної або кролячої печінки за французьким рецептом. Це ідеальне поєднання смаку, аромату, кольору та текстури робить його кращим за покупне в мільйони разів!
Качину печінку замочуємо в молоці приблизно на годину і потім очищаємо від прожилок і жиру. На дрібні кубики нарізаємо цибулю-шалот, на дві частини розрізаємо зубчик часнику. Цибулю та часник до утворення золотистої скоринки злегка обсмажуємо на вершковому маслі, додавши листочки з однієї гілочки чебрецю і трохи солі.
У сковороду з цибулею наливаємо коньяк і газовим пальником підпалюємо, щоби випарувався весь алкоголь. На повільному вогні, періодично помішуючи, випаровуємо зі сковороди зайву рідину. У чашу блендера відправляємо очищену качину печінку та яйця, все збиваємо до стану емульсії. Далі додаємо вершки та знову збиваємо блендером.
У каструлі розтоплюємо вершкове масло, остуджуємо до температури 40-45 градусів і відправляємо в чашу блендера. Також до чаші додаємо карамелізовану цибулю і на високій швидкості збиваємо вміст чаші 20 секунд. Додаємо в блендер ще солі, перцю і також пару секунд все збиваємо.
Вміст чаші блендера наливаємо у форму для запікання, зверху прикрашаємо лавровими листочками та гілочками чебрецю або розмарину. Форму відправляємо в духовку та на водяній бані, виставивши температуру 130 градусів, запікаємо Парфе 60 хвилин.
Порада від Інформатора: температура всередині паштету має досягти 65 С, тоді він повністю готовий!
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.